Jeremy-Patzer-810x500.png

Trudeauovi liberáli útočia na konzervatívneho poslanca za návštevu kostola za život

8
Kultúra života

Kanadská liberálna strana, ktorá podporuje potraty, zaútočila na konzervatívneho poslanca, pretože minulý rok navštívil cirkevný zjazd za život v Spojených štátoch, čím si vyslúžila rýchle pokarhanie od poprednej kanadskej skupiny za život, ktorá sa postavila na obranu poslanca.

Oficiálny účet X Liberálnej strany zverejnil 24. septembra titulok z quebeckých novín Le Journal De Montreal z toho istého dňa s (do angličtiny preloženým) titulkom: “Trapas pre Pierra Poilievreho: poslanec Konzervatívnej strany Kanady prijal protipotratovú cirkev v Spojených štátoch.”

Príspevok liberálov obsahoval aj text: “Trapas, ale nie prekvapujúci.”

V správe Le Journal sa uvádza, ako poslanec Konzervatívnej strany Kanady Jeremy Patzer zo Saskatchewanu strávil minulý rok tri dni v Tampe na Floride, kde bol pozvaným rečníkom na zjazde Cirkvi Božích ministerstiev.

Obe organizácie, Patzer aj Cirkev Božích ministerstiev, zastávajú silné pro-life presvedčenie, pričom organizácia Campaign Life Coalition (CLC) dala poslancovi “green light” hodnotenie.

CLC sa Patzera zastala po tom, ako naňho liberáli’ zaútočili, pričom kontra príspevok na X znel: “Máme pre vás správu, @Liberal_party. Všetky katolícke kostoly v Kanade @CCCB_CECC sú proti potratom.”

“Zaviažu sa vaši poslanci, že už nebudú hosťovať v žiadnom z nich? (Trápne, ale nie prekvapujúce.)” znelo.

Liberálna strana pod vedením premiéra Justina Trudeaua sa stala jedným z najviac pro-potratových politických subjektov v Kanade.

Trudeau už roky vyznáva svoju podporu potratov napriek tomu, že je pokrstený katolík. Od nástupu do funkcie v roku 2015 jeho liberálna vláda predložila pro-potratovú politiku, ako napríklad odobratie těhotenským informačným centrám charitatívneho štatútu, pretože namiesto potratov propagujú život.

Kým mnohí poslanci CPC zastávajú silné pro-life presvedčenie, strana pod vedením Poilievra je notoricky známa svojou mäkkosťou v otázkach dôležitých pre sociálnych konzervatívcov, vrátane abortácieLGBT agenda a Kanada’s angažovanosť v globalistických medzinárodných organizáciách.