image-2-12-810x500.png

RFK Jr. hovorí, že spolu s Trumpom zakročí proti "jedom" v amerických potravinách

12
Kultúra života

Nezávislý kandidát, ktorý sa stal náhradníkom Trumpovej kampane, Robert F. Kennedy Jr. tvrdí, že ak sa bývalý prezident Donald Trump vráti budúci rok do Bieleho domu, obaja muži sa spoja, aby obmedzili počet “jedovatých” chemikálií povolených v amerických potravinách.

Ve videu zverejnenom 25. septembra Kennedy ukázal širokú škálu bežných potravín zo špajze, od pochutín ako Doritos a Cheez-Its, cez cereálie Cap’n Crunch až dokonca po Tylenol a vitamíny, aby diskutoval o tom, koľko vecí, ktoré Američania týždenne požívajú, “obsahuje množstvo jedov”, ktoré v iných krajinách podliehajú varovným označeniam a obmedzeniam, ale ktoré sú podľa neho zodpovedné za horšiu úmrtnosť v Spojených štátoch.

Zameral sa napríklad na “škodlivé žlté farbivo nazývané tartrazín,” inak známe ako žlté farbivo č. 5, ktoré je bežnou prísadou do potravín. Kennedy uviedol, že tatrazín môže spôsobovať nádory, astmu, oneskorenie vývoja, neurologické poškodenie, ADD/ADHD, hormonálne poruchy, poškodenie génov, úzkosť, depresiu, poškodenie čriev a ďalšie. Čo je však najhoršie, je to len jeden z najmenej 100 “chemických jedov, ktoré naše zdravotnícke úrady povoľujú do potravín našich detí”, uviedol.

“Prezident Trump a ja zastavíme masové otrávenie amerických detí,” prisľúbil.

V vyhlásení pre NBC News hovorkyňa Trumpovej kampane Karoline Leavittová dodala, že Trump bude “pracovať spolu s nadšenými hlasmi, ako je RFK Jr. aby bola Amerika opäť zdravá tým, že poskytne rodinám bezpečné potraviny a ukončí epidémiu chronických chorôb, ktoré sužujú naše deti.”

Prehľady žltého farbiva č. 5 na mainstreamových, korporátnych lekárskych webových stránkach, ako napríklad Verywell Health a WebMDzľahčujú dôkazy o jeho nebezpečnosti, ale stále uznávajú potenciálnu škodlivosť a odporúčajú ho prijímať len s mierou.

Mnohí považujú perspektívu nových vyšetrovaní, ktoré nájdu presvedčivejšie odpovede na tieto otázky, za vítaný prísľub druhej Trumpovej vlády, aj keď je skromnejší ako prehodnotenie záberov COVID-19, v ktoré mnohí dúfali, keď Kennedy, jeden z najväčších kritikov zavedenia COVID’pripojil ku kampani republikánskeho kandidáta, ktorý pokračuje v prijímaní injekcií.

Demokratická viceprezidentka Kamala Harrisová momentálne vedie nad Trumpom o 2 % v RealClearPolitics’ priemere prieskumov verejnej mienky a o 3,6 % ku 3,9 % podľa RaceToTheWH (v závislosti od toho, či sa započítava Kennedy, ktorého meno sa v niektorých štátoch stále objavuje na hlasovacích lístkoch), ale rozdiely zostávajú mimoriadne tesné v rozhodujúcich štátoch, ktoré rozhodnú o oficiálnom výsledku Electoral College.