Trump-scapular-810x500.png

Trump prijal škapuliar a relikviu pravého Kristovho kríža ako dar od karmelitánskeho kňaza

9
Kultúra života

Karmelitánsky kňaz a rehoľník v stredu obdaroval bývalého prezidenta Donalda Trumpa relikviou pravého kríža, ako aj hnedým škapuliarikom, vlnenou sviatosťou, ktorá sa nosí okolo krku a slúži ako ochranný znak Matky Božej.

Video záznam, ktorý zdieľalo konto Catholics for Catholics X, ukazuje otca Justina Mariu, O. Carm., ako po zhromaždení v New Yorku odovzdáva Trumpovi posvätné predmety.


“Jasné, že sa mi to páči,” je počuť, ako Trump hovorí, hoci zvyšok zvuku je ťažko rozoznateľný v hlasnom hudobnom pozadí.

Po tom, ako páter Maria dal Trumpovi požehnanie a ponúkol mu škapuliar a relikviu, je vidieť, ako Trump usmerňuje kňaza, aby ich odovzdal neidentifikovanému asistentovi.

LifeSiteNews sa pokúsil osloviť pátra Mariu pre ďalšie podrobnosti a komentár, ale v súčasnosti odmieta rozhovory.

Relikvie Pravého kríža sú fragmenty kríža, na ktorom bol ukrižovaný Ježiš Kristus a zomrel v roku 33 po Kr.Kr., a ako také sú katolíkmi považované za jedny z najuctievanejších relikvií v Cirkvi.

Hnedý škapuliar Panny Márie z hory Karmel bol po prvýkrát daný Blahoslavenou Matkou sv. Šimonovi Stockovi v roku 1251 s úmyslom pomôcť k spáse tým, ktorí ho nosia.

“Toto bude privilégium pre teba a všetkých karmelitánov, že každý, kto zomrie v tomto habite, nebude trpieť večným ohňom,

povedala svätému Šimonovi Stockovi. Katolícka cirkev ďalej rozšírila toto privilégium na všetkých laikov, ktorí sú do tohto škapuliara investovaní a nosia ho stále. Páter James Schultz vysvetlil, že za týmto prísľubom sa skrýva chápanie, že ten, kto nosí škapuliar, pozýva do svojho života Blahoslavenú Matku, aby sa v jeho mene prihovárala za milosti.

Do škapuliara môžu byť investovaní len katolíci, ale nekatolíci ho môžu nosiť aj naďalej. Ako sviatosť disponuje k milosti tých, ktorí ho používajú, vrátane nekatolíkov. Páter Schultz ako príklad uviedol príbeh nekatolíka zo 40. rokov 20. storočia, ktorý vyjadril túžbu stať sa katolíkom po tom, ako ho v nemocnici navštívil kňaz, ktorého zavolala zdravotná sestra, ktorá si myslela, že tento muž je už katolíkom kvôli škapuliaru.

“Toto sa opakuje stále znova,” poznamenal páter Schultz.