shutterstock_1579784089-e1700654862402-810x500.jpg

Prenasledovaný bývalý veliteľ vesmírnych síl vyzýva na odstránenie ideológie prebudenia z americkej armády

14
Kultúra smrti

Dlhoročný vojenský veliteľ, ktorý bol v roku 2021 vylúčený z amerických vesmírnych síl za kritiku šírenia ideológie woke v amerických ozbrojených silách, sa opäť vyjadril, podelil sa o podrobnosti svojej skúsenosti s Fox News a vyzval na nové vedenie obrancov národa.

V reakcii na to veliteľ veliteľstva vesmírnych operácií generálporučík Stephen Whiting odvolal Lohmeiera z funkcie pre údajnú stratu dôvery v jeho vodcovské schopnosti a začal vyšetrovanie, či sa Lohmeierove’komentáre kvalifikujú ako “zakázaná stranícka politická činnosť.”

“Bol celý sled udalostí, ktoré viedli k môjmu odvolaniu z velenia,” povedal podplukovník pre Fox v novom rozhovore uverejnenomv piatok. “Konečným dôvodom bolo to, že som bol ochotný verejne kritizovať kritickú rasovú teóriu, ktorej som rozumel, že má korene v marxistickej ideológii“, ktorú som videl ako rozdeľujúcu vojsko (“) Neobhajoval som“ republikánov pred demokratmi a sám som“ konzervatívec. Ale mne to bolo jedno. A’našim vojakom nikdy nezáležalo na tom, aká je politika niekoho iného’

Od svojho prepustenia, ktoré bolo spojené s“ranou do brucha” v podobe straty dôchodku, sa Lohmeier naďalej angažuje za odhaľovanie a vykorenenie ideologických priorít, ktoré zamorili armádu.

“Dávate svoj život a službu svojej krajine a americkému ľudu a“nerobíte to pre plat,” povedal. “Robíte to, pretože ste sa (presvedčili) o veľkosti amerického ideálu. A … vyšší predstavitelia (potom) povedia: ‘Chceme, aby ste išli z cesty, pretože váš názor tu nie je vítaný,’ aj keď sa tvária, že im záleží na inkluzívnosti, aj keď sa tvária, že im záleží na rozmanitosti, (ale) nie na rozmanitosti myslenia.”

“Musíme odstrániť školenia o rozmanitosti, rovnosti a inklúzii z armády, z akadémií služieb a odstrániť všetky zvyšky kritickej rasovej teórie z vojenských pracovísk,” vyhlásil Lohmeier.

Stály nárast “woke” ideológie v armáde, ktorý pretrváva a rastie od Clintonových rokov napriek prezidentovaniu republikánov Georgea W. Busha a Donalda Trumpa, zintenzívnil súčasný prezident Joe Biden, ktorý po nástupe do funkcie rýchlo pristúpil k otvoreniu armády pre regrútov trpiacich rodovou dysfóriou, čím zvrátil politiku Trumpovej administratívy, potom nechal ministra obrany Lloyda Austina začal revíziu údajného “domáceho extrémizmu” v armáde, ktorú mnohí považovali za zámienku na vyčistenie konzervatívnych názorov z radov.

V marci 2023 Centrum pre vojenskú pripravenosť (Center for Military Readiness, CMR) zverejnilo aktualizáciu o aktivitách administratívy, ktoré sa snažili’presadiť v ozbrojených silách ľavicovú rodovú ideológiu, od presadzovania preferovaných zámen cez povoľovanie krížového obliekania a používania spŕch a toaliet pre opačné pohlavie na vojenských základniach až po sťaženie prístupu k informáciám o negatívnych dôsledkoch takýchto politík. V novembri minulého roka Pentagón požiadal o ďalších 114,7 milióna dolárov na programy rozmanitosti v nadchádzajúcom fiškálnom roku, čo predstavuje celkovo 269,2 milióna dolárov od daňových poplatníkov len na vojenskú rozmanitosť od nástupu Bidena do funkcie.

Do decembra 2022 Biden’ovo vedenie Pentagónu tiež presadilo povinnosť očkovania COVID-19 pre amerických vojakov a vojačky, čo vyvolalo žaloby a hrozbu vojakov a pilotovnedostatok desiatok tisíc, čo len prispelo k širším problémom s počtom príslušníkov ozbrojených síl, morálkou vojakov a dôverou verejnosti.

Takéto priority si vybrali svoju daň. Počas tlačového brífingu Pentagónu v apríli 2022 o rozpočte armády’na fiškálny rok 2023 námestník ministra armády Gabe Camarillo oznámil, že armáda “aktívne prijala rozhodnutie dočasne znížiť náš konečný početný stav zo 485 000 vojakov na 476 000 vo fiškálnom roku 2023 a na 473 000 vo fiškálnom roku 2023.”The Military Times vtedy informovali, že by to “mohlo zanechať službu v najmenšom počte od roku 1940, keď mala niečo vyše 269 000 vojakov.”

Gallup a Ronald Reagan Institute prieskumy verejnej mienky ukázali, že verejnosť stratila dôveru v armádne’velenie, čo má zrejme výrazný vplyv aj na ochotu potenciálnych vojakov’ narukovať.