Shutterstock_2240842901-810x500.jpg

Návrh zákona o zaručenom univerzálnom základnom príjme v kanadskej snemovni neprešiel

9
Kultúra smrti

Snaha Novej demokratickej strany (NDP) umožniť univerzálny základný príjem (UBI) pre všetkých Kanaďanov a žiadateľov o azyl prostredníctvom legislatívy, ktorá by ešte viac zvýšila tlak na daňových poplatníkov, zlyhala po tom, čo väčšina poslancov hlasovala proti.

NDP návrh zákona C-223, alebo “Zákon o vytvorení národného rámca pre garantovaný základný príjem na živobytie,” bol v stredu v druhom čítaní zamietnutý 273 hlasmi proti a 54 hlasmi za. Návrh zákona predložila propotratová poslankyňa NDP Leah Gazanová v decembri 2021.

Všetci poslanci Konzervatívnej strany a Bloc Québécois spolu s väčšinou liberálnych poslancov hlasovali proti návrhu zákona. Za návrh zákona hlasovalo 28 liberálnych poslancov, všetci poslanci NDP a poslanci zelených.

Návrh zákona C-223 by umožnil ministrovi financií predložiť správu, ktorá by umožnila všetkým Kanaďanom starším ako 17 rokov, vrátane osôb bez trvalého pobytu, žiadateľov o azyl a dočasných pracovníkov, každoročný príjem. Výška by závisela od toho, v ktorom regióne osoba žije, ale pred niekoľkými rokmi sa odhadovalo, že tieto programy stoja približne 85 miliárd dolárov ročne alebo približne 17 000 dolárov ročne na osobu.

Líder NDP Jagmeet Singh v utorok návrh zákona propagoval na sociálnych sieťach a tvrdil, že prinesie “pomoc” Kanaďanom.

Mnohí však s jeho príspevkom nesúhlasili.

“UBI je kód pre komunizmus a strašná výhovorka pre ľavičiarov, aby si nehľadali zamestnanie,” používateľ X @Mattpetti32 napísal v reakcii na Singha.

Ďalší používateľ X napísal, že odpoveďou na pomoc Kanaďanom je zníženie daní, nie “almužny,”

“Najlepší spôsob, ako pomôcť ľuďom, je výrazne znížiť naše dane. @NDPa @liberálna_strana chcú, aby ste boli závislí od ich almužien, pretože vám kradnú z vrecka a nenechávajú vám takmer nič. Zlodeji,” používateľ X @MikesUsername77 napísal.

Kým pokus NDP’o schválenie zákona o UBI zlyhal, v kanadskom’senáte je predložený ďalší podobný návrh zákona, ktorý by v prípade schválenia vytvoril “národný rámec pre garantovaný základný príjem na živobytie.”

Senátny návrh zákona S-233 je teraz v jednom z výborov; do Dolnej snemovne však ešte neprešiel.

Riaditeľ politických operácií kampane Life Coalition (CLC) Jack Fonseca pre LifeSiteNews povedal, že UBI je “ďalším krokom našich dvoch socialistických strán, liberálov a NDP, ktoré sa snažia postupne premeniť Kanadu na komunistickú krajinu tým, že väčšinu obyvateľstva urobia závislým od štátnych almužien a zlikvidujú strednú triedu.”

“Pravdou je, že všeobecný základný príjem by viedol k tomu, že obrovské množstvo Kanaďanov by už nikdy nechcelo pracovať,” varoval.

“Mnohí, najmä mladí muži, si budú krátiť čas fajčením drog, užívaním drog, hraním videohier a sledovaním porna, čo je všetko, čo im všeobecný základný príjem umožní.”

Podľa prominentný americký politik na dôchodku Ron Paul, zavedenie všeobecného základného príjmu je jedným z hlavných cieľov Veľkého resetovania WEF’globálneho socialistického plánu.