shutterstock_1083512990-e1719414500589-810x500.jpg

'Amazon Files': Emaily ukazujú, že Amazon ustúpil tlaku Bieleho domu, aby potlačil knihy kritizujúce vakcíny

13
Neutral
  • Bidenova administratíva tlačila na cenzúru obsahu o vakcínach na sociálnych médiách.
  • Spolupráca s Amazonom na potláčaní kníh spochybňujúcich bezpečnosť vakcín.
  • Knihy proti očkovaniu boli označené ako "Nepropagovať" na Amazon.
  • Tradiční katolíci by mali bojovať proti cenzúre kníh a brániť slobodu prejavu.

Občania USA: Okrem toho, že Bidenova administratíva počas pandémie COVID-19 tlačila na platformy sociálnych médií, aby cenzurovali obsah, spolupracovala aj s Amazonom na potláčaní kníh spochybňujúcich bezpečnosť alebo účinnosť vakcín, ako vyplýva z&nbspinterných e-mailov získaných prostredníctvom série súdnych predvolaní, uviedla spoločnosť Fox Business.

Emaily – nazvané “The Amazon Files” – boli zahrnuté do správy Výboru pre súdnictvo Snemovne reprezentantov amerického Kongresu a Podvýbor pre vyzbrojovanie federálnej vlády.

Čítajte: Nemecká futbalová hviezda hrajúca na Euro 2024 hovorí, že na ňu bol vyvíjaný silný nátlak, aby sa nechala postreliť COVID

Predseda výboru Jim Jordan vo svojom príspevku z 21. júna na X (predtým Twitter) zdieľal zoznam 43 kníh, ktoré Amazon pôvodne pridal do novovytvorenej triedy “Nepropagovať” údajne proti vakcínam:


Kniha na 2. mieste v rebríčku – “Epidémia vakcín” – je spoluautorom a editorom Children’s Health Defense (CHD) CEO Mary Holland, CHD General Counsel Kim Mack Rosenberg a Louise Kuo Habakus.

Prvá kniha na zozname je, “Rozpúšťanie ilúzií: Disease, Vaccines, and the Forgotten History” od Dr. Suzanne Humphries a Roman Bystrianyk.

Zpráva, zverejnená 1. mája, si získala pozornosť, keď Jordan vydal sériu X príspevkov, vrátane tohto:

Holland: ‘Považujem to za odznak cti’

Holland povedal The Defender bola “zhrozená, že Bidenov Biely dom zastrašoval Amazon, aby cenzuroval ‘Epidémiu vakcín.’”

“Vzhľadom na cenzúrno-priemyselný komplex ktorý v posledných rokoch metastázoval,”Holland povedal, “považujem za poctu mať knihu na druhom mieste tohto zoznamu a byť v takej vynikajúcej spoločnosti ako Suzanne Humphries, Roman Bystrianyk,” a ďalší autori na zozname.

Mack Rosenbergová pre The Defender povedala, že “Akty Amazonky” ukazujú, že Bidenova administratíva sa opäť snaží zabrániť ľuďom v zhromažďovaní informácií a v kritickom myslení a rozhodovaní – v konaní, ktoré je podľa nej protikladom demokracie.

“Táto kniha, napísaná pred viac ako desiatimi rokmi, obsahuje stále cenné informácie z rôznych uhlov pohľadu,” povedala.

Čítajte: Dr. McCullough’nový silný dokument odhaľuje systémovú lekársku tyraniu počas COVID

V tomto zozname je podľa nej mnoho ďalších vynikajúcich kníh. Hollandová súhlasila a poznamenala, že mnohé z cenzurovaných titulov vydalo vydavateľstvo Skyhorse Publishing “ktoré umožnilo vydanie mnohých kníh vrátane našej vlastnej.”

“Túžim po dni,”povedal Holland, “keď prvý dodatok opäť absolútne zakáže vládnu cenzúru prostredníctvom zástupcov. Ten deň nemôže prísť dosť skoro.”

Noelle Callahanová, riaditeľka CHD pre vzťahy s vládou, pochválila predsedu Jordana a vybraný podvýbor za to, že pokračujú v odhaľovaní cenzúry Američanov zo strany Bidenovej vlády’.

“Som im vďačná,”povedala pre The Defender,“za ich úsilie chrániť naše ústavné právo na slobodu prejavu.”

Dalšie potlačené tituly zahŕňali, “The Autism Vaccine: The Story of Modern Medicine’s Greatest Tragedy” od Forresta Mareadyho a kniha o rodičovstve od Dr. Roberta Searsa, ktorá spochybňuje hlavné lekárske odporúčania týkajúce sa očkovania.

“Ľudia by mali mať možnosť slobodne si vybrať, ktoré knihy chcú čítať a čo si myslia o informáciách, ktoré sú im predkladané,” povedal Rosenberg. “Hovoriť ľuďom, čo majú čítať a čo si majú myslieť, neprospieva nikomu okrem tých, ktorí umlčujú názory, s ktorými nesúhlasia.”

Amazon nalepí ‘Nepodporovať’ na knihy, ktoré sa nepáčia Bielemu domu

Podľa správy Kongresu, Andrew Slavitt – bývalý hlavný poradca Bieleho domu pre COVID-19 odpoveď – sa 2. marca 2021 v e-maile spoločnosti Amazon spýtal, s kým by sa Biely dom mohol porozprávať o “vysokej miere propagandy a dezinformácií a dezinformácií” na stránkach internetového kníhkupectva Amazon’.

O hodinu neskôr odpovedal viceprezident pre verejnú politiku spoločnosti Amazon’a ubezpečil Slavitta, že Amazon prijal “množstvo opatrení”, aby zabránil prezentovaniu zavádzajúceho obsahu.

Až o niekoľko minút neskôr Slavitt odpovedal e-mailom, v ktorom uviedol: “Ak vyhľadáte ‘vakcíny’ pod knihami, vidím, čo sa vám objaví. Nepozeral som sa ďalej, ale ak je to’to, čo’je na povrchu, je to’znepokojujúce.”

Podpredseda spoločnosti Amazon’pre verejnú politiku opäť reagoval a uviedol, že knihy, ktorých téma zahŕňa spochybňovanie účinnosti vakcín, neporušujú politiku spoločnosti Amazon’.

Potom v to ráno ďalší Bidenov zamestnanec Bieleho domu Zach Butterworth poslal spoločnosti Amazon e-mail so snímkou obrazovky z vyhľadávania, v ktorom uviedol, že “nevidí žiadne varovanie CDC [Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb].”

V správe sa uvádza:

Slavitt v nasledujúcom e-maile v popoludňajších hodinách dodal, že Amazon ‘vychádza v ústrety ľuďom, ktorí sú Anti-vax.’… Slavitt dodal, že Bidenov Biely dom bude mať záujem ďalej diskutovať s Amazonom nielen o politike Amazonu, ale aj o konkrétnych ‘príkladoch, ako je tento, ktoré sú znepokojujúce.’…

Slavitt na záver e-mailu uviedol, že iba pripojenie informačného panelu CDC pri knihách týkajúcich sa záležitostí súvisiacich s očkovaním ‘by nebolo’skvelým riešením,’ pričom naznačil, že možno budú potrebné prísnejšie kroky, napríklad odstránenie alebo degradácia kníh.

Čítajte: Rand Paul blasts lack of COVID-19 accountability in hearing on virus origins

V ten istý deň viceprezident spoločnosti Amazon’pre verejnú politiku súhlasil s tým, aby sa zamestnanci Amazonu stretli so zamestnancami Bieleho domu 9. marca 2021.

V priebehu týždňa, ktorý viedol k stretnutiu, interné e-maily medzi zamestnancami Amazonu ukázali, že “Amazon považoval za potrebné obhájiť svoju politiku kníhkupectva, ktorá umožňuje prezentovať rôzne názory”, uvádza sa v správe.

Ak sa tlak z Bieleho domu prejavil na firemnom rebríčku Amazonu’vedúci knižného tímu schválil prijatie novej politiky, ktorá má aplikovať “nepropagovať” nálepku na tzv. knihy proti očkovaniu.

V správe nebolo vysvetlené, ako Amazon zaobchádza s knihami s označením “Nepodporovať”.

V správe sa uvádza, že zamestnanec Amazonu navrhol pridať očkovací obsah z kníhkupectva do triedy “Nepodporovať” určenej pre “extrémistický” obsah.

“Týmto spôsobom,” sa v správe uvádza, že “Amazon by mohol rýchlejšie zmierniť výskyt znevýhodnených kníh týkajúcich sa očkovania, kým tím dokončí vytvorenie novej triedy pre knihy proti očkovaniu.”

Ten istý zamestnanec tiež požiadal, aby 43 ASIN – Amazon Standard Identification Numbers, ktoré sa používajú na identifikáciu konkrétnych produktov na trhu Amazon Marketplace – bolo pridaných do interného “Master Tracker Misinformation” zoznamu titulov.

8. marca iný zamestnanec spoločnosti Amazon vysvetlil, že zmeny v politike kníhkupectva Amazon’sa uplatňujú “kvôli kritike zo strany Bidenových ľudí.”

‘Žiada nás admin, aby sme odstránili knihy?"’

9. marca 2021 rozposlal tím verejnej politiky spoločnosti Amazon’hovoriace body, ktoré sa majú použiť na nadchádzajúcom stretnutí s Bielym domom. Jeden z hlavných bodov rozhovoru obsahoval otázku: “Žiada nás admin, aby sme odstránili knihy, alebo ho viac zaujímajú výsledky vyhľadávania/objednávky (alebo oboje)?"”

Zápis z tohto stretnutia správa neobsahovala. Obsahovala však e-maily po stretnutí z 9. marca, z ktorých vyplýva, že spoločnosť Amazon naďalej zvažovala spôsoby, ako znížiť viditeľnosť kníh, ktoré sa nepáčia Bidenovej administratíve.

Čítajte: Kanadský lekár bol nútený zaplatiť pokutu 44 tisíc dolárov, odsedieť si suspendáciu za predpisovanie ivermektínu na liečbu COVID

Napr. v internom e-maile spoločnosti Amazon z 12. marca 2021 sa diskutovalo o nadchádzajúcom stretnutí s cieľom “bližšie pozrieť na knihy súvisiace s dezinformáciami o vakcínach a prediskutovať ďalšie kroky, ktoré by spoločnosť Amazon mohla chcieť podniknúť na zníženie viditeľnosti týchto titulov.”

V e-maile sa uvádza, že tím verejnej politiky spoločnosti Amazon’pociťuje “tlak zo strany pracovnej skupiny Bieleho domu v tejto otázke.”

Amazon bezprostredne nereagoval na žiadosť The Defender’o komentár.

The Defender oslovil Biely dom so žiadosťou o komentár k správe, ale do uzávierky nedostal odpoveď.

Tento článok pôvodne uverejnil The Defender — Children’s Health Defense’s News & Views Website pod licenciou Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0. Prosím, zvážte predplatné The Defender alebo darcovstvo pre Children’s Health Defense.

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu mieru nadbytočnej úmrtnosti