Untitled-35-810x500.png

Je Elon Musk na ceste k prijatiu náboženstva?

14
Kultúra života

Vážení čitatelia,

Kampaň LifeSiteNews pokračuje, ale momentálne sme ešte veľmi ďaleko od nášho cieľa. Preto by sme si veľmi vážili vaše dary. Ak chcete zohrať svoju podstatnú úlohu v misii pravdy, pošlite svoj dar prostredníctvom stránky give.lifesitenews.com.

S hrôzou som zistil, že odkaz v e-mailovej poznámke zo štvrtka večer na rozhovor s rabínom Yakovom Shapirom smeroval na program, ktorý som predtým nevidel. Program sa začínal úvodným videosekvenciou s veľmi urážlivým obsahom. Tým, ktorí naň klikli, sa ospravedlňujem. Bol zmenený na oveľa lepší rozhovor so Shapirom v online verzii poznámky tu, a ako je uvedené nižšie.

Rabbi Yakov Shapiro predkladá argument, že sionizmus je vlastne odmietnutím judaizmu a že kritika Izraela je obranou Židov. Tento rabín je jedným z najvýrečnejších a najznalejších učiteľov o obrovských rozdieloch medzi sionizmom a autentickým judaizmom. Toto je len jeden z mnohých videorozhovorov, v ktorých túto problematiku vysvetlil. Ak si niečo pozriete, toto je top na prezeranie a počúvanie. Prevráti vaše názory na Izrael hore nohami.

Takisto ďalší z pridaných odkazov bol nesprávny. Nižšie je uvedený ten opravený.

Potrebuje sa stretnúť s Kristovou láskou prostredníctvom tých, ktorí majú pre neho nádej – bez ohľadu na to, ako nepravdepodobne sa to môže zdať.

Pred týždňom som sa zúčastnil 75-minútového konferenčného hovoru s jedným z našich hlavných darcov a niektorými členmi nášho tímu. Bolo to naozaj fascinujúce a poučné pre nás všetkých. Bolo to vítané, optimistické prerušenie našich zvyčajne intenzívnych dní. Darca je sám mimoriadne znalý mnohých kontroverznejších hlavných tém, ktorým sa venujeme, a poskytol tímu niekoľko príjemne užitočných informácií.

Jeho znalosti histórie konfliktov na Ukrajine a v Izraeli boli obzvlášť užitočné. Spomínalo sa napríklad, že Nemecko poslalo Lenina do Ruska, aby ho zničil. Vedel som, že do Ruska bol importovaný marxizmus, ruský ľud ním strašne trpel a že Marx a mnohí ďalší ktorí rozvinuli komunizmus, pochádzali pôvodne z Nemecka, ale nemyslel som na to práve spomínaným spôsobom.

Rozprávali sme sa aj o deštruktívnom vplyve televízie na západnú kresťanskú kultúru a rodinný život. Jeden človek poznamenal, že televízie sú “stroje na vymývanie mozgov.” Všetci sme súhlasili.

Málo z nás ich má doma, alebo ak áno, nepozeráme populárne komerčné programy a všetok ostatný spoločensky deštruktívny odpad. Už vtedy sa konštatovalo, že sledovanie televízie mení mozgové vlny a myšlienkové procesy, najmä v detskom veku.

Počas prvých dvadsiatich rokov nášho manželstva sme s manželkou pri výchove našich ôsmich detí nemali doma televízor. Naši rodičia a väčšina ostatných si mysleli, že sme extrémisti a ochudobňujeme svoje deti. Deťom to bolo sotva jedno. Jeden človek dokonca poznamenal: “Ako viete, čo si máte kúpiť?"” Nad tým sme krútili hlavami. Vôbec sme nepotrebovali televíziu, aby sme vedeli, čo máme kúpiť pre našu rodinu a domácnosť.

Dôkaz je v pudingu, ako sa hovorí. Všetky naše deti sa majú dobre, sú vzdelané, šťastné, jasne mysliace, sociálne normálne a živé a my žasneme nad tým, ako vychovávajú našich 29 vnúčat.

Spomínalo sa, že bežnej praxi umiestniť televízor na viditeľné miesto v rodinnom dome chýba zdravý rozum. Keď to rodičia robia, neúmyselne dávajú televízii autoritu nad domácnosťou a tá nahrádza vnímanú úlohu otca pri formovaní myslenia a budúcnosti detí a tiež rodičov—a oni si to ani neuvedomujú. Stala sa neuveriteľne mocnou zbraňou sociálnej manipulácie.

Zaobstarajte si knihu Droga do zásuvky.

Počas diskusie odznelo ešte veľa múdrosti a poznatkov. Jednou z ďalších bola dôležitosť každodenného zamerania sa na radosť bez ignorovania tvrdej reality. Radosť je možná aj počas bojovania veľkých bitiek.

Napadlo mi, že sa o to s vami podelím.

Prosím, pošlite dar za život, vieru, rodinu a slobodu v spravodajstve na give.lifesitenews.com

Pekný týždeň,

Steve Jalsevac
LifeSiteNews.com