Untitled-8-810x500.jpg

Otec Altman reaguje na Trumpovo zverejnenie modlitby svätého Michala: Je "katolíckejší ako naši biskupi

49
Kultúra života

Otec James Altman je rád, že bývalý prezident Donald Trump zverejnil na X (predtým Twitter) na sviatok Michala modlitbu k svätému Michalovi.

“Je’katolíckejší ako naši biskupi,” nadchýnal sa páter Altman vo videoposolstve, ktoré v nedeľu poslal šéfredaktorovi LifeSiteNews Johnovi-Henrymu Westenovi.

Altman poslal svoj odkaz z letiska po tom, ako sa vybral na rodinnú dovolenku do Severnej Karolíny. Počas medzipristátia v Atlante zistil, že bývalý prezident USA zverejnil na sociálnych sieťach modlitbu svätého Michala. Pre Altmana to bolo obzvlášť výnimočné, pretože sa mu podarilo dostať sochu svätého Michala pre Donalda Trumpa vďaka prozreteľnostnému stretnutiu s bývalým prezidentovým’synom Barronom.

“Urobili ste so mnou rozhovor o tom úžasnom … spôsobe, akým Boh zariadil, aby som mohol doručiť sochu sv. Michala a odvtedy – samozrejme, po dvoch pokusoch o atentát a jeho prežití – si myslíme, že ho určite’ochraňujú ľudia ako veľký svätý Michal Archanjel,” povedal.

Altman tiež pripomenul svoje radostné prekvapenie z 8. decembra, keď Donald Trump na sviatok Narodenia Presvätej Bohorodičky zaželal Matke Božej všetko najlepšie. Podľa neho sú tieto posolstvá znamením, že bývalý prezident je na duchovnej ceste.

“Boh žehnaj prezidentovi Trumpovi na jeho ceste k pravde, ušľachtilosti a svätosti,” povedal.

RELATÍVNE:

V júni tohto roku kňaz John-Henry Westen rozpovedal celý príbeh svojho odvážneho sľubu získať sochu sv. Michala pre Donalda Trumpa.

Altman bol v Mar-a-Lago na “Katolíckej modlitbe za Trumpa” podujatí, ktoré zorganizovala skupina na podporu katolíkov Catholics for Catholics na sviatok sv. V sobotu pred odletom na Floridu Altmanovi zavolal náš priateľ, nezávislý hollywoodsky producent Oscar Delgado, že sa s ním chce stretnúť na druhý deň, keď už mal Altman naplánovanú celú nedeľu.

“Stretáva sa so mnou v kaplnke, kde som celebroval súkromnú omšu. Podáva mi túto škatuľu a hovorí, že je to’socha svätého Michala, ktorú dostal v jaskyni svätého Michala v Taliansku. Hovorí: ‘Musíte to dať prezidentovi Trumpovi,’” spomína Altman.

Kňaza prekvapila nielen žiadosť, ale aj Delgadova’istota, že to môže urobiť. Páter Altman plánoval cestovať do Mar-a-Lago, Trumpovho’rezortu v Palm Beach, ale nechápal, ako to Delgado mohol vedieť.

Altman potom vzal škatuľu so sebou na podujatie v Mar-a-Lago, pričom si nebol istý, ako by ju mohol bývalému prezidentovi doručiť.

Škatuľu niesol počas celého podujatia a bol jedným z posledných ľudí, ktorí opustili klub po tom, čo ho na konci večera zdržal rozhovor. Pri odchode Altman zrazu počul, ako niekto volá jeho meno. Bol to mladý muž menom Beau, ktorý bol počas večere pri jeho stole.

“Tak som k nemu pristúpil a on povedal: ‘To je môj priateľ Barron.’ A ja hneď hovorím: ‘Ten Barron?’A ja som sa pozrel hore a bol to on, a veru, mohol som mu dať tú sošku a on ju dal svojmu otcovi.”

Altman pokračoval: “Nebolo to nič menšie ako zázrak kvôli načasovaniu. Že ma do poslednej chvíle držali tak, že keď som sa vracal, narazil som na jediného človeka, o ktorom som vedel, že tú sošku môžem odovzdať prezidentovi.”

“V skutočnosti tam prezident v ten večer nebol. Tak som bol požehnaný Božou prozreteľnosťou, že som narazil na jediného človeka, ktorému by som to mohol dať a ktorý by mu to odovzdal. A dozvedel som sa, že to’je teraz na jeho stole a možno aj na jeho posteli,” povedal Altman.

PREČÍTAJTE SI: Producent nového filmu Svätý Michal: Slabšia úcta k svätým anjelom je ‘démonickou stratégiou’