Million-Man-Ottawa-4-1-e1695811431368-810x500.png

Obvinenia voči Kanaďanovi, ktorého polícia omráčila na prorodinnom proteste v roku 2023, boli stiahnuté

20
Kultúra života
  • Koruna stiahla obvinenia voči Kanaďanovi za účasť na prorodinnom proteste.
  • William Dalton bol zasiahnutý taserom počas pokojného protestu v Ottawe.
  • 1 Million March 4 Children protestoval proti LGBT ideológii na školách.
  • Prvý pochod proti radikálnej LGBT ideológii sa konal v septembri 2023.

Koruna stiahla obvinenia z trestného činu voči Kanaďanovi, ktorý sa zúčastnil prorodinného protestu 1 Million March 4 Children proti radikálnej LGBT ideológii vyučovanej na štátnych školách.

Ako uviedol právny tím Democracy Fund’s (TDF) v nedávnej aktualizácii, William Dalton bol počas “pokojného protestu”, ktorý sa konal v Ottawe v októbri 2023, viackrát zasiahnutý taserom. Dalton bol obvinený z bránenia príslušníkovi poriadkovej polície a spôsobenia výtržnosti. Video z incidentu sa stalo virálnym na internete.  

“Pán Dalton sa pripojil k 1 Million March 4 Children aby upozornil na nedávne významné zmeny v učebných osnovách štátnych škôl,” uviedla TDF.  

TDF zastupovala Daltona a zúčastnila sa mnohých diskusií s korunou a “počas mnohých súdnych pojednávaní.”TDF uviedla, že Daltonovi najprv hrozilo potenciálne väzenie, čo bol “dôsledok zhoršený tým, ako s ním polícia zaobchádzala.” 

“Koruna nakoniec súhlasila so stiahnutím všetkých obvinení po rokovaniach TDF.”

Právnik Adam Blake-Gallipeau, ktorého poskytla TDF, vyjadril “spokojnosť s výsledkom.” 

“Pán Dalton využil svoje práva vyplývajúce z Charty na pokojné zhromažďovanie a vyjadrenie svojich názorov na aktuálne otázky. S uznesením sme spokojní,”povedala Blake-Gallipeauová.

Prvý pochod milióna ľudína boj proti radikálnej LGBT ideológii vyučovanej na štátnych školách sa konal v septembri 2023. 

Protest zorganizovali moslimskí Kanaďania a použili slogan “Nechajte naše deti na pokoji,” konkrétne v súvislosti s rodovou ideológiou, vekovo nevhodným sexuálnym obsahom v školských knižniciach a LGBT propagandou. 

Na septembrovom pochode sa zúčastnili významné osobnosti vrátane stredoškolského študenta Josh Alexander, ktorý po tom, čo ho škola zrušila za výrok, že existujú len dve pohlavia, pokračoval v protestoch proti radikálnej genderovej ideológii, ktorá si razí cestu do kanadského’vzdelávacieho systému.