Reno2-810x500.png

EXKLUZÍVNE: FBI sfalšovala obvinenia proti katolíkovi za život, ktorý zomrel vo väzbe

11
Kultúra života

Záznamy z ministerstva vnútornej bezpečnosti dokazujú, že svedok za život, ktorý zomrel vo väzbe, bol v roku 2022 falošne obvinený zo streľby na federálnu budovu.

Dňa 1. novembra 2022 vydalo ministerstvo spravodlivosti (DoJ) tlačovú správu, v ktorej obvinilo zosnulého katolíka Marka Rena z Jefferson City v štáte Tennessee zo štyroch rôznych zločinov. DoJ tvrdilo, že:

Prvé obvinenie bolo vznesené takmer dva roky po spáchaní trestného činu a DoJ ho nikdy nezačalo stíhať.

Druhé obvinenie—že Reno podpálil Knoxville’Planned Parenthood—je nepravdivé. Bezpečnostné kamery Plánovaného rodičovstva’zachytili skutočného podpaľača, ktorý bol oveľa štíhlejší ako Reno.

Úlohou tohto článku je zaoberať sa tretím obvinením—že Reno strieľal na budovu Duncanovej 18. júna 2022 zo svojho červeného pickupu. Aj toto obvinenie je nepravdivé, dokonca vymyslené, ako vyplýva zo správ o incidentoch Federálnej ochrannej služby (FPS).

Tieto isté záznamy FPS poskytujú aj informácie, ktoré sa dotýkajú štvrtého obvinenia—že Reno strieľal na budovu Duncanovej 3. júla 2022. Kvôli prehľadnosti sa však tomuto obvineniu budem venovať v samostatnom článku.

S cieľom zistiť, čo sa v lete 2022 v budove Duncan skutočne stalo, som na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám (FOIA) podal viacero žiadostí o záznamy na Federálnu ochrannú službu. FPS je zložka ministerstva vnútornej bezpečnosti poverená strážením federálneho majetku.

V reakcii na moje žiadosti FOIA som dostal správy o incidentoch a fotografie týkajúce sa rozbitých okien budovy Duncan 18. júna a 3. júla 2022. Všetky tieto záznamy som sprístupnil na konci tohto článku.

18. júna 2022 bolo skutočne zasiahnuté a rozbité okno na budove Duncan. Presná príčina poškodenia nebola nikdy určená. Oznamovateľ špekuloval, že ju mohli spôsobiť úlomky z cesty, ktoré sa uvoľnili pri neďalekej výstavbe:

Všimol som si odlomenie obrubníka a početné malé kúsky betónu na ulici a chodníku v blízkosti poškodeného okna. Priamo na druhej strane Locust Street sa dokončuje výstavba a ulica bola zúžená, čo spôsobilo, že po obrubníku alebo na ňom jazdí viacero vozidiel. Na prasknutom okne sa mohla podieľať aj výstavba prebiehajúca na druhej strane ulice, ale žiadne priame dôkazy mi neposkytli informácie o tom, ako bolo okno poškodené (2022-06-18 správa o udalosti FPS, s. 3).

Neexistoval žiadny dôkaz, že poškodenie spôsobila strela. Podľa tej istej správy o incidente nikto nepočul výstrely. Hoci vonkajšie sklo bolo rozbité, vnútorné sklo nebolo poškodené. Nenašli sa žiadne guľky ani úlomky guľky. Službukonajúci dôstojník okamžite vykonal vyšetrovanie, ale “po obhliadke nemohol nájsť žiadne strely ani kamene v bezprostrednej blízkosti okna (2022-06-18 správa o incidente FPS, s. 3).”

O dva dni neskôr ohlasovateľ vykonal vyšetrovanie a nenašiel žiadne strely:

Takisto sa nepodarilo identifikovať predmet použitý na prerazenie okna. Prehľadal som priestor na vonkajšej strane budovy a prehľadal som malú medzeru medzi vonkajším a vnútorným sklom okna (2022-06-18 správa o incidente FPS, str. 3).

Oznamovateľ si prezrel videozáznam z bezpečnostnej kamery, ale nevidel nič, čo by vysvetľovalo rozbité okno. Napísal:

Preskúmal som videozáznam z 18. júna 2022 od 09:10 do 10:40 hod. a zo záznamu som nedokázal identifikovať príčinu rozbitia okna (2022-06-18 správa o incidente FPS, s. 3).

Najvýstižnejšie je, že FPS nekategorizovala incident ako streľbu. Moja prvá žiadosť FOIA na FPS o záznamy týkajúce sa možnej streľby v budove Duncan 18. júna 2022 nevrátila žiadne záznamy. Tu’je výňatok z ich odpovede na moju prvú žiadosť FOIA:

Toto je naša konečná odpoveď na vašu žiadosť z 8. 5. 2024 podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám (FOIA) adresovanú Federálnej ochrannej službe (FPS), v ktorej žiadate o záznamy týkajúce sa možnej streľby vo federálnej budove John J. Duncan (710 Locust Street, Knoxville, TN) 18. júna 2022.

V rámci Federálnej ochrannej služby (FPS) sme vykonali komplexné vyhľadávanie záznamov, ktoré by zodpovedali vašej žiadosti. Žiaľ, nepodarilo sa nám nájsť ani identifikovať žiadne zodpovedajúce správy, dokumenty alebo záznamy týkajúce sa streľby, ku ktorej došlo 18. júna 2022. Je možné, že žiadna takáto udalosť nebola nahlásená BMC [Battle Creek MegaCenter].

Nič’nenašli, pretože som žiadal záznamy týkajúce sa strelby. Pokiaľ ide o FPS, incident z 18. júna nebol’streľbou. V správe o incidente FPS z 3. júla 2022 sa však spomína rozbité okno z 18. júna. Preto som podal tretiu žiadosť, v ktorej som konkrétne žiadal o záznamy z 18. júna, ktoré sa spomínali v správe o incidente z 3. júla.

Nielenže incident z 18. júna nebol streľbou, ale FBI nemala žiadne dôkazy o tom, že Reno sa v tom čase nachádzal v blízkosti budovy Duncan. Niekoľko dní predtým FBI získala príkaz na sledovanie vozidiel Reno’a, ale nemala žiadne údaje o sledovaní, ktoré by Renoa umiestnili do blízkosti budovy Duncanová, keď bolo 18. júna rozbité okno. Vieme to, pretože agent FBI požiadal príslušníka FPS, aby si prezrel videozáznam z 18. júna, na ktorom hľadá obidve vozidlá Reno’a—čierny sedan a červený pickup:

SA [redigovaný] sa tiež pýtal na záznam z prvého incidentu s poškodeným oknom z 18. júla [sic] 2022. SA požiadal, aby som vyhľadal vozidlo Ford Fusion z roku 2012 a ďalšie vozidlo, a požiadal o kópiu výpovede PSO [redigovaný] z prvého incidentu (2022-07-03 správa o incidente FPS, str. 6).

(Nota Bene: “SA” znamená “špeciálny agent.” Z kontextu vyplýva, že autor mal na mysli 18. jún, a nie 18. júl.]

Ak by FBI mala k dispozícii údaje o sledovaní, povedala by príslušníkom FPS, aby si pozreli video jedného z vozidiel Reno’alebo druhého, ale nie oboch.

Agentom FBI sa však nikdy nepodarilo vidieť žiadne bezpečnostné video z budovy Duncan zaznamenané 18. júna, pretože do 3. júla boli médiá prepísané a záznam sa nedal obnoviť:

Poskytol som kópiu vyhlásenia PSO [redigované] z prvého incidentu, ale nemohol som poskytnúť žiadny videozáznam z 18. júna 2022, pretože sa ukázalo, že kamerový systém už záznam prepísal. SA [redigovaný] sa spýtal, či existuje nejaký spôsob, ako obnoviť záznam, a ja som mu povedal, že neverím, že je to možné (správy o incidente s FPS z 22. 07. 2003, s. 6).

Detail v treťom obvinení ministerstva spravodlivosti’proti Reno naznačuje vymyslenosť. Žiadny videozáznam ani údaje o sledovaní neumiestnili Rena do blízkosti pozemku, ale tvrdili, že jazdil na konkrétnom vozidle—jeho červenom pickupe. Nenašli sa žiadne náboje, ale tvrdili, že Reno použil konkrétnu zbraň: “pušku kalibru .22 s nelegálnym tlmičom.”

Prečo si FBI posvietila na Marka Rena, farára katolíckej cirkvi Svätého Ducha bez nedávnej kriminálnej minulosti? To, čo o tom vieme, pochádza z dvoch čestných vyhlásení FBI: jedno od špeciálneho agenta FBI Jessiho Manna a druhé od špeciálneho agenta FBI Thomasa Calhoona.

Podľa týchto čestných vyhlásení Reno prvýkrát upútal pozornosť FBI’krátko po podpaľačstve v Planned Parenthood, pretože sa 23. januára 2022 zúčastnil na Pochode za život v Knoxville’a šoféroval červený pickup, aký šoféroval podpaľač. Tajný vyšetrovateľ hasičského zboru v Knoxville (KFD) nadviazal s Renom rozhovor. Reno vyšetrovateľovi povedal, že je členom organizácie Church Militant Resistance, akčnej odnože dnes už neexistujúceho katolíckeho média Church Militant. Vyšetrovateľovi tiež povedal, že okolie je lepšie, odkedy vyhorela budova plánovaného rodičovstva. Vyšetrovateľ KFD túto informáciu odovzdal FBI.

Dňa 26. apríla 2022 ten istý vyšetrovateľ KFD opäť zapojil Rena do ďalšieho zhromaždenia za život v blízkosti objektu Planned Parenthood. Tentoraz mal vyšetrovateľ na sebe audio-video nahrávacie zariadenie a tajne nahrával Renoa na zariadenia FBI. Počas rozhovoru s vyšetrovateľom KFD Reno predniesol drzé, obscénne vyhlásenia, v ktorých sa vyhrážal federálnym inštitúciám a orgánom činným v trestnom konaní. Priznal sa aj k účasti na proteste v americkom Kapitole 6. januára 2021.

Táto tajná nahrávka z 26. apríla bola začiatkom konca Marka Rena. Krátko na to KFD Rena odvolala ako podozrivého z podpaľačstva v prípade plánovaného rodičovstva. (Vieme to, pretože zástupca náčelníka Mark Wilbanks mi v lete 2022 opakovane povedal, že nemajú žiadneho podozrivého). FBI však začala Rena aktívne sledovať a 13. júna získala príkaz na umiestnenie sledovacích zariadení na jeho vozidlá. Dňa 18. júla FBI vtrhla do jeho domu a zatkla ho za údajnú streľbu na budovu Duncan 3. júla. Nakoniec, hoci bol v čase zatknutia v dobrom zdravotnom stave, Reno zomrel vo federálnej väzbe 15. augusta 2022.

Nikto neotvára prípad svätosti Marka Reno’a. Ale on nevypálil Knoxville’s Planned Parenthood a on’nestrieľal na budovu Duncan 18. júna 2022.

Jsem vďačný Taylorovi Breedenovi za kritické posúdenie tohto článku a americkému zástupcovi Timovi Burchettovi a jeho zamestnancom za urýchlené vybavenie mojich žiadostí o FOIA.

Záznamy získané na základe žiadostí FOIA adresovaných Federálnej ochrannej službe:

2024-08-13 list s odpoveďou FPS na prvú žiadosť FOIA o záznamy z 18. júna
2022-06-18 správa o incidente FPS
2022-06-18 Foto 1 Duncan Bldg prasknuté okno
2022-06-18 Foto 2 Duncan Bldg prasknuté okno s vyznačením miesta nárazu
2022-07-03 Správa o incidente FPS
2022-07-03 ručne písaná správa služobného dôstojníka FPS
2022-07-03 Foto Duncan Bldg poškodené okná 2 a 3
2022-07-03 Foto Duncan Bldg poškodené okno 1 zobrazujúce miesto nárazu
2022-07-03 Foto Duncan Bldg poškodené okno 2 zobrazujúce miesto nárazu

Súvisiace články LSN:

Podložené FBI? Žiadne dôkazy, že katolík, ktorý zomrel vo federálnej väzbe, strieľal na budovu 

EXKLUZÍVNE: Nové bezpečnostné video z Knoxville Planned Parenthood spochybňuje prípad FBI proti pro-liferovi

VIDEO: Nové bezpečnostné video z Knoxville Planned Parenthood spochybňuje prípad FBI proti pro-lifer 

FBI má v úmysle zadržať záznamy o požiari v Knoxville’Planned Parenthood až do roku 2026

Plánované rodičovstvo v Knoxville bolo úmyselne zapálené zvnútra, konštatuje hasičský zbor

Jenny Hay je zakladateľkou Knoxville Nobility, publikácie Substack pre miestne pro-life, pro-family správy a postrehy, vrátane reportáže z prvej ruky o podpaľačstve v Knoxville’2021 Planned Parenthood.