Untitled-36-810x500.png

Tim Walz presadzuje kritickú rasovú teóriu s cieľom "dekonštruovať" USA a podporuje "zvrhnutie" Ameriky

12
Kultúra smrti

Výber viceprezidentky Kamaly Harrisovej za svojho demokratického protikandidáta do Bieleho domu guvernéra Minnesoty Tima Walza naďalej podnecuje k podrobnejšiemu skúmaniu Walzových výsledkov vo funkcii guvernéra, ktoré najnovšie upútali pozornosť na jedného z jeho najradikálnejších nominantov, docenta mestskej a multikultúrnej výchovy na Macalester College Briana Lozenského.

Ako v National Review podrobne opísal Stanley Kurtz, Walzova administratíva poverila Lozenskiho vypracovaním návrhu implementačného rámca pre štátne štandardy etnických štúdií, a to napriek tomu, alebo možno práve preto, že je hlasným zástancom kritickej rasovej teórie (CRT), doktríny, podľa ktorej je rasa sociálny konštrukt vymyslený s cieľom “utláčanie a vykorisťovanie ľudí inej farby pleti” a že “rasizmus je neoddeliteľnou súčasťou práva a právnych inštitúcií Spojených štátov, pokiaľ fungujú na vytváranie a udržiavanie sociálnych, ekonomických a politických nerovností medzi belochmi a nebielymi.”

Lozenski, zakladajúci organizátor skupiny Education for Liberation Minnesota, rozvinul svoj svetonázor vo videu z roku 2022 na Zoom, v ktorom s uznaním hovoril o CRT, ukončení štandardizovaného testovania, odstránení polície zo škôl, “dekolonizácii]” učebných osnov a “čiernom nacionalizme.”

“Prvým princípom kritickej rasovej teórie je, že Spojené štáty, tak ako sú vytvorené, sú nezvratne rasistické. Ak je teda národný štát, tak ako je konštruovaný, nezvratne rasistický, potom s ním treba skoncovať, treba ho zvrhnúť,” povedal a vyzval jeho zástancov, aby si uvedomili skutočnosť, že CRT je “povstalecká” a že “je protištátna. Nemôžete’byť kritickým rasovým teoretikom a zároveň byť proamerický." ”Dobre, je to protištátna teória, ktorá hovorí, že Spojené štáty treba dekonštruovať, bodka.”

Čítajte: ‘Transgender’ väzni v Minnesote Tima Walza’by mohli dostať bezplatné operácie a lieky na celý život

Pozoruhodné je, že Lozenski’návrh rámca etnických štúdií mal byť zverejnený už minulý mesiac, teda v čase, keď sa k nemu mala vyjadriť verejnosť, no nestalo sa tak. “Čoraz viac sa zdá, že v rozpore s predchádzajúcimi sľubmi nedôjde k verejnému zverejneniu ani k obdobiu verejného pripomienkovania pred 31. októbrom, kedy uplynie zákonná lehota na predloženie finalizovaného implementačného rámca etnických štúdií,” píše Kurtz. “Existuje dobrý dôvod domnievať sa, že implementačný rámec sa pred verejnosťou zatajuje, aby sa z neho nestala téma prezidentských volieb.”

Keď sa tento stále tajný rámec dostane do škôl v Minnesote, kritici sa obávajú, že by mohol predstavovať ešte väčší obrat doľava ako už”radikálna vzdelávacia politika štátu, ktorá vyžaduje od stredoškolákov, aby “vypracovali analýzu” tzv. rasového kapitalizmu,” a “[a]aplikovať metodológie fugitívnosti na tvorbu máp, ekonomiku a vzdelávanie,” čo Lozenski “definuje ako porušovanie zákona alebo porušovanie kódexov legitimity v snahe o také vzdelávanie, ktoré rozbije nespravodlivý systém,” podľa Kurtza, ktorý cituje vlastný príklad Lorezenskiho’učiteľov propagujúcich CRT aj vtedy, keď to štátne zákony zakazujú.

Harris a Walz kandidujú na základe komplexne krajne ľavicového programu, a v prípade ich víťazstva v novembrových voľbách budú v ich administratíve pravdepodobne pracovať a/alebo čiastočne radiť osoby, na ktoré sa spoliehali pri politických rozhodnutiach vo svojich súčasných funkciách, ako napríklad Lozenski.

Harrisová v súčasnosti vedie nad svojím republikánskym súperom, bývalým prezidentom Donaldom Trumpom, o 2 % v RealClearPolitics’priemer hlasov voličov a o 3,5 % až 3,9 % podľa RaceToTheWH (v závislosti od toho, či sa započítava bývalý nezávislý kandidát Robert F. Kennedy Jr.), ale rozdiely zostávajú mimoriadne tesné v rozhodujúcich štátoch, ktoré rozhodnú o výsledku Electoral College.