shutterstock_661911928-1-e1702382440296-810x500.jpg

Kanaďania neveria príbehu o zmene klímy: vládny prieskum

14
Neutral

Kanaďania: Vládny prieskum ukázal, že väčšina Kanaďanov nie je znepokojená klimatickými zmenami a naďalej bude jesť mäso. 

Podľa interného prieskumu Tajnej rady, ktorý získal Blacklock’s Reporter, viac ako tretina Kanaďanov si myslí, že “klimatické zmeny” by mohli byť pre Kanadu prínosom, zatiaľ čo takmer polovica sa domnieva, že “prispôsobiť sa dopadom klimatických zmien je lacnejšie ako im predchádzať.” 

“Účelom tejto štúdie je poskytnúť Tajnej rade, ministerstvu životného prostredia a ministerstvu prírodných zdrojov vysokokvalitné údaje a informácie o presvedčení, postojoch a správaní Kanaďanov” v súvislosti so zmenou klímy,” uvádza sa v správe. “Patrí sem aj podpora existujúcej a navrhovanej klimatickej politiky a programov.”  

Výskum, v ktorom bolo opýtaných 13 700 Kanaďanov, zistil, že klimatické zmeny nie sú v popredí záujmu Kanaďanov’, pričom mnohí poukazujú na to, že predpovedné modely nie sú presné a Kanada by v skutočnosti mohla mať z klimatických zmien prospech.   

V prieskume sa zistilo, že 35 % Kanaďanov sa domnieva, že “dôsledky klimatických zmien v Kanade budú prevažne pozitívne, pretože je to chladná krajina.” 

Tak isto takmer polovica opýtaných sa domnieva, že “prispôsobiť sa dopadom klimatických zmien je lacnejšie ako im predchádzať.”  

Tak isto 24 % opýtaných sa domnieva, že väčšina klimatických modelov nie je vo svojich predpovediach presná.   

Podľa prieskumu 27 % respondentov prezradilo, že “nikdy” nediskutovali “o klimatických zmenách alebo ich dôsledkoch,” s rodinou alebo priateľmi. 23 % uviedlo, že o tom diskutovali “raz za posledné dva mesiace.”  

“Ako často alebo zriedkavo ste v posledných dvoch mesiacoch robili nasledujúce veci: nejedli mäso celý deň,” pýtali sa v prieskume, na čo 30 % odpovedalo “nikdy,”, zatiaľ čo ďalších 12 % uviedlo, že za posledné dva mesiace boli bez mäsa raz. 

Podobne prieskum ukázal, že Kanaďania sú veľmi naviazaní na svoju súčasnú stravu a nemajú záujem ju meniť v mene “klimatických zmien.“

“Ako často alebo zriedkavo ste sa snažili jesť viac rastlinnej stravy?” sa pýtali v prieskume, na čo 30 % odpovedalo “nikdy;”, 25 % “občas;” a 19 % “zriedkavo.”  

V Kanade  pochybný”príbeh o klimatických zmenách” Trudeauova vláda bežne využíva na uvalenie daní na občanov. 

Od nástupu do funkcie v roku 2015 premiér Justin Trudeau’vláda naďalej presadzuje a radikálnu environmentálnu agendu podobnú agende, ktorú presadzuje Svetové ekonomické fórum’“Great Reset” a Organizácia Spojených národov’ “Ciele udržateľného rozvoja.” 

Keď ide o takzvanú “zmenu klímy spôsobenú človekom,” o ktorej ľavičiari hlásajú už roky, a jún 2017 recenzovaná štúdia dvoch vedcov a veterána štatistiky zistila, že väčšina nedávnych údajov o globálnom otepľovaní bola “sfalšovaná klimatológmi, aby vyzerala desivejšie.” 

Medzi tým federálna vláda bežne útočí na západných Kanaďanov, ktorí sa zaoberajú ťažbou ropy, plynu a výrobou. Dve súdne rozhodnutia však zasadili Trudeauovi úder’environmentálnym zákonom po tom, čo sa provincie Alberta a Saskatchewan postavili proti federálnej vláde kvôli zákonom ovplyvňujúcim dôležité priemyselné odvetvia. 

Najnovšie sa tak stalo, keď Federálny súd Kanady v novembri minulého roka zvrátil zákaz Trudeauovej vlády’na jednorazové plasty, pričom ho označil za “nerozumný a protiústavný.” 

Druhé rozhodnutie prišlo po tom, ako sa kanadský Najvyšší súd’postavil na stranu autonómie provincií, pokiaľ ide o prírodné zdroje. Najvyšší súd rozhodol o tom, že Trudeauov’zákon C-69, nazývaný “zákon o plynovodoch bez ďalších potrubí”, je “väčšinou protiústavný.” Bolo to veľké víťazstvo pre Albertu a Saskatchewan, ktoré zákon napadli na súde. Rozhodnutie vrátilo právomoc nad ropovodmi na prepravu surovín provinčným vládam, čo znamená, že projekty na ťažbu ropy a plynu na čele s provinciami by mali mať možnosť pokračovať bez federálnych zásahov. 

Trudeauova vláda však zrejme trvá na odporuje rozhodnutiam tým, že presadzuje svoje rôzne nariadenia.  

Kanaďania: Povedztesvojim zákonodarcom, aby bránili právo SK’zastaviť výber uhlíkovej dane