shutterstock_2368507705-scaled-810x500.jpg

Obhajcovia života sa snažia zablokovať pro-LGBT a pro-potratové návrhy pre Organizáciu amerických štátov

14
Kultúra života
  • Human Life International chráni deti pred nebezpečnými politikami OAS.
  • Koalícia vedená HLI sa snaží zablokovať rezolúcie ohrozujúce deti a rodiny.
  • HLI podporuje pro-life kandidátov na Medziamerickom súde pre ľudské práva.
  • HLI je globálna pro-life organizácia poskytujúca pomoc a vzdelávanie z katolíckej perspektívy.

Human Life International bude v Asunción, Paraguaj, 26. až 28. júna 2024, aby chránila deti pred nebezpečnými politikami navrhovanými Organizácii amerických štátov. V čase, keď sa hlavný orgán západnej pologule, ktorý tvorí politiku,’zhromažďuje na 54. valnom zhromaždení, sa koalícia vedená Human Life International’snaží zablokovať rezolúcie, ktoré ohrozujú maloleté deti a nenarodené deti. 

Čítajte: Materský dom pre život pomenovaný po svätej Gianne Mollovej ponúka mladým matkám každodennú omšu, materiálnu podporu

Luis Martinez, riaditeľ misie Human Life International’pri Organizácii amerických štátov, vedie Koalíciu za ľudský rozvoj. Skupina má v úmysle zastaviť viaceré navrhované zmeny jazyka, ktoré by ohrozovali deti a rodiny a démonizovali pro-life a pro-family skupiny. Podrobne opisuje niekoľko konkrétnych iniciatív, ktoré sa skupina snaží zablokovať: 

V roku 2023 priniesla účasť Human Life International na 53. Valnom zhromaždení Organizácie amerických štátov víťazstvo pre jej pro-life voličov. Na čele Koalície za ľudský rozvoj Human Life International neutralizovala viaceré pokusy zahrnúť potraty ako “právo” do politických rezolúcií, z ktorých najvýznamnejšia bola Deklarácia o ochrane a integrácii detí migrantov a utečencov. 

Martinez poznamenal, že v Paraguaji bude koalícia podporovať dvoch kandidátov na tri voľné miesta sudcov na Medziamerickom súde pre ľudské práva. Paraguajského’Diega Morena Rodríguéza bude podporovať Human Life International a jej koaličné pobočky, rovnako ako peruánskeho’Alberta Borea Odriu. Obaja títo kandidáti sa hlásia k pro-life svetonázoru.

Koalícia za ľudský rozvoj je skupina pod vedením Human Life International, ktorú tvorí 45 pro-life organizácií z celej Ameriky a ktorá je členom zhromaždenia ako organizácia občianskej spoločnosti. 

Spolu s Human Life International’Martinezom sa na 54. valnom zhromaždení OAS zúčastňujú aj zástupcovia organizácií Koalície pre ľudský rozvoj zo Spojených štátov a Kanady: Campaign Life Coalition, Heartbeat International, Missionaries of the Poor, Missionary Image of Our Lady of Guadalupe, ProLove Ministries, Real Women of Canada, Sacred Heart Institute a Terri Schiavo Life and Hope Network.

OAS sa skladá z 34 nezávislých štátov Severnej, Strednej a Južnej Ameriky a Karibiku. 

O Human Life International

Human Life International je jedinou americkouso sídlom v USA, ktorá sa zaoberá globálnymi otázkami života vrátane potratov, antikoncepcie, a otázkami konca života. Human Life International sa zaoberá poskytovaním pomoci, vzdelávaním a propagáciou na celom svete a je najväčšou globálnou pro-life a rodinnou organizáciou, ktorá pôsobí vo viac ako 100 krajinách na šiestich&nbspkontinentoch. Human Life International poskytuje zdroje a vzdelávanie o otázkach života z&nbspkatolíckej perspektívy, pričom poskytuje pomoc po celom svete a pripravuje tých, ktorí sa pripravujú na službu, a tých, ktorí pôsobia v&nbspslužbe, aby sa týmito otázkami zaoberali vo svojom povolaní. Viac informácií nájdete na stránke hli.org.

Publikované so súhlasom Human Life International.