shutterstock_493430062-scaled-e1691676636757-810x500.jpg

Správa Snemovne reprezentantov odhaľuje úlohu mediálnej skupiny napojenej na WEF pri prenasledovaní konzervatívnych hlasov

26
Neutral

Kanaďania: Pošlite naliehavú správu zákonodarcom s výzvou, aby zastavili Trudeauov ‘Online Harms Act’

Ak ste unavení z cenzúry a sledovania, prihláste sa na Reclaim The Net.

Nová správa Výboru pre súdnictvo Snemovne reprezentantov, ktorá bola zverejnená v stredu a potvrdzuje naše predchádzajúce správy, stavia Globálnu alianciu pre zodpovedné médiá (GARM) pod drobnohľad a naznačuje možné porušenie federálnych protimonopolných zákonov v dôsledku jej nadmerného vplyvu v reklamnom sektore.

Kópiu správy sme pre vás získali zde.

Spoločnosť GARM, ktorú v roku 2019 založil Rob Rakowitz a Svetová federácia inzerentov, bola obvinená z využívania tohto vplyvu na systematické obmedzovanie určitých názorov na internete a odsúvanie platforiem obhajujúcich odlišné názory na vedľajšiu koľaj.

Organizácia, ktorá bola pôvodne koncipovaná na zvládnutie nárastu slobody prejavu na internete, údajne koordinuje svoju činnosť s významnými priemyselnými hráčmi vrátane spoločností Proctor &; Gamble, Mars, Unilever, Diageo, GroupM a ďalších. Zdá sa, že spolupráca sa rozprestiera medzi najväčšími holdingovými spoločnosťami reklamných agentúr na svete, ktoré sú spoločne známe ako Veľká šestka. Takáto spolupráca vyvoláva obavy z koordinovaného úsilia o kontrolu obsahu, najmä obsahu, ktorý spochybňuje mainstreamové naratívy.

Čítajte: Trudeau’s ‘Online Harms’ censorship regime slated to-cost Canadians $200 million

Konkrétne správa vyzdvihuje GARM’s činnosti po zmene značky Twitteru Elonom Muskom a jej pokusy umlčať diskusie o kontroverzných témach, ako sú vakcíny COVID-19 na Spotify’“The Joe Rogan Experience.”Napriek tomu, že spoločnosť GroupM neuznala žiadne “riziká pre bezpečnosť značky”, GARM stále tlačí na obmedzenie reklamy v Roganovom”podcaste.

Vnútorná komunikácia v rámci GARM navyše odhaľuje selektívne zameranie proti platformám, ako je The Daily Wire, zaradeným na zoznam “globálnych vysokorizikových vylúčení” pre údajnú propagáciu “konšpiračných teórií.” Správa obsahuje aj príklady, keď vedúci predstavitelia GARM vyjadrili pohŕdanie voči konzervatívnym médiám, ako sú Fox News, The Daily Wire a Breitbart News, s cieľom obmedziť ich príjmy z reklamy tým, že ich obsah označili za nevhodný.

Zistenia výboru naznačujú, že metódy spoločnosti GARM’nielenže potenciálne porušujú oddiel 1 Shermanovho zákona, ktorý zakazuje sprisahania obmedzujúce obchod, ale aj zasahujú do základných amerických slobôd cenzúrou chráneného prejavu. To vyvolalo značné obavy o dôsledky pre demokratické hodnoty a rozmanitosť hlasov v americkej verejnej sfére.

V reakcii na tieto obvinenia vyzval výbor pre spravodlivosť Snemovne reprezentantov na vypočutie, ktoré sa konalo v stredu, s cieľom preskúmať, či súčasné presadzovanie antitrustových zákonov a sankcie sú dostatočné na riešenie takéhoto kolúzneho správania v rámci online reklamy, čo signalizuje kritické prehodnotenie spôsobu, akým sa v digitálnom veku využíva moc reklamy.

Prepísané so súhlasom Reclaim The Net.

Kanaďania: Pošlite naliehavú správu zákonodarcom s výzvou, aby zastavili Trudeau’‘Online Harms Act’