radcliffe-810x500.jpg

Františkom vymenovaný poradca pre synodu obhajuje homosexuálnu "túžbu" vo vatikánskych novinách

30
Kultúra smrti

Páter Timothy Radcliffe, ktorého pápež František vymenoval za duchovného asistenta pre októbrové zasadnutie synody o synodalite, napísal pre Vatikánske noviny článok, v ktorom zrejme obhajuje homosexuálnu “túžbu” a tvrdí, že homosexuálni jedinci “oprávnene túžia vyjadrovať svoju náklonnosť,” v rozpore s katolíckym učením.

“Som presvedčený o základnej múdrosti učenia Cirkvi”ale stále úplne nerozumiem tomu, ako by ho mali žiť mladí”tzv. homosexuálni katolíci, ktorí akceptujú svoju sexualitu a oprávnene túžia vyjadrovať svoju náklonnosť,” napísal Radcliffe, ktorý je známy svojou propagáciou LGBT ideológie, v článku pre L’osservatore Romano z 19. septembra. 

Čítajme: Kardinál Sarah dôrazne odmieta Fiducia Supplicans, ‘herézu’ požehnania’osobám rovnakého pohlavia’

“To sa nemôže stať len prostredníctvom popierania túžby,” napísal Radcliffe a tvrdil, že “pre sv. Tomáša Akvinského sú naše vášne hnacou silou nášho návratu k Bohu.” 

“Naše túžby sú dané Bohom,” pokračoval 79-ročný dominikán bez toho, aby objasnil, že túžby po hriechu, napríklad po homosexuálnych vzťahoch, nie sú dané Bohom, ale sú dôsledkom prvotného hriechu.

Homosexuálne túžby sú “objektívne neusporiadané” – zlé samy o sebe – a odporujú prirodzenosti, ako uvádza Katolícka cirkev učí a potvrdzuje prirodzený zákon.

“Túžby treba vychovávať, očisťovať a oslobodzovať od iluzórnej fantázie, ale vo všetkých túžbach je túžba po tom, čo je dobré a po Bohu. Prikázania nie sú dané preto, aby popierali naše túžby, ale aby ich nasmerovali k ich pravému cieľu,” tvrdil bez toho, aby vysvetlil, v čom spočíva pravý cieľ sexuality: plodenie, ktoré Boh určil, aby sa uskutočňovalo v manželstve medzi mužom a ženou.

PREČÍTAJTE SI: Pápež František vyzýva ugandského LGBT aktivistu, aby ‘pokračoval v boji za svoje práva’

Radcliffe ďalej tvrdí, že učenie Cirkvi je “vyvíja” a citoval pápeža Františka’, ktorý schválil “požehnanie” pre homosexuálne “páry” v dokumente Fiducia Supplicans.

Radcliffe tiež zneužil Sväté písmo na podporu nepravdivého a poburujúceho tvrdenia, že tí, ktorí sa venujú homosexuálnym skutkom, hľadajú ovocie Ducha Svätého, ako je “láska” a “sebaovládanie.”

Radcliffe na jednom mieste pochválil takzvaných “zrelých homosexuálnych katolíkov” v “záväzných vzťahoch.”

Katolícka cirkev naopak vždy učila, že homosexuálna aktivita je “ťažká skazenosť,” smrteľný hriech a vnútorne neusporiadaná, v súlade so Svätým písmom, stálou Tradíciou Cirkvi a prirodzeným zákonom.

Napokon, ako poznamenal kánonista a autor páter Gerald Murray, Cirkev’nedefinuje ľudí ako “homosexuálov”, ale uznáva, že Boh stvoril všetkých ľudí, ktorých priťahuje opačné pohlavie. “Máte heterosexuálnych ľudí, ktorí sa dopúšťajú deviantného správania. To je sexuálna nemorálnosť,” povedal páter Murray o homosexualite. 

Čítajte: Stránka vatikánskej synody oslavuje homosexualitu a adopciu detí homosexuálmi

Radcliffe bol pozvaný Františkom, aby viedol rekolekcie pre biskupov pred začiatkom minuloročného zasadnutia synody o synodalite, a to napriek tomu, že dôsledne propagoval LGBT ideológiu v rozpore s katolíckym učením. 

Radcliffe povzbudzoval katolíkov, aby “sprevádzali” homosexuálov, a to aj sledovaním pornografického homosexuálneho obsahu, napríklad filmu “Skrotená hora.”

“Musíme sprevádzať [homosexuálnych jednotlivcov], keď rozlišujú, čo to znamená, a nechať naše obrazy roztiahnuté, ” povedal v roku 2006 v “náboženskej výchove” prednáškav Los Angeles. “To znamená pozerať ‘Brokeback Mountain,’ čítať homosexuálne romány, žiť s našimi homosexuálnymi priateľmi a počúvať s nimi, keď počúvajú Pána.”

Radcliffe dokonca obhajoval “homosexualitu” v rúhavom vyhlásení v roku 2013 Anglikánska správa o etike ľudskej sexuality.