Untitled-17-810x500.png

Biskup Stowe dostane ocenenie od heretickej organizácie New Ways Ministry za "úsilie v oblasti LGBTQ+

6
Kultúra smrti

New Ways Ministry (NWM), ktorá už desaťročia zavádza amerických katolíkov o homosexualite a transgenderizme, oznámila, že pro-LGBTQ biskup z Lexingtonu v Kentucky, John Stowe OFM, Conv, dostane od tejto organizácie cenu “Bridge Building Award” za svoje “úsilie v oblasti LGBTQ+.”   

V oznámení pro-LGBT organizácie, ktorá sa označuje za “katolícku”, sa Stowe chváli za to, že je “dôsledným a silným podporovateľom LGBTQ+ otázok v USA.Katolíckej cirkvi v USA.” 

V roku 2010 Konferencia katolíckych biskupov Spojených štátov amerických (USCCB) vyhlásila, že New Ways Ministry “nemá súhlas ani uznanie Katolíckej cirkvi” vyjadrovať sa k problematike LGBT.   

“Nikto by sa nemal nechať zmiasť tvrdením, že New Ways Ministry poskytuje autentický výklad katolíckeho učenia a autentickú katolícku pastoračnú prax,” písal kardinál Francis George, O.M.I., vtedajší chicagský arcibiskup, v mene USCCB.  

“Ich tvrdenie, že sú katolíci, len mätie veriacich, pokiaľ ide o autentické učenie a službu Cirkvi vo vzťahu k osobám s homosexuálnymi sklonmi,” povedal George.    

“V súlade s tým chcem jasne povedať, že podobne ako iné skupiny, ktoré sa hlásia ku katolíckej cirkvi, ale popierajú ústredné aspekty učenia Cirkvi, ani New Ways Ministry nemá žiadne schválenie alebo uznanie zo strany Katolíckej cirkvi a nemôže hovoriť v mene katolíckych veriacich v Spojených štátoch.” 

Pro-LGBTQ+ biskup Stowe: ‘Mrzuto v rozpore s dobrou prácou svojich bratov biskupov’ 

“Správanie biskupa Johna Stowea z Lexingtonu—správanie, ktoré je v takom treskúcom rozpore s dobrou prácou jeho bratov biskupov—môže slúžiť len na zahanbenie USCCB a bude naďalej brzdiť ich pastoračné svedectvo, ak ho Svätá stolica nechá bez odozvy,” tvrdil Jayd Henricks, píšuci v júni na stránkach the Catholic World Report 

“Pravidelne vstupuje do najchúlostivejších a vysoko vypätých kultúrnych a politických otázok bez akejkoľvek starostlivej starostlivosti, akú prejavujú jeho bratia biskupi,” povedal Henricks, bývalý výkonný riaditeľ pre vzťahy s vládou USCCB. “Zdá sa, že je v skutočnosti odhodlaný nasledovať svoje vlastné chybné impulzy a kopať si proti ostatným biskupom’ pastoračným prístupom vždy, keď by ho to mohlo krotiť.” 

Stowe, ktorý bol vymenovaný pápežom Františkom za vedúceho diecézy Lexington v roku 2015, má za sebou dlhú históriu pro-LGBTQ+ aktivizmu v rámci Katolíckej cirkvi.  

Začiatkom tohto roka heterodoxný biskup zdvojnásobil označenie ženy, ktorá sa nazýva mužom a žije ako “diecézny pustovník”, ako muža menom “brat Christian Matson.”Stowe trval na používaní mužských zámen na označenie ženy napriek tomu, že ide o kanonicky nemožné, aby “transsexuál” žil ako rehoľník alebo v akomkoľvek cirkevnom stave.  

V októbri 2023, po tom, čo pápež František vyjadril otvorenosť voči cirkevnému “požehnaniu” pre homosexuálne “páry,” Stowe zvýraznil pápežove’infekty a povedal, že takéto gesto “takmer znamená Boží’súhlas.” 

V roku 2022 hostil modlitebnú bohoslužbu, ktorej cieľom bolo v mene Cirkvi vysloviť ospravedlnenie osobám s homosexuálnymi sklonmi pod názvom “Bohoslužba zmierenia a ospravedlnenia LGBTQ+ komunite.” 

V roku 2021 sa zúčastnil na podujatí organizovanom heretickou pro-LGBT organizáciou Dignity USA, ktorá odmieta cirkevné učenie vo viacerých bodoch viery a morálky. Dignity USA označila toto podujatie za reakciu na vatikánske’vyhlásenie zo začiatku tohto roka, že homosexuálne vzťahy nemožno požehnať. Učenie, ktoré v marci zverejnila Kongregácia pre náuku viery, vyhlásilo, že Cirkev nemá “právomoc udeľovať požehnanie zväzkom osôb rovnakého pohlavia.”Boh “nemôže požehnať hriech,” zdôraznil. 

Biskup Stowe na podujatí udelil všeobecné požehnanie, pričom vyzdvihol “každoročnú oslavu hrdosti.”“Drahí priatelia z komunity LGBTQ. Ponúkam modlitbu, požehnanie za každého z vás počas tejto výročnej oslavy hrdosti,” povedal.  

Ľudí, ktorí trpia homosexuálnymi sklonmi a/alebo zmätenosťou pohlavia, nemožno právom nazývať “komunitou,” ako uviedol otec Gerald Murray vysvetlil

Príhovoru Stowea’predchádzalo “požehnanie hrdosti” od výkonnej riaditeľky Dignity USA Marianne Duddy-Burke, Katolícka tlačová agentúra reported

V júni 2020 Stowe podobne zverejnil “pride month” video, v ktorom sa ospravedlnil za učenie Cirkvi’o homosexualite a zámene pohlaví. O niekoľko mesiacov neskôr požiadal farnosti, aby vo svojich týždenných bulletinoch umiestnili inzerát na “afirmačnú” takzvanú “LGBT službu”. 

Počas “mesiaca hrdosti 2019’Stowe vydal “modlitebnú” kartu, ktorá oslavuje homosexuálnu “hrdosť” a obsahuje obrázok kríža, z ktorého vychádzajú dúhové farby. V tom istom roku tiež viedol “LGBT retreat” na univerzite Notre Dame. 

V roku 2018 biskup Stowe umožnil Fortunate Families, pro-LGBT, samozvanej “katolíckej” organizácii, ktorá spolupracuje s “Lexington Catholic LGBT Ministry” a University of Kentucky LGBTQ* Resource Center, aby hostila disidenta a otvoreného homosexuála otca Bryana Massingalea. Hovoril o takzvaných “LGBT osobách v ére pápeža Františka & sociálnej etike.” 

Stowe je jedným z piatich biskupov, ktorí podporil heterodoxného jezuitu pátra Jamesa Martina’knihu “Building a Bridge” a bol tiež hlavným rečníkom na konferencii v roku 2017 pre New Ways Ministry. Stretnutie malo názov “Spravodlivosť a milosrdenstvo sa bozkávajú: LGBT katolíci v dobe pápeža Františka. 

Ďalšími, ktorí získali cenu NWM “Budovanie mosta”, sú Vatikánom cenzurovaný páter Charles Curran a páter Martin. 

Slávnostné odovzdávanie cien, ktoré je otvorené pre verejnosť, ale vyžaduje si predchádzajúcu registráciu, sa začne 15. novembra o 19:00 hod. v priestoroch Trinitskej univerzity vo Washingtone, D.C.