1_getty_jk_rowling-810x500.jpg

JK Rowlingová bráni kanadskú političku pred aktivistom LGBT: "Šikana

5
Kultúra smrti

Známa britská spisovateľka J. K. Rowlingová sa nedávno zapojila do miestnej kanadskej politiky a obhajovala konzervatívnu političku v provincii Alberta, ktorá sa odmietla podvoliť požiadavkám LGBT aktivistu.

Incident sa týka členky zákonodarného zhromaždenia (MLA) provincie Alberta Jennifer Johnsonovej. Pred voľbami v roku 2023 bola členkou vládnucej Zjednotenej konzervatívnej strany (UCP), ale premiérka Danielle Smithová ju zo strany vylúčila po tom, čo sa na verejnosť dostala zvuková nahrávka, v ktorej prirovnala transgender ideológiu v školách k pridávaniu výkalov do pečiva. 

Aj napriek vylúčeniu z UCP Johnsonová získala svoj mandát s veľkým náskokom, keď kandidovala ako nezávislá.  

V utorok sa na X začalo šíriť video, na ktorom je zachytená výmena názorov medzi Johnsonovou a biologickým mužom “Victoriou Bucholtzovou,” ktorá vystupuje pod umeleckým menom Karla Marx.”  

Vzhľadom na svoje predchádzajúce komentáre Johnsonová nedávno súhlasila, že sa prostredníctvom videokonferencie stretne so skupinami LGBT z miestnej komunity, ktoré s ňou chceli hovoriť o svojich “obavách.” 

Bucholtz sa vo videu Johnsonovej priamo opýtal: “Vyjadríte sa teraz na záznam ‘trans ženy sú ženy?’” 

Na to Johnson odpovedal: “Nie, chcem mať nejaký čas na premyslenie.”  

Incident pritiahol pozornosť Rowlingovej, ktorá zverejnila odkaz navideo s poznámkou: “Nemusíte’ani zosilňovať zvuk.” 

“Nikdy im zrejme nenapadne, že nie je’väčší ukazovateľ toho, že nie ste žena, ako snaha zastrašiť ľudí, aby súhlasili s tým, že ste’žena,” písala v inom príspevku.  

Rowlingová poznamenala, že to, čo Bucholtzová v rozhovore s Johnsonovou robí, je “ekvivalentom toho, ako keby ste rozhovor o klimatických zmenách začali slovami ‘ak nesúhlasíte s tým, že Zem je plochá, ja’odchádzam.’”  

Danielle Smithová nestojí za stretnutím s Johnsonovou a aktivistkou  

LifeSiteNews dostal informácie od dobre informovaného člena UCP, ktorý si neželal byť menovaný, že mnohí poslanci strany podporujú Johnsonovú a chcú ju späť v strane.  

Premiérka Danielle Smithová síce zatiaľ Johnsonovú späť do UCP nepustila, ale údajne sa pre túto myšlienku zahrieva.  

Johnsonová dala jasne najavo, že na rozdiel od fám to nebola Smithová, kto jej nariadil zúčastniť sa na stretnutí s Bucholtzom. 

V vyhlásenie na Facebooku v stredu Johnsonová uviedla, že potrebuje uviesť veci na pravú mieru, pokiaľ ide o jej stretnutie s pro-LGBT skupinami. 

“Toto vyhlásenie sa týka stretnutia medzi mnou, Jennifer Johnsonovou, nezávislou poslankyňou za Lacombe-Ponoka, a organizáciami Lacombe Pride Society, Ponoka Pride Society, Central Alberta Pride Society a viacerými ďalšími. Tieto spolky ma požiadali o stretnutie a ja som sa s nimi rada stretla a vypočula si ich obavy ako svojich voličov. Tešila som sa na úctivé a informatívne stretnutie s nimi,” napísala. 

Johnsonová uviedla, že stretnutie bolo na žiadosť a zorganizované “voličmi z jazdeckého klubu Lacombe-Ponoka a ja som s radosťou prijala ich pozvanie na stretnutie.” 

“Danielle Smithová, jej kancelária, ani frakcia a strana UCP neboli nijako zapojení do tohto stretnutia ani o ňom nevedeli a na rozdiel od špekulácií toto stretnutie nemá nič spoločné s mojou budúcnosťou nezávislého poslanca zákonodarného zboru.” 

Johnsonová uviedla, že “podporuje” prácu Smithovej a jej vlády UCP a teší sa “na spoluprácu so všetkými členmi zákonodarného zboru na jesennom zasadnutí v oblasti legislatívy o rodičovských právach a ďalších dôležitých zákonoch.” 

Rowlingová v posledných rokoch musela byť v obranepre výroky o rodovo zmätených mužoch, ktorí tvrdia, že sú ženami, sú v skutočnosti muži.  

Začiatkom tohto roka  Smith oznámil silnú prorodinnú legislatívu, ktorá posilňuje rodičovské práva, chráni deti pred život meniacimi tzv. chirurgickými zákrokmi “zhora a zdola”, ako aj ďalšími extrémnymi formami transgender ideológie. 

Napriek týmto krokom Smith stále zastáva názory, ktoré sú v rozpore so sociálnymi konzervatívcami, povedal Jordanovi Petersonovi, že konzervatívci musia prijať homosexuálne “páry” ako “jadrové rodiny.”