Screen-Shot-2024-06-24-at-11.44.07-AM-810x500.png

Antikoncepcia, homosexualita a transgenderizmus majú rovnakú príčinu: odmietnutie Božieho zákona

34
Kultúra života
  • Vonkajšie metódy na vykastrovanie vedú k sexuálnej dysfunkcii.
  • Antikoncepcia a potraty sú koreňom deviantného sexuálneho správania.
  • Spoločnosť stráca úctu k Božiemu daru sexuality a dehumanizuje sa.
  • Neodporovať zlu sexuálnej deviácie znamená podľahnúť diablovi a stáť nad priepasťou.

S prvým náznakom použitia vonkajších metód na vykastrovanie schopnosti muža a ženy plodiť deti sa začal pád do sexuálnej dysfunkcie. Pápež Pius XI. si to všimol v roku 1930, keď v diele Casti Connubii napísal, že Kristovo učenie “nemôže byť zrušené ani súhlasom jedného z partnerov manželstva, pretože vyjadruje Boží a prirodzený zákon, ktorý žiadna ľudská vôľa nemôže porušiť ani ohnúť.”

Aj keď bol v tom čase znepokojený používaním antikoncepčných metód, ktoré blokujú prokreačné schopnosti manželského páru, málokto chápal tragické následky, ktoré sa v nasledujúcich rokoch prejavili. Teraz, takmer o 100 rokov neskôr, ľudské bytosti nielenže ignorujú plány prírody a manipulujú s nimi, ale v honbe za sexuálnym potešením pristupujú k tomu, že sa stávajú neplodnými.

Podľa niektorých ľudí, vrátane akademikov, sa otázky “sexuálnej orientácie” a “rodovej identity” javia ako neoddeliteľná súčasť spoločenskej akceptácie poskytovanej tým, ktorí sú nespokojní s tým, ako ich rodičia v spolupráci s Bohom splodili ako mužov alebo ženy. Takíto ľudia akoby verili, že všetko, čo sa týka ľudskej bytosti, je plastické, počnúc jej sexuálnou identitou. 

Toto má ďaleko od jednoduchého ľudského biologického faktu, že muži a ženy sú geneticky jedineční a ľahko identifikovateľní. To, čo bolo kedysi samozrejmé, je dnes mätúce, takže mnohí sa pýtajú, čo sa takýmito otázkami sexuálnej identity získava.

Byli časy, keď najzrejmejšie výsledky snahy o sterilitu človeka’viedli buď k operácii, ktorá znemožnila jedincovi plodenie, alebo k používaniu antikoncepcie, ktorá môže zabiť nenarodené dieťa, ale dnes je v hre niečo oveľa iné. V súčasnosti je medzi niektorými ľuďmi rozšírená túžba po sexuálnom uspokojení, ktoré sa vymyká biológii a starým kultúrnym očakávaniam. 

Mnohí ľudia prešli od antikoncepcie a potratov k deviantným praktikám, ktoré sú známe ako homosexuálne a transsexuálne správanie. Takéto konanie Cirkev definuje ako “vnútorne neusporiadané.”V skutočnosti sú to plody toho istého stromu, ktorý vyprodukoval antikoncepciu a potraty.

V každom prípade idú zákony prírody bokom v ústrety túžbe človeka’mať kontrolu nad sexualitou. Či už ide o antikoncepciu, potrat, homosexuálny akt alebo praktizovanie transgenderizmu, koreňová príčina je presne tá istá: človek’stráca úctu k Bohom danému daru ľudskej sexuality.

Katolícky biskup James Conley to nazval kultúrna “tyrania tolerancie,” vysvetľujúc, že “transgenderizmus volá po súcitnej pomoci.” Ale profesorka Anne Hendershottpodotkla, že spoločnosť, ktorá “odmieta uznať a negatívne sankcionovať deviantné činy, o ktorých nám náš zdravý rozum hovorí, že sú deštruktívne, je spoločnosťou, ktorá stratila schopnosť čeliť zlu, ktoré má schopnosť nás všetkých dehumanizovať.”

Pokračovať na tejto ceste bez odporu voči tomu, o čom vieme, že je zlo, znamená podľahnúť sirénam samotného diabla. Preto nám zostáva len jedna možnosť konania.

Dôvod je jasný. Ak nebudeme učiť, že takáto sexuálna deviácia sa začala prijatou praxou antikoncepcie a potom potratov, nebudeme schopní logicky vysvetliť, čo dnes spôsobuje zmätok v pohlaviach. Veď povedané jednoduchou angličtinou, prvé použitie antikoncepcie bolo použité na to, aby sa mužovi a žene zabránilo v možnosti splodiť dieťa. A keď bol tento Rubikon prekročený, nič, čo sa týka sexuálneho správania – vrátane identity – nebolo posvätné. A tak stojíme nad priepasťou samotného pekla. Je to tak preto, lebo antikoncepcia splodila potrat, ktorý splodil homosexualitu, ktorá viedla k transgenderizmu. 

Keď sa človek hrá na Boha, človek vždy prehráva.

Judie Brownová je prezidentkou a spoluzakladateľkou Americkej ligy života, najväčšej základnej katolíckej pro-life vzdelávacej organizácie v Spojených štátoch. Tri päťročné obdobia (1996 - 2011) pôsobila ako členka Pápežskej akadémie pre život v Ríme a je autorkou 12 kníh, vrátane The Broken Path: How Catholic Bishops Got Lost in the Weeds of American Politics (2011) a Saving Those Damned Catholics: A Defense of Catholic Teaching (2007). Judie’s editoriály boli uverejnené v mnohých špičkových médiách vrátane The Washington Post a USA Today a objavila sa v stovkách vysielaní vrátane 20/20, 60 Minutes, Mother Angelica Live, The O’Reilly Factor, Good Morning America, Today, Oprah, Larry King Live a EWTN.