Sr-Agnes-Sasagawa-810x500.jpg

Sestra Agnes Sasagawa, vidiečanka z Akity, zomrela na sviatok Nanebovzatia Panny Márie

67
Kultúra života

Japonská mníška, ktorá svetu odovzdala posolstvá pripisované Panne Márii z Akity, zomrela.

Sestra Agnes Sasagawa, ktorá vo svojom kláštore pri japonskom meste Akita hlásila mariánske zjavenia a lokácie, mala 93 rokov, keď vo štvrtok 15. augusta 2024, na slávnosť Nanebovzatia Panny Márie, zomrela.

Rád sestier Agnes’, služobníc Svätej Eucharistie, dnes zverejnil správu, že ich najslávnejšia sestra zomrela okolo 13:40 japonského času. Napísali:

Sestra Agnes Sasakawa Katsu, ktorá bola už dlhší čas v lekárskej starostlivosti, včera zomrela vo veku 93 rokov.

Na jej žiadosť bolo jej telo darované Lekárskej fakulte a pohrebná svätá omša sa konala v kláštore ústredia za účasti iba členov. Chceli by sme vám všetkým vyjadriť hlbokú vďaku za láskavosť, ktorú ste jej prejavovali počas jej života.

Sestra Agnes bola – a je – medzi katolíkmi známa ako vidkyňa Panny Márie z Akity, čo je jeden z titulov pre Pannu Máriu, ktorá oznámila, že 6. júla, 3. augusta a 13. októbra 1973 dostala posolstvá od Panny Márie. V roku 2019 sa objavili správy, že sestra Agnes dostala ďalšie posolstvo z neba.

V roku 1973 sestra Agnes rozprávala, že v prvom posolstve (6. júla) jej bolo prisľúbené, že hluchota, ktorou trpela, bude uzdravená, a bola požiadaná, aby sa “veľmi” modlila za pápeža (vtedy Pavla VI.), biskupov a kňazov.

V druhom (3. augusta) bolo sestre Agnes údajne povedané, že “nebeský Otec [sa] pripravuje na veľký trest pre celé ľudstvo,” ktorý sa dá zmierniť “modlitbou, pokáním a odvážnymi obetami.”

Tretie posolstvo (13. októbra) podrobne rozoberalo nadchádzajúci trest jazykom, ktorý mnohým sprostredkoval hrozbu jadrového holokaustu: “Oheň padne z neba a vyhladí veľkú časť ľudstva, dobrých aj zlých, pričom neušetrí ani kňazov, ani veriacich. Tí, čo prežijú, sa ocitnú v takej pustatine, že budú závidieť mŕtvym.”

Sestra Agnesa tiež uviedla, že jej bolo povedané, že “diablovo dielo prenikne aj do Cirkvi takým spôsobom, že bude vidieť kardinálov proti kardinálom, biskupov proti biskupom.”

“Kňazmi, ktorí ma uctievajú, budú ich spolubratia opovrhovať a budú proti nim vystupovať… kostoly a oltáre budú vyplienené; Cirkev bude plná tých, ktorí prijímajú kompromisy, a démon bude tlačiť na mnohých kňazov a zasvätené duše, aby opustili službu Pánovi,” pokračovala druhá správa.

Sestra Agnesa informovala, že tieto pohromy možno odvrátiť recitáciou ruženca a zachránia sa pred nimi len tí, ktorí vložia svoju dôveru do Panny Márie z Akity.

 Štvrté posolstvo, ktoré sestra Agnes údajne dostala 6. októbra 2019, prišlo od anjela, ktorý jej povedal “aby sa pokryla [sama] popolom,” a každý deň sa modlila kajúci ruženec.

Prvé tri posolstvá boli údajne vyslovené sestre Agnes v Seitai Hoshikai, kláštore služobníc svätej Eucharistie, v polosamote neďaleko Akity. Miestom, odkiaľ hlas zaznel, bola trojmetrová socha Panny Márie z Akity, ktorú v roku 1963 vyrezal miestny sochár z kusu stromu katsura. Podľa sestier sa na jednej z rúk sochy vytvorila rana v ten istý deň, keď sestra Agnes počula prvé posolstvo. Socha údajne krvácala z tejto rany ešte štyrikrát, kým zmizla. Potom sa zdalo, že socha sa potí a o dva roky neskôr začala plakať. V rokoch 1975 až 1982 socha preliala slzy 101-krát a tento jav videli tisíce svedkov a odvysielala ho japonská televízia.

Podľa správy bola sestra Agnes 42-ročná novicka, ktorá bola v kláštore len dva mesiace predtým, ako počula prvé posolstvo, a o sluch prišla len niekoľko mesiacov pred vstupom v máji 1973. EWTN uviedla, že jej zázračné zážitky sa začali 12. júna toho roku, keď videla svetlo vychádzajúce z tabernákula v kaplnke, pričom tento jav sa opakoval aj nasledujúce dva dni. Dňa 28. júna sa jej na ľavej ruke objavila rana v tvare kríža; bolela a zároveň krvácala.

Prvé tri správy, ktoré dostala, boli adresované biskupovi Johnovi Shojiro Ito z Niigaty, miestnemu biskupovi, ktorému úkazy nahlásila. V roku 1984 ich biskup Ito oficiálne vyhlásil za nadprirodzené a vyzval k úcte k Panne Márii z Akity.