shutterstock_1850586967-e1724257190255-810x500.jpg

Viac štátov USA sa musí postaviť proti debankingu konzervatívcov

14
Kultúra života

Kanaďania: Pošlite naliehavú správu zákonodarcom s výzvou, aby zastavili Trudeauov ‘Online Harms Act’

Na papieri nemajú Zulfat Suara a Steve Happ veľa spoločného. 

Jedna z nich, moslimka, sa v 90. rokoch prisťahovala do USA z Nigérie a teraz pôsobí v mestskej rade Nashvillu. Druhý, kresťanský muž, je rodák z Memphisu so softvérovým vzdelaním, ktorý v roku 2015 začal spolupracovať s ugandskými neziskovými charitatívnymi organizáciami, ktoré sa starajú o osirelé a ohrozené deti. 

Ale majú aspoň jednu vec spoločnú: obom zrušili veľké národné banky úver bez väčšieho varovania a prakticky bez vysvetlenia. 

ČÍTAJTE: Nový zákon štátu Illinois zakazuje náboženským skupinám vyhodiť zamestnanca za to, že podstúpil interrupciu 

Suara, ktorá sa rovnako ako Happová venuje aj neziskovej činnosti, začiatkom tohto roka dostala nejasne formulované oznámenie o zrušení banky Regions Bank, v ktorom jej bola poskytnutá lehota 30 dní na nájdenie novej banky. Happ’s zrušenie zo strany Bank of America prišlo v roku 2023 krátko pred jeho zahraničnou cestou – prinútilo ho hľadať riešenia a odložiť ťažko zarobené výplaty Uganďanom. 

Happ’vo výpovedi uviedol, že podniká v nesprávnom “type podnikania.” Ako sme informovali v tohtoročnej správe pre náš Viewpoint Diversity Score Business Index, ktorý meria rešpektovanie slobody prejavu a náboženskej slobody v podnikoch, tieto problematické politiky sú prítomné v najmenej 69 percentách najväčších finančných inštitúcií v krajine. 

Incidenty, ako sú tieto, sú len malou vzorkou väčšieho trendu názorovej diskriminácie vo finančných službách – známej ako “de-banking” –, ktorá sa dotkla aj strelných zbraní a fosílnych palív kvôli radikálnym záväzkom o nulových čistých emisiách a vládnym iniciatívam, ako je operácia Choke Point. Taktiež si vyžiadala pozornosť oboch strán politického spektra. 

Tieto udalosti pohli zákonodarcov štátu Tennessee, aby prijali prelomové legislatívne riešenie zamerané na obmedzenie tohto nebezpečného ozbrojovania finančného systému. Podobne ako podobný zákon ktorý nedávno vstúpil do platnosti na Floride, aj tento zákon je prvým svojho druhu na ochranu spotrebiteľa, ktorý zakazuje veľkým bankám rušiť účty klientov na základe ich ústavou chráneného prejavu a náboženského vyznania. 

Zákon v Tennessee sa vzťahuje na banky s aktívami vo výške najmenej 100 miliárd USD – medzi ktoré patria aj Regions a Bank of America – druhá z nich bola tiež odhalená americkými úradmi. House oversight, ako spolupracujúcu ruka v ruke s Ministerstvom financií USA, aby profilovali ako domáce teroristické hrozby moju organizáciu Alliance Defending Freedom a bežných Američanov, ktorí sa dopustili hriechu nakupovania v Bass Pro Shops alebo nákupu “náboženských textov.” Nemalo by byť prekvapením, že ten istý vládny subjekt sa teraz vyslovil proti týmto pokusom na štátnej úrovni chrániť Bohom dané slobody zaručené prvým dodatkom. 

V nedávnom liste pochválenom na týchto stránkach prezidentom Hispanic Leadership Fund Mariom H. Lopezom, ministerstvo financií uvádza sériu nepravdivých tvrdení o zákonoch štátov Tennessee a Florida”. Hlavným z týchto nepravdivých tvrdení je, že tieto zákony bránia Ministerstvu financií’sieti na presadzovanie finančných trestných činov (FinCEN) zaoberať sa praním špinavých peňazí a teroristickými hrozbami. 

Na toto obvinenie nie je potrebné poskytovať diferencovanú odpoveď. Je to’jednoducho nepravda. Dvadsať generálnych prokurátorov štátov nedávno odpovedalo na tento list a správne poznamenalo, že normy, ktoré ministerstvo financií napáda v štátnych zákonoch, sú presne tie isté normy, ktoré navrhol Úrad pre kontrolu meny – a proti ktorým ministerstvo financií nenamietalo – len pred niekoľkými rokmi. 

Podobne zlyháva aj Lopezovo&nbspreakčné odvolávanie sa na princípy voľného trhu. Banky nefungujú na voľnom trhu. ESG je avizovane proti voľnému trhu. A trh nie je slobodný, ak prístup naň závisí od vašich politických a náboženských názorov. 

ČÍTAJTE: Žurnalistika proti globalistickému naratívu sa teraz v Spojenom kráľovstve považuje za ‘terorizmus’ 

Po prvé, banky sú prísne regulované. Výmenou za tieto regulácie však využívajú široké spektrum vládnych dotácií. Tie zahŕňajú záchranné balíky, daňové úľavy, úľavy na dani z nehnuteľností a granty na štátnej a federálnej úrovni. Napríklad od roku 1998 získala banka JPMorgan Chase od amerických daňových poplatníkov vo forme dotácií viac ako 1,7 bilióna USD. 

Po druhé, aktivisti ESG, a dokonca aj vládne regulačné orgány, zavádzajú do rozhodovania nefinančné a subjektívne faktory tým, že klasifikujú skupiny, ako je tá moja, ako domáce teroristické hrozby a odopierajú služby ministerstvám, ktoré podporujú siroty a vdovy, pretože sú nesprávnym “typom podnikania.”Niekto by mal vysvetliť, ako tieto skupiny alebo skupiny kresťanského vysielateľa Lancea Wallnaua alebo amerického veľvyslanca Sama Brownbacka, predstavujú hrozbu pre národnú bezpečnosť. Samozrejme, jednou z vlastností štátnych zákonov je, že zákazníci ako Wallnau a veľvyslanec Brownback môžu od bánk požadovať písomné vysvetlenie. 

Tretia vec je, že trh nie je slobodný, ak nepodporuje slobodnú spoločnosť. Existuje množstvo antidiskriminačných zákonov, ktoré sa vzťahujú konkrétne na finančné služby, od zákona o rovnakých úverových príležitostiach až po štátne zákony o spravodlivom požičiavaní – pretože každý Američan si zaslúži rovnaký prístup k finančným službám. Ak dovolíme, aby sa finančné služby spolitizovali, podkopávame demokratický proces a upierame podnikom možnosť sústrediť sa na to, čo robia najlepšie, na vytváranie vynikajúcich tovarov a služieb pre svojich zákazníkov. 

Ministerstvo financií nemôže profilovať polovicu Ameriky ako domácich teroristov, zaviesť orwellovský finančný dohľad a potom sa skrývať za figový list národnej bezpečnosti, keď sa štáty bránia. 

Banky, poisťovne a ďalšie subjekty finančného sektora musia urobiť hmatateľné zmeny vo svojich politikách, aby ochránili svojich zákazníkov pred diskrimináciou. Štáty ako Tennessee a Florida musia zohrať rozhodujúcu úlohu – nielen pri prijímaní zákonov, ktoré zabezpečia ochranu slobôd ich občanov’, ale aj pri presadzovaní týchto zákonov, aby sa už nikto nemusel obávať finančnej diskriminácie kvôli svojmu náboženskému alebo politickému presvedčeniu. 

Prevzaté so súhlasom RealClearWire. 

PREFEROVANÉ 

Elon Musk’X zatvoril kanceláriu v Brazílii po tom, čo mu sudca pohrozil väzením za odporovanie cenzúrnemu nariadeniu 

Kanaďania: Pošlite naliehavú správu zákonodarcom s výzvou, aby zastavili Trudeau’‘Online Harms Act’