Shutterstock_2128554998-810x500.jpg

Médiá hlavného prúdu sa zameriavajú na "polyamoriu" ako najnovší trend v sexuálne deviantnom správaní

9
Kultúra smrti

Keen pozorovateľ si v poslednom čase všimol istý trend: Pre tých, ktorí požehnane nevedia, čo to je, “polyamoria” je zoskupenie ľudí, ktorí sú kolektívne intímni - takže namiesto párov máte “trojice” a “štvorice” a okrem toho pravdepodobne aj hárem alebo čokoľvek iné. Tento termín vznikol okolo roku 1990 a po úspechu hnutia LGBT pri redefinovaní manželstva a prirodzenej rodiny začínajú polyamoristi presadzovať, aby štát uznal ich čudné usporiadania.

Fázou jedna bola vlna propagandy. Publikácie na oboch stranách Atlantiku sa s veľkou vervou venovali špinavým príbehom o nevere a milostných trojuholníkoch, ako som o tom informoval začiatkom tohto roka v časopise The European Conservative. The New York Times uverejnil recenziu memoárovej knihy Molly Roden Winter “Otvorené manželstvo” s názvom “Ako polyamorná mama zažila ‘veľké sexuálne dobrodružstvo’ a našla samu seba.” The New Yorker uverejnil esej s názvom “Ako sa polyamoria stala takou populárnou?” na Vianoce. Time Magazine uverejnil esej s názvom “Polyamoria nie je’len pre liberálov,” ktorá začína takto:

Polyamoria akoby v posledných dvoch desaťročiach vtrhla do amerického mainstreamu. Záplava podcastov, televíznych relácií, kníh a článkov v časopisoch, ktoré podrobne opisujú polykomory, metamory, trojice, trojky a moresomy, svedčí o rastúcom počte Američanov ochotných odhodiť monogamiu.

Vždy bolo pochmúrne humorné sledovať, ako tlač so zatajeným dychom informuje o svojich vlastných správach. (“Zvýšil sa záujem médií o polyamoriu,” zainteresované médiá polyamoricky informovali). Pravdepodobne médiá vedia, prečo sa rozhodli venovať toľko zdrojov diskusiám o tom, prečo je polyamoria vlastne celkom dobrá vec, a má to dosť spoločného s tým, že už desaťročia slúžia ako propagandistická odnož sexuálnej revolúcie a toto je najnovšia vec. Najpriamočiarejší príspevok pochádza z časopisu New York Magazine, ktorý celé svoje posledné číslo venoval tomu, aby svojich čitateľov poučil, ako na to. Pod názvom “Polyamoria:

Kanaďanov nepochybne neprekvapí, že sa do hry zapojila aj Trudeauova’liberálna vláda, ale možno ich šokuje, keď zistia, koľko to stálo. Podľa správy Cosmina Dzsurdzsu na portáli True North vyšla quebecká štúdia s názvom “Children’s views on the romantic partners of their polyamorous parents” v časopise Journal of Social and Personal Relationships, ktorá bola financovaná z federálneho grantu — daňových poplatníkov — na skvelých 70 662 dolárov. V štúdii sa neprekvapivo uvádza, že vystavenie detí polyamorii je zdravé a pozitívne pre ich vývoj. Podľa Dzsurdzsu:

Výskumníci urobili rozhovory s 18 deťmi vo veku od 5 do 16 rokov. Tri z detí v súbore žili v domácnostiach s rodičmi’ s viacerými sexuálnymi partnermi. V deviatich z desiatich opýtaných domácností boli dospelí, ktorí sa identifikovali ako LGBTQ+.

Podľa štúdie:

Podľa rodičov praktizujúcich (polyamoriu), vystavenie ich detí (polyamorii) ich učí rozvíjať zdravé, pozitívne a rešpektujúce medziľudské vzťahy založené na úprimnej komunikácii a transparentnosti. Ako už bolo spomenuté, väčšina zúčastnených detí spomínala vo svojom živote viac ako jedného romantického partnera.”

Mohol som vám povedať, že rodičia, ktorí spia, to zdôvodnia tým, že je to “dobré pre ich deti” zadarmo, ale kanadský daňový poplatník musel za tento skvost zaplatiť 70-tisíc. Úplne ignorujúc desaťročia výskumov zdôrazňujúcich výhody prirodzenej rodiny — a detí vyrastajúcich s matkou a otcom, a nie s rodičom a tým, s kým tento rodič práve spí — výskumníci vierohodne uviedli, že deti si myslia, že ich rodič ’chuť mesiaca je niekto, kto “rozšíril ich okruh priateľov” alebo niekto “kto prispel k ich materiálnemu blahobytu.”Ako zhrnul Dzsurdzsa:

“Napríklad 9-ročný Ayden povedal, že si dokázal vytvoriť zvláštne puto s jedným z matkiných’romantických partnerov, pretože ho zoznámil s novým koníčkom, ktorý teraz s ním rád robí: ‘Jedna z vecí, ktoré’sú na ňom super, je, že on’je ten, kto mi ukázal, ako sa robí mágia,’” výskumníci napísali. Medzi dôvody, ktoré sa uvádzali ako prínos, patrilo aj to, že polyamorní partneri poskytovali deťom “prístup k rôznym materiálnym zdrojom”, ako napríklad prístup k bazénom a darčekom.

“Romantickí partneri boli deťmi opisovaní ako tí, ktorí prispievajú k ich materiálnemu pohodliu tým, že im kupujú veci alebo sa s nimi delia o svoj majetok,” napísali výskumníci. “Napríklad 12-ročná Margo sa cítila bližšie k matkinej”priateľke ako k matkinmu”priateľovi. Podľa nej skutočnosť, že priateľka jej matky’bola mladšia ako priateľ jej matky’a skutočnosť, že bola rovnakého pohlavia ako ona, znamenala, že si rýchlo našli spoločné veci,” uvádza sa v štúdii.

Inými slovami, štúdia je veľmi drahým cvičením v počúvaní promiskuitných dospelých, ktorí ospravedlňujú svoj životný štýl. Štúdia dospela k záveru, že “v konečnom dôsledku prítomnosť viacerých milujúcich a starostlivých dospelých v živote svojich detí vnímajú polyamorní rodičia ako prospešnú pre emocionálny, sociálny a intelektuálny rozvoj svojich detí.” Kľúčový záver tam: vnímajú rodičia. Deti najviac utrpeli rozpadom prirodzenej rodiny, keď sa rodičia pustili do svojich vlastných sebeckých romantických dobrodružstiev, a tak, aby ospravedlnili sexuálnu revolúciu, tlač, politici a akademici spoločne predstierajú, že deti by radšej mali prístup k bazénu, kúzelníckym trikom alebo darčekom než k stabilnému rodinnému domu, ktorý sa netočí okolo ich rodičovských libido’ a fetišov. Je to chorý vtip a čo je horšie, za túto propagandu platíme my.