GettyImages-2167854370-810x500.jpg

"Transgenderoví" väzni v Minnesote Tima Walza by mohli dostať bezplatné operácie a lieky na celý život

15
Kultúra smrti

Vláda guvernéra Tima Walza úzko spolupracovala so skupinou LGBT aktivistov na vytvorení novej politiky, ktorá umožňuje umiestnenie mužských väzňov s pohlavným rozdielom v ženských väzniciach.

Nová politika navyše otvára dvere všetkým väzňom s pohlavným rozdielom, aby mohli dostať transgenderové lieky a operácie financované daňovými poplatníkmi - potenciálne navždy, dokonca aj po opustení väzenia. Zmeny sa uskutočnili bez akéhokoľvek hlasovania v štátnom zákonodarnom zbore, bez verejných vypočutí alebo iných príležitostí, aby občania mohli vyjadriť svoj nesúhlas.

Podľa organizácie Open the Books, ktorá sa zaoberá kontrolou vlády, sa skôr podarilo “konštelácii záujmov vyjednať dohodu za zatvorenými dverami”.

Sleduje to žalobu od muža s pohlavnou nezrovnalosťou, ktorý vystupuje pod menom “Christina” a úspešne dosiahol takzvanú “hormonálnu terapiu” a presun do ženskej”väznice.

Táto “dohoda” znamená, že ministerstvo väzenstva bude odteraz dodržiavať štandardy “Svetového odborného združenia pre transrodové zdravie” (WPATH) – transrodovej aktivistickej skupiny – pre osoby so zmeneným pohlavím.

Stane sa tak napriek tomu, že zmeniť pohlavie nie je možné’a skupina sa dostala pod drobnohľad ignoring evidence on the dangers of chemical and surgical procedures for gender-confused individuals.

Nová dohoda vznikla, keď “Gender Justice” (ktorej člen správnej rady pracuje ako manažér pre štát) zažalovala Minnesotu. Skupinu LGBT zastupovala právnická firma Robins Kaplan, ktorá pred niekoľkými rokmi darovala takmer 25 000 dolárov Walzovej’ predvolebnej kampani.

Open the Books prirovnala dohodu k “žaluj a dohodni sa,” stratégii, ktorú environmentálni aktivisti výrazne využívali počas Obamovej vlády, aby si od sympatizujúcich zamestnancov Agentúry na ochranu životného prostredia vynútili ústupky bez akéhokoľvek dohľadu.

“Agentúra pre ochranu životného prostredia by bežne urovnávala nároky ekologických neziskových organizácií, ktoré sa snažia o prísnejšie regulácie,” napísala vo svojom článku organizácia Open the Books. “Tým, že tieto dohody uzatvára v súkromí, vylučuje z rozhovoru daňových poplatníkov – vrátane štátnych vlád a miestnych podnikateľov, ktorí majú záujem na výsledku.”

Skupina poskytla LifeSiteNews ďalšie komentáre.

“Daňoví poplatníci volia zástupcov a posielajú ich do zákonodarných zborov z nejakého dôvodu – aby schválili rozpočet a prijali zákony, ktoré podporujú verejné blaho,” uviedol hovorca Christopher Neefus pre LifeSiteNews prostredníctvom e-mailu.

Tvorba zákonov “si vyžaduje otvorenú diskusiu” a mala by zahŕňať “rozumnú analýzu nákladov a prínosov”, keďže ide o peniaze z daní, povedal Neefus.

“Tieto operácie a [krížové pohlavné hormóny] sú drahé a vyžadujú si celoživotné [zásahy] a teraz za ne majú platiť obyvatelia Minnesoty – potenciálne navždy, ” povedal Neefus. “Po prepustení väzňov sa v tejto dohode uvádza, že ministerstvo pre nápravné zariadenia – teda štátni daňoví poplatníci – budú hradiť priebežné náklady z vlastných zdrojov. Kto presne sa pod to podpísal?" ”

Oddelenie nápravných zariadení pre LifeSiteNews uviedlo, že agentúry “majú právomoc vytvárať vlastné politiky oddelenia” v odpovedi na otázku o tvorbe politiky bez hlasovania.

“Politické rozhodnutia štátnych agentúr, ako napríklad tie, ktoré sa týkajú riadenia a umiestňovania ľudí, ktorí sa [identifikujú ako] transrodoví, sú informované na základe súdnych sporov a preskúmania odvolacích prípadov v celej krajine,” povedala pre LifeSiteNews riaditeľka oddelenia komunikácie Shannon Loehrke. “Otázky týkajúce sa legislatívnych opatrení by mali byť adresované zákonodarcom.”

Najvyšší súd’rozhodol v lete o zrušení doktríny Chevron, čo znamená, že byrokrati budú pri tvorbe nariadení niesť väčšiu zodpovednosť.

“Kariérni byrokrati radi rozšíria svoje právomoci, ak sa im to podarí bez toho, aby museli prijať otravný nový zákon,” povedal Neefus, hovorca Open the Books, pre LifeSiteNews. “To”je pravda, aj keď to prináša náklady podnikom, zainteresovaným stranám a daňovým poplatníkom.”

Povedal, že “žaloby a vyrovnania” “prudko vzrástli počas Bidenovej administratívy” po tom, čo klesli počas Trumpovej administratívy.

“Napriek tomu bude teraz voľná tvorba federálnych pravidiel predmetom kontroly súdov,” povedal Neefus. “Hoci je dohoda o rodovej spravodlivosti celoštátnou záležitosťou, daňoví poplatníci by sa mali pozrieť na tento spor vo Washingtone a zvážiť, čo si myslia o zosúladených záujmoch, ktoré rozširujú svoje právomoci v súkromí.”

Zmena v politike Minnesoty prichádza napriek rastúcim dôkazom o nebezpečenstvách transrodových liekov a operácií. Tieto lieky boli spojené s depresiou, sebevraždou, stratou hustoty kostí a inými problémami. Operácie môžu spôsobiť, že niekto bude natrvalo neplodný a znemožnia ženám krmenie v budúcnosti.

Dohoda zapadá do programu Walz’a ako guvernéra presadzovať záujmy LGBT, vrátane podpísania zákona, ktorý by mohol umožniť štátnym súdom zrušiť dočasnú starostlivosť o dieťa so zmeneným pohlavím, ak rodič nepodporoval lieky a operácie.

Poznámka redaktora’Autor je bývalý stážista v Open the Books.