Ireland-Sacred-Heart-flag-1-1-e1719247476652-810x500.jpeg

Írski katolíci vyvesili vlajky Najsvätejšieho Srdca Ježišovho v reakcii na "hrdosť" LGBT

26
Kultúra života
  • Íri sa postavili proti hnutiu hrdosti vyvesením vlajok Svätého srdca.
  • Jún je zasvätený Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu, nie oslave hriechov.
  • Vlajky a transparenty sú spôsobom, ako pripomenúť dôležitosť úcty k Svätému srdcu.
  • Vlajka s Najsvätejším srdcom vyjadruje katolícke úmysly a túžbu po katolíckom Írsku.

Keďže Íri sú unavení z neustáleho prívalu propagandy o hrdosti a zo zamorenia vlajkami hrdosti, ktoré možno vidieť vyvesené od dublinského letiska až po GPO (General Post Office) a od vládnych budov až po školy, viac ako tisíc Írov sa rozhodlo čeliť hnutiu hrdosti vyvesením vlajok, plagátov a transparentov Svätého srdca.

Urobili tak, aby Írom pripomenuli, že jún už má špeciálne označenie. Na transparentoch sa píše: “Jún je zasvätený Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu.”

Viacero rôznych laických katolíckych skupín sa súčasne rozhodlo začať malé kampane, ktoré majú ľudí povzbudiť, aby si pripomenuli, že mesiac jún je zasvätený Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu, a nie oslave najťažšieho zo všetkých hriechov. Odhaduje sa, že spolu s rôznymi skupinami je v súčasnosti po celom Írsku na mesiac jún vztýčených viac ako tisíc transparentov a vlajok Najsvätejšieho Srdca Ježišovho.

Tisíc transparentov, vlajok a plagátov rozvešaných po celej krajine je skvelý začiatok a dúfame, že ich počet sa bude z roka na rok zvyšovať, až kým sa v mesiaci jún na každej ceste a ulici v Írsku neobjaví spomienka a zasvätenie Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu.

Michael z Dublinu, ktorý sa podieľal na rozdávaní vlajok, povedal: "Vlajky sa rozdávali na celom svete: Panuje pandémia hrdosti, ktorá zachvátila veľké časti írskej spoločnosti. Krátka prechádzka mestom Dublin, podobne ako vo väčšine miest západného sveta, ukáže, ako sa Boží’nepriatelia snažia zviesť ľudí na scestie oslavovaním pýchy.”

SÚVISIACE: Pet vecí, ktoré by ste mali vedieť o úcte k Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu

“Aby sme vyliečili spoločnosť z vírusu pýchy, nebudeme musieť porušovať žiadne ľudské práva tým, že budeme masám vnucovať nejakú injekciu; jednoducho musíme ľuďom pripomínať, aby sa kajali a vrátili sa k milosrdnému Ježišovmu srdcu. Jedným z jednoduchých spôsobov, ako to môžeme ľuďom pripomenúť, je vyvesiť vlajku alebo transparent Najsvätejšieho srdca.”

Michael povedal, že vlajku s vyobrazením Najsvätejšieho srdca, írskej trikolóry a šamrole navrhol kňaz z Inštitútu Krista Kráľa. Dublinčan uznal slobodomurársky pôvod národnej vlajky republiky, ale povedal, že pridanie Najsvätejšieho srdca vyjadruje nositeľom’ plne katolícke úmysly.

“Hoci sa mnohým Írom trikolóra nepáči, pretože ju pôvodne navrhli slobodomurári, v očiach sveta je to stále naša národná vlajka,” povedal. “Je to naša národná vlajka, kým sa my katolíci nedostaneme do vlády a nezmeníme to. Dovtedy umiestnenie Svätého srdca na nej vyjadruje náš zámer urobiť Írsko opäť katolíckym a môže tiež ukázať, že Sväté srdce prekazí plány slobodomurárov. Je to ako vyhlásiť ich vlajku za Božiu a urobiť ju katolíckou.

Mala by to byť nová írska vlajka? 

Conor z grófstva Meath vysvetlil tento návrh vlajky’slovami: "Vlajka je veľmi zaujímavá: Štyri šamrole predstavujú štyri provincie Írska umiestnené pod Najsvätejšou Trojicou; zelená farba symbolizuje Írsko a, ako sa používa v liturgii, život a nádej, ktoré nám ponúka Najsvätejšie Srdce Ježišovo; [a] biela farba predstavuje pokoj a radosť, ktoré zažijeme, keď budeme žiť v poslušnosti Božím’prikázaniam.”

Aj keď sa čas na zapojenie sa do tohtoročnej’júnovej kampane kráti, ak by ste sa chceli zapojiť do kampane v budúcom roku, alebo ak by ste chceli vyvesiť vlajku Svätého srdca počas celého roka, môžete si zakúpiť vlajky a transparenty v obchode Iris-Nuntii.

SÚVISIACE: Americkí katolíci plánujú stovky zhromaždení Svätého Srdca na pomstu za LGBT ‘pride’ omše