Untitled-7-810x500.png

Dokonca aj neohrabaný Biden sa dokázal držať príručky demokratov, ktorá podporuje potraty

14
Kultúra smrti
  • Trump podporuje dostupnosť potratovej tabletky, signalizuje politický posun.
  • Republikánska strana sa môže odkloniť od pro-life hnutia.
  • Biden klamal o neskorých potratoch, používa stratégiu potratových aktivistov.
  • Stratégia potratových aktivistov je dehumanizovať deti a vyvolávať strach.

Dominantným príbehom včerajšej debaty je, samozrejme, krach kandidatúry prezidenta Joea Bidena. Ešte pred koncom debaty splašení demokrati spustili päťstupňovú paľbu a komentátori sa spoločne zhodli na tom, že na tom, čo v debate odznelo, veľmi nezáleží - dôležité je, že Biden je očividne krehký, slabý a na svoju prácu nestačí. 

Ale toto bola prezidentská debata a myslím si, že je dôležité bližšie preskúmať niekoľko vecí, ktoré odzneli. Ako som už poznamenal, Trumpov’súhlas s rozhodnutím Najvyššieho súdu USA’zachovať dostupnosť potratovej tabletky bol veľmi významný, pretože signalizoval skutočný politický posun, o ktorom hovorí len málo ľudí: Kandiduje ako pro-choice kandidát, ktorý je proti neskorým potratom. Nehovorí len “nechajte štáty rozhodnúť”, ale hovorí, že rozhodnutie povoliť potratovú tabletku je správne rozhodnutie.  

To je dôležité, pretože po prvýkrát za posledné desaťročia kandiduje predpokladaný kandidát GOP na otvorene pro-choice platforme (hoci vyhlásenia Boba Dole’boli výrazne zmiešané). Ak sa Republikánska strana odkloní od pro-life hnutia a rozhodne sa vystupovať len proti neskorým potratom, pro-life hnutie stratí jediný politický prostriedok, ktorý sme kedy mali. Na tom záleží a mali by sme o tom hovoriť.  

Bidenove’komentáre k potratom – keď sa dali pochopiť – boli tiež významné. Trval na tom, že Trump klamal, keď hovoril o potratoch narodených živých. Tu je pre porovnanie video, na ktoré sa Trump odvolával a na ktorom bývalý guvernér Virgínie Ralph Northam chladne diskutuje o tom, ako môžu byť deti narodené živé po potrate ponechané na smrť: 

Biden tiež horúčkovito tvrdil, že ani on, ani demokrati nepodporujú neskoré potraty, čo nie je pravda; tvrdil tiež, že neskoré potraty nie sú povolené podľa rámca Roe v. Wade, čo je tiež nepravda. V inej debate s mentálne vyhrotenejším kandidátom by Bidenovo’tvrdenie, že je proti neskorým potratom, predstavovalo skutočný politický posun a ústup; v tejto debate prešli tieto poznámky prakticky bez povšimnutia. Vtedy už zavládla panika a demokratov nezaujímali podrobnosti. 

Ale za pozornosť stojí najmä jeden výrok. V snahe reagovať na Trumpovu’odpoveď o potratoch Biden predniesol potácajúcu sa, nezrozumiteľnú odpoveď, ktorá akoby pokrývala tak otázku nelegálneho prisťahovalectva, ako aj potratov – ale opäť zdôraznila príručku, ktorú potratoví aktivisti a demokrati (opakujem sa) používajú a budú používať v referendách na úrovni štátov: 

“Pozrite sa, tam’s toľkými mladými ženami, ktoré boli, vrátane mladej ženy, ktorá bola práve zavraždená, a on bol na pohrebe,” Biden sa potkol “myšlienka, že… ju zavraždil imigrant, ktorý prišiel…, o tom hovoria. Ale ide o toto. Je’veľa mladých žien, ktoré znásilňujú ich svokrovci, manželia, bratia a sestry,… je to jednoducho smiešne. A oni s tým nemôžu nič urobiť. A snažia sa ich zatknúť, keď prekročia hranice štátu.”V tomto momente sa do rozhovoru vmiešala Dana Bashová zo CNN’: “Ďakujem.” 

Pamätajte si: Biden sa pokúšal odpovedať na otázku, prečo sú potraty potrebné. Ak odhliadneme od čudnej odbočky o nelegálnom prisťahovalectve, vyzerá to, že si v hlave pomiešal dve otázky – Biden okamžite prešiel na stratégiu potratových aktivistov: Vyvolávať strach a vykresľovať Ameriku, ktorá je za život, ako totálne peklo. V pro-life Amerike, snažil sa Biden povedať, nemáme krajinu, kde sú deti chránené – máme krajinu, kde sú mladé Američanky znásilňované všetkými členmi ich rodiny – ich svokrovcami, manželmi, bratmi a, čo je mätúce, akosi aj ich sestrami. Nebolo to’koherentné, ale zámer bol jasný. 

Toto je stratégia potratových aktivistov: dehumanizovať deti v maternici a predávať Američanom ten najhorší druh strachu. Ak Bidena nahradí niekto kompetentnejší a ešte zlovestnejší – napríklad kalifornský guvernér Gavin Newsom – uvidíme, že táto stratégia sa bude uplatňovať zúrivo a účinne. Mali by sme byť pripravení.