shutterstock_1932234707-e1698222514108-810x500.jpg

Šéf Americkej spoločnosti plastických chirurgov kritizuje "zmeny pohlavia" u detí, ale nie u dospelých

8
Kultúra smrti

Tzv. “starostlivosť potvrdzujúca pohlavie” pre dospievajúcich nie je podložená vedeckými dôkazmi, potvrdil nedávno prezident Americkej spoločnosti plastických chirurgov.

Takisto sa však vyjadril nepravdivo o tom, že jednotlivci si môžu zmeniť pohlavie, a naznačil, že obmedzenia týkajúce sa interrupcií poškodzujú zdravie žien.

Doktor Steven Williams sa nedávno zúčastnil na diskusii na Instagrame s doktorom Blairom Petersom, pro-LGBT chirurgom, ktorý využíva sociálne médiá na podporu chemického a chirurgického mrzačenia detí. Diskusia z 5. septembra sa uskutočnila po tom, čo ASPS, ktorú Williams v súčasnosti vedie, uviedla, že je proti odstraňovaniu zdravých častí tela detí s pohlavnou chybou.

Počas rozhovoru sa Peters pokúsil, ale neúspešne, prinútiť Williamsa, aby stiahol odpor skupiny’. City Journal‘Leor Sapir najprv informoval o odpore skupiny’na základe komentára, ktorý mu poskytla. “ASPS uznala, že existuje ‘značná neistota, pokiaľ ide o dlhodobú účinnosť používania chirurgických zákrokov na hrudníku a genitáliách’ a že ‘existujúca dôkazová základňa sa považuje za nízku kvalitu/nízku istotu,’” Sapir reported v auguste.

Doktor Williams však naznačil, že dôkazy podporujú “starostlivosť potvrdzujúcu pohlavie” u dospelých. Toto tvrdenie je zavádzajúce, pretože je biologickou pravdou a morálnym faktom, že nikto nemôže zmeniť svoje pohlavie.

Peters povedal, že “nízka kvalita dôkazov” neznamená “dôkazy, ktoré sú zlé.”

Williams povedal, že Peters má “presnú pravdu,” ale povedal, že “kvalita dôkazov musí byť naozaj dobrá predtým, než’budeme obhajovať tieto typy postupov u adolescentov,” povedal, pričom zdôraznil poslednú časť. Williams však povedal, že údaje sú len jednou časťou, a hoci sú “potrebné,” existujú aj ďalšie “prvky.”

Plastický chirurg sa tiež ohradil voči Petersovmu’ tvrdeniu, že nikto konkrétne neobhajuje, aby tínedžeri podstupovali transgenderové operácie. Williams poukázal na to, že existujú obavy v súvislosti so Svetovou odbornou asociáciou pre transrodové zdravie (WPATH), ktorá sa často uvádza ako autorita v oblasti noriem pre dospelých s pohlavnou zmenou.

Táto LGBT aktivistická skupina podľa oficiálnych súdnych dokumentov “začlenila do svojich oficiálnych štandardov starostlivosti formuláciu zásad, podľa ktorej sa zákroky ‘zmeny pohlavia’ považujú za ‘medicínsky nevyhnutné’ ako ‘nástroj’ na vyvíjanie tlaku na poisťovne, aby ich hradili, a nie ako objektívny lekársky záver,” ako v júli informoval portál LifeSiteNews reportoval. WPATH údajne vylúčila údaje od výskumníkov z Univerzity Johna Hopkinsa, ktoré podkopávali tvrdenia skupiny’

“Nielen WPATH, ale všetky organizácie musia byť ústretové k svojim údajom,” povedal Williams.

Americká spoločnosť plastických chirurgov a Peters nereagovali na žiadosti LifeSiteNews o komentár.

LifeSiteNews požiadal Petersa o ďalšie myšlienky, ktoré mal po skončení živého vysielania. LifeSiteNews sa ho 12. septembra e-mailom opýtali aj na to, či existujú situácie, v ktorých neodporúča chirurgické a chemické zákroky.

LifeSiteNews sa opýtali Americkej spoločnosti plastických chirurgov, či skupina verí, že je možné, aby si niekto zmenil pohlavie.

Dáta ukázali, že transgenderové lieky a operácie sú spojené s suicide, strata hustoty kostí a neplodnosť, medzi ostatné problémy, na ktoré upozornili americkí aj európski lekárski odborníci a združenia.

Peters bagatelizuje ľútosť nad transrodovými operáciami

Približne v polovici diskusie Peters povedal, že existuje “naratív” ľútosti nad operáciami, ktoré sa používajú na obmedzenie postupov.

“My ako chirurgovia musíme o tom hovoriť, pretože skutočnosť je taká, že často sa na prijatie legislatívy proti operáciám využíva práve tých“pár ľudí, ktorí sú tam, ojedinelé príbehy o ľútosti, ktoré sa lietajú zo štátu do štátu, aby svedčili,”

Želanie, že máme zdravé časti tela, je však dobre zavedené príbehy “detransiderov” a viaceré žaloby. Okrem toho Národná zdravotná služba v Spojenom kráľovstve začala zabezpečovať detranzitné postupy.

Peters povedal, že sú ľudia, ktorí to ľutujú. Williams povedal, že niektoré z týchto príbehov ľútosti sú “zneužívané”, ale tieto príbehy by sa mali vypočuť.

Na konci diskusie Williams zopakoval argument, že obmedzovanie interrupcií poškodzuje zdravie žien.

Williams povedal, že je proti snahám “kriminalizovať interrupcie” a naznačil, že to vedie k horším zdravotným výsledkom matiek. Toto tvrdenie však bolo opakovane vyvrátené.

Takisto sa vyjadril proti kriminalizácii transrodových operácií.

Skupina pre zdravotnícku reformu kritizuje tvrdenia o takzvanej ‘rodovo afirmatívnej starostlivosti’

Skupina pre zdravotnícku reformu vedená bývalým prodekanom lekárskej fakulty Pensylvánskej univerzity’kritizovala komentáre, ktoré odzneli počas diskusie.

“Takzvaná ‘starostlivosť potvrdzujúca pohlavie’ opisuje program blokátorov puberty, hormónov na zmenu pohlavia a/alebo operácií na zmenu pohlavia na zvládnutie dysfórie pohlavia,” povedal Dr. Stanley Goldfarb, zakladateľ organizácie Do No Harm, prostredníctvom vyhlásenia pre médiá pre LifeSiteNews.

“Rodová dysfória však ustupuje vo viac ako 80 % prípadov, zatiaľ čo tieto škodlivé liečby môžu spôsobiť nezvratné škody. Ako zdôrazňuje prezident ASPS, jednoducho neexistuje dostatok dôkazov na podporu ‘starostlivosti o zmenu pohlavia,’ pre neplnoleté osoby,” Goldfarb, bývalý dekan lekárskej fakulty, povedal pre LifeSiteNews. “Štúdie“ podporujúce túto experimentálnu liečbu zmeny pohlavia pre neplnoleté osoby sú strašne chybné a neposkytujú dostatočné dôkazy na ospravedlnenie týchto zákrokov.”

Povedal, že dochádza k politizácii lekárskej starostlivosti a tlaku na skupiny, aby zaujali určité stanoviská.

“Veľké lekárske organizácie zlyhali pri ochrane zdravotnej starostlivosti pred aktivizmom a ideológiou,” povedal. “Problém je však hlbší.”

Tieto organizácie, ako napríklad Americká lekárska asociácia, Americká pediatrická akadémia a Americká psychiatrická asociácia, aktívne podporujú spolitizovanú zdravotnú starostlivosť,” varoval Goldfarb. “Aktivisti preberajú kontrolu nad zdravotníckym systémom, čo vedie k odmietaniu starostlivosti založenej na dôkazoch a k trvalému poškodzovaniu detí.”

Podľa neho by sa k deťom s pohlavnou nezrovnalosťou nemalo pristupovať ako k “ideologickým experimentom.”

“Tieto deti majú bežne pridružené psychické problémy a často je najlepším prístupom psychiatrická starostlivosť.”