Heiner_Wilmer_bishop_of_Hildesheim_GettyImages-810x500.jpg

Nemecký biskup vymenoval pro-LGBT laických "pastoračných pracovníkov", ktorí majú ľuďom pomáhať "oslavovať ich prechod

17
Kultúra smrti

Biskup Heiner Wilmer z nemeckej diecézy Hildesheim vymenoval troch laických “služobníkov”, ktorí budú poskytovať takzvanú “queer-sensitive pastoráciu.”

Podľa tlačovej správy diecézy budú laickí “pastorační služobníci” poskytovať “podporu, napríklad keď lesbický pár prihlási svoje dieťa na krst, transrodová osoba [sic] chce osláviť svoju premenu obradom požehnania alebo rodičia nebinárneho dieťaťa [sic] vyhľadajú pastoračnú starostlivosť.”

V rozpore s vyhlásením diecézy však žiadna ľudská bytosť nie je “transrodová” alebo “nebinárna,”, pretože existujú len dve pohlavia, mužské a ženské, ktoré sú určené chromozómami v okamihu počatia. Katolícke učenie podporuje realitu pohlaví a odsudzuje telesné mrzačenie, ako sú “transformačné” procedúry, ako “proti morálnemu zákonu”, nie je dovolené “žehnať” hriešne praktiky alebo situácie, ako vysvetlil kardinál Robert Sarah.

Diecéza Hildesheim dodala, že jej “queer-citlivá pastorácia rozšíri zameranie na riešenie rodovej rozmanitosti,” najmä na takzvané “transrodové alebo intersexuálne osoby.”

Diecéza sa odvoláva na svoje heterodoxné vyhlásenie “Požehnanie pre tento svet,” z marca 2021, v ktorom sa tvrdí: “Ľudia sú rovnocennou súčasťou Cirkvi bez ohľadu na ich sexuálnu identitu. Božie’požehnanie sa vzťahuje na nich a ich partnerské vzťahy ”pretože sa vzťahuje na všetky milujúce vzťahy bez výnimky.”

Katolícka cirkev však učí, že Božie’požehnanie sa nevzťahuje na homosexuálne a iné nemorálne vzťahy, ktoré v skutočnosti nikdy nie sú “milujúce.”V skutočnosti Cirkev vždy odsudzovala homosexuálne aktivity, pretože sú v rozpore s prirodzeným zákonom a Božím zjavením.

Katechizmus Katolíckej cirkvi uvádza:

Vychádzajúc zo Svätého písma, ktoré homosexuálne skutky predstavuje ako skutky ťažkej skazenosti (porov. Gn 19, 1-29; Rim 1, 24-27; 1 Kor 6, 10; 1 Tim 1, 10), tradícia vždy vyhlasovala, že “homosexuálne činy sú vnútorne neusporiadané.” (Kongregácia pre náuku viery, Persona humana, 8). Sú v rozpore s prirodzeným zákonom. Uzatvárajú sexuálny akt pred darom života. Nevychádzajú z pravej afektívnej a sexuálnej komplementarity. Za žiadnych okolností ich nemožno schváliť. (KKC 2357)

Katechizmus  opakuje, že homosexuálne sklony sú “objektívne neusporiadané.” Učí tiež, citujúc sv. Tomáša Akvinského, že milovať znamená “chcieť dobro druhého” a že smrteľný hriech, akým je homosexuálna aktivita, spôsobuje “večnú smrť v pekle”, ak ho človek neľutuje. (KKC 1766, 1861)

PREČÍTAJTE SI: Nie je tu miesto pre ‘inklúziu’: Homosexualita a transgenderizmus sú hriechy proti samotnej prírode

Diecéza Hildesheim uviedla, že sa snaží nadviazať na vyhlásenie “Požehnanie pre tento svet” a že chce vytvoriť “bezpečné(r) priestory” pre to, čo nazvala “queer ľudia pod strechou cirkvi v Hildesheime.”

Biskup Heiner Wilmer je presvedčeným zástancom heretickej synodálnej cesty. Bol jedným zo 40 nemeckých biskupov, ktorí hlasovali za prijatie dokumentu, ktorý je v rozpore s morálnym učením Cirkvi’a falošne tvrdí, že homosexuálne skutky nie sú hriešne alebo vnútorne zlé.

V apríli 2020 Wilmer kritizoval katolíkov, ktorí sú podľa neho “fixovaní len na Eucharistiu”, a bagatelizoval negatívny vplyv zatvorenia verejných omší v Nemecku počas výluk COVID.

RELEVANTNÉ

Nemeckí biskupi prijali nový pracovný zákon, ktorý umožňuje zamestnancom Cirkvi žiť vo vzťahoch rovnakého pohlavia

Nemecká’katolícka mládežnícka skupina lobuje za zákon, ktorý by umožnil deťom ‘vybrať si svoje pohlavie’

Nemecké združenie katolíckych univerzít požaduje, aby sa disidentom umožnilo vyučovať teológiu