GettyImages-2043111321-810x500.jpg

Demokratický návrh zákona na vytvorenie celoštátneho "práva" na IVF zomiera v Senáte

5
Kultúra smrti

Modlite sa za ukončenie IVF a ochranu ľudských embryí: V utorok republikáni v Senáte zablokovali hlasovanie o demokratickom návrhu zákona, ktorý má prinútiť každý štát, aby povolil a poisťovne hradili oplodnenie in vitro (IVF), ktoré ničí embryá, s odvolaním sa na porušenie práva na svedomie a zavedenie celoštátneho práva pre nezosobášených ľudí a homosexuálov a osoby s pohlavným zmätkom používať túto technológiu na zaobstaranie detí.

Sen. Tammy Duckworth’s “Right to IVF Act” sa snažila zaručiť, aby klienti mohli získať a lekári mohli ponúkať takzvanú “liečbu neplodnosti vrátane služieb asistovanej reprodukcie” a zakázať štátom zavádzať to, čo návrh zákona nazýval “škodlivými alebo neoprávnenými obmedzeniami alebo požiadavkami.”

Dalej požadoval, aby “skupinový zdravotný plán alebo vydavateľ zdravotného poistenia ponúkajúci skupinové alebo individuálne zdravotné poistenie” zahŕňal krytie zákrokov na podporu plodnosti “ak takýto plán alebo krytie poskytuje krytie pôrodníckych služieb,” a takéto zákroky nemohli byť odmietnuté na základe manželského stavu, pohlavia, “sexuálnej orientácie a rodovej identity,” alebo “akejkoľvek inej chránenej triedy, na ktorú sa vzťahuje federálny zákon.”

Senát hlasoval za toto opatrenie v pomere 51:44, čím nedosiahol hranicu 60 hlasov. Všetci republikáni hlasovali proti alebo nehlasovali s výnimkou liberálnych sen. Lisy Murkowskej z Aljašky a Susan Collinsovej z Maine.

Zákon “straníckych demokratov” “zámerne ruší ochranu svedomia podľa zákona o obnove náboženskej slobody,” povedalsenátor Ted Cruz (R-TX), ktorý ešte v máji navrhol vlastný návrh zákona, ktorý by štátom umožnil IVF, hoci bez toho, aby nútil poisťovne ho hradiť. “Je poľutovaniahodné, že demokrati opustili to, čo bolo kedysi dvojstranným záväzkom voči náboženskej slobode, a teraz sú viac než ochotní zrušiť ochranu náboženskej slobody.”

“Republikáni v Senáte strávili mesiace viazaním sa do uzlíkov tvrdením, že sú”za ochranu IVF. Ale keď na tom najviac záležalo—keď prišiel čas hlasovania—ukázali svoju pravú tvár a hlasovali proti,”vyhlásilvodca demokratickej väčšiny v Senáte Chuck Schumer. “Dvakrát.”

Bývalý prezident a republikánsky kandidát na post šéfa Bieleho domu v roku 2024 Donald Trump sa už niekoľko mesiacov vystupuje ako “líder v oblasti oplodnenia,” nielenže vystupuje proti zákazu umelého oplodnenia, ale sľubuje vlastný federálny mandát na poistenie tejto praxe.

Počas mítingu vo Wisconsine Trumpov’protikandidát, senátor JD Vance (R-OH), adresoval zdanlivé napätie medzi jeho kandidátskou listinou a jeho stranou vyhlásením, “že Senát nezablokoval zákon o IVF. Senát zablokoval smiešny návrh zákona o demonštratívnom hlasovaní, ktorý nemal šancu prejsť.”

“Zišli sa Kamala Harrisová a Chuck Schumer a vytvorili dvojstranný návrh zákona?"” spýtal sa. “Nie, dnes presadili hlasovanie s vedomím, že nemá šancu prejsť, pretože chceli mať možnosť povedať, že my podporujeme IVF a tí druhí nie””

Zakončil: “Ale to”nie je skutočná podpora IVF, to”je politické divadlo a myslím, že obyvatelia Wisconsinu toho majú plné zuby. Robme’v tejto krajine skutočnú legislatívu a skutočnú politiku, nie tieto smiešne šou hlasovania.”

Na sociálnych sieťach sa Trumpov poradca Stephen Miller dodal, “Schumerov návrh zákona vyžadoval, aby daňoví poplatníci financovali umelé oplodnenie pre ‘transsexuálov’, ktorí sa vykastrovali pomocou liekov a chirurgických zákrokov—a vytvoril občianske právo pre ‘transsexuálov’ na vykonávanie technológií úpravy génov, výberu pohlavia a klonovania. Návrh zákona bol plný jedovatých piluliek.”

Proces IVF je neetický, pretože zahŕňa vedomé vytváranie desiatok “nadbytočných” embryonálnych ľudí len preto, aby boli usmrtení a s ľudskými životmi sa zaobchádzalo ako komodity, ktoré sa majú obchodovať. Bolo odhadnuté, že v Spojených štátoch je po IVF zmrazených viac ako milión embryí a že až 93 % všetkých embryí vytvorených prostredníctvom IVF je nakoniec zničených. V roku 2019 spravodajská televízia NBC News profil floridského lekára Craiga Sweeta, ktorý sa venuje IVF, priznala, že jeho prax vyhodila alebo opustila približne tretinu embryí, ktoré umiestnila do chladiacich skladov.

Kritici – vrátane Katolíckej cirkvi – ďalej upozorňujú, že IVF popiera právo detí na počatie v láskyplnom zväzku muža a ženy; v prípadoch, keď ho využívajú slobodní, zaručuje, že budú vychovávané bez matky alebo bez otca; a umožňuje homosexuálom získať deti, čím ich vystavuje riziku zneužívania. 

PREČÍTAJTE SI: ‘Ženatý’ homosexuál zatknutý za detskú pornografiu údajne plánoval zneužiť náhradné dieťa

IVF’ako celonárodný problém vzrástol začiatkom tohto roka, keď Najvyšší súd v Alabame rozhodol, že zmrazené embryá sú podľa zákona deťmi. Generálny prokurátor Alabamy Steve Marshall včera potvrdil, že nemá v úmysle na základe rozsudku stíhať zariadenia na umelé oplodnenie a štát rýchlo prijal nový zákon na ochranu tohto odvetvia. 

S len hŕstka výnimiek, väčšina národných republikánov má pohnala, aby vyhlásila svoju podporu IVF, obávajúc sa politických dôsledkov označenia za odporcu tejto praxe, vrátane Trumpa a National Republican Senatorial Committee.

Prosíme o ukončenie IVF a ochranu ľudských embryí: Pripojte sa k nášmu modlitebnému záväzku