Trudeau2-810x500.jpg

Trudeauovo obdobie hlavného tyrana sa možno konečne blíži ku koncu

12
Kultúra smrti

Kanaďania majú zrejme konečne dosť premiéra Justina Trudeaua’na čele krajiny, keďže jeho potápajúcu sa stranu opúšťajú dokonca aj liberáli.    

Po deviatich rokoch vo funkcii nerobí Trudeau’už roky nič iné, len prudko klesá jeho popularita medzi Kanaďanmi. Zdá sa, že každý deň Trudeauovu vládu opúšťa ďalší liberál, zatiaľ čo tí, ktorí zostávajú, sa len zriedkakedy zdajú byť nadšení.

“Z Trudeauovej vlády odíde päť šéfov štábov,” informoval minulý týždeň denník Globe and Mail s odvolaním sa na dôverné zdroje, podľa ktorých už zo svojich postov odišli najvyšší poradcovia na týchto ministerstvách: Globálne záležitosti, Dedičstvo, Životné prostredie, Štátne príjmy a Duševné zdravie a závislosti. 

Toto prichádza na vrchole množstvo liberálnych poslancov, vrátane bývalých ministrov kabinetu, ktorí uvoľnili svoje kreslá alebo oznámili, že sa nebudú uchádzať o znovuzvolenie.

A ešte ostrejším spôsobom vyjadrenia nespokojnosti sa len minulý týždeň stala liberálna poslankyňa Alexandra Mendès, ktorá pôsobí ako asistentka podpredsedu Dolnej snemovne, prvá v strane, ktorá verejne vyzvala Trudeaua, aby odstúpil, a priamo povedala, že nie je “tým správnym lídrom” pre stranu.  

Podobne sa vyjadril aj líder Bloc Québécois Yves-François Blanchet oznámil, že nebude pracovať na udržaní Trudeaua pri moci po tom, čo sa po odklone Jagmeeta Singha’z Novej demokratickej strany’od Trudeaua pred týždňom rozšírili fámy o dohode.  

Do nedávna NDP spolupracovala s menšinovou liberálnou vládou na podpore Trudeaua. Vďaka tejto dohode NDP viackrát hlasovala proti návrhom na vyslovenie nedôvery, ktoré predložila Konzervatívna strana, čím udržala Trudeaua pri moci.  

Priemerný Kanaďan už s Trudeauom tiež skončil  

Pri výzvach politickej triedy na odstúpenie Trudeaua alebo aspoň na ich dištancovanie sa od jeho vedenia majú kanadskí občania dosť aj tyranskej vlády premiéra nad krajinou. Trudeau’ovo šliapanie po základných slobodách, bezohľadné míňanie a nekonečné klamstvá konečne prebudili Kanaďanov, aby si uvedomili stav národa. 

Kanaďania donekonečna využívajú sociálne siete, aby zverejnili svoj nedostatok trpezlivosti s Trudeauovým’vleklým režimom. Po každom Trudeauovom’príspevku na X totiž nasledujú stovky komentárov, ktoré ho vyzývajú na odstúpenie a obviňujú ho z neúprimnej údajnej starostlivosti o Kanaďanov. 

“Nikto ťa nemá rád a všetci chcú, aby si odišiel,” jeden z používateľov napísal pod Trudeauov’najnovší príspevok. “Nie si’úspešný, si’odpadkový poskok WEF, ktorý ničí Kanadu. VYPADNI. 

Ďalší komentoval, “Liberálna vláda je taká skorumpovaná.” 

Trudeau sa naživo správa ešte horšie ako na internete. Zdá sa, že každý deň, keď Trudeau opustí svoju kanceláriu v centre Ottawy, je metený Kanaďanmi, ktorí požadujú jeho odstúpenie.  

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Post zdieľaný Chris Dacey (@dacey_media)

Mnoho Trudeauových’nedávnych výjazdov tiež neprebehlo podľa plánu, pričom Kanaďania často prítomní dali svojmu lídrovi najavo, že sú všetko, len nie šťastný, že trčí pod jeho premiérskym vedením. Hoci nemožno schvaľovať používanie vulgárnych výrazov alebo iných bezcharakterných prístupov k vyjadreniu nespokojnosti, je jasné, že Kanaďania toho majú dosť. 

Prieskumy verejnej mienky naďalej odhaľujú rozčúlenie Kanaďanov voči súčasnej vláde, či už ide o 70 percentzistených ktorí veria, že krajina je “rozbitá,” alebo väčšina občanov, ktorí hlásia že sú na tom finančne horšie, odkedy Trudeau nastúpil do úradu.    

Dodatočné prieskumy ukazujú že skandálom poznačená vláda poslala liberálov do prepadliska bez konca, pričom septembrový prieskum ukazuje, že konzervatívci pod vedením Pierra Poilievra by v prípade dnešných volieb získali drvivú vládnu väčšinu.