Screen-Shot-2024-04-08-at-4.56.13-PM-810x500.png

Ďalší traja pokojní zástancovia života odsúdení za protest v sede v potratovom zariadení v Tennessee

14
Kultúra života

Dalšia skupina pokojných pro-life aktivistov bola odsúdená za sedenie v potratovom zariadení, tentoraz v Tennessee v prípade z roku 2021.

Ako už LifeSiteNews informoval, v januári bolo odsúdených celkovo šesť pro-life aktivistov za porušenie zákona o slobodnom prístupe ku klinikám (Freedom of Access to Clinic Entrances - FACE) počas pokojného protestu v marci 2021 v potratovom zariadení (ktoré odvtedy prestalo vykonávať interrupcie) neďaleko Nashvillu v Tennessee.

Videozáznamy a ďalšie nahrávky z protestu ukazujú, ako zástancovia života stoja a sedia vo vnútri chodby budovy, spievajú hymny, modlia sa a odmietajú odísť. Niektorí zástancovia života sedeli pred dverami v pasívnej snahe zabrániť zamestnancom a pacientom pokračovať v interrupciách. Pri jednej príležitosti sa protestujúci pokúsili zapojiť do rozhovoru ženu, ktorá zjavne chcela podstúpiť interrupciu, o vzácnosti jej nenarodeného dieťaťa.

V júli bol Paul Vaughn odsúdený na tri roky väzenia s dohľadom, Cal Zastrow na šesť mesiacov väzenia, Coleman Boyd na päť rokov podmienečne, pokutu 10 000 dolárov a obmedzenie cestovania a Dennis Green na tri roky väzenia s dohľadom vrátane šiestich mesiacov domáceho väzenia. Nasledujúci mesiac boli ďalší traja odsúdení v apríli, James Zastrow, Eva Zastrow a Paul Place, odsúdenína 90 dní domáceho väzenia a tri roky podmienečne.

Nynie, Daily Caller informuje, boli odsúdení aj zvyšní obžalovaní v tomto prípade: Chester Gallagher na 16 mesiacov väzenia, Eva Edlová na tri roky podmienečne a Heather Idoniová (ktorá si už odpykáva dvojročný trest za podobný prípad z hlavného mesta krajiny) na osem mesiacov. Gallagher a Idoni si po skončení trestu odňatia slobody budú musieť odpykať aj trojročný trest prepustenia pod dohľadom.

Gallagher, 75-ročný policajný dôstojník na dôchodku, bol obvinený z toho, že využil svoje skúsenosti z oblasti presadzovania práva na predĺženie “blokády,” vrátane vyjednávania s policajnými zásahovými jednotkami a komplikovania úsilia o vyčistenie miesta činu. “K tejto blokáde by nedošlo” bez Gallaghera a jeho “jedinečnej úlohy týkajúcej sa” Daily Wire informujeprokurátor ministerstva spravodlivosti Kyle Boynton ako vyhlásil.

Na súde Gallagher vypovedal, že mi nestačí “mať úprimné náboženské presvedčenie”, ale že ho k činu prinútil tak Boh, ako aj jeho život”ná práca. “Ako policajt nemôžem odísť od prebiehajúcej vraždy”, povedal. Dodal, že na čas strávený vo väzení sa bude pozerať ako na príležitosť zapojiť sa do “plodnej služby.”

Od mája 2022, keď bol po prvý raz uverejnený zámer Najvyššieho súdu USA’zrušiť rozsudok vo veci Roe v. Wade, únik, “došlo k najmenej 236 útokom na katolícke kostoly a najmenej 90 útokom na pro-life tehotenské centrá,” Daily Signal informuje. Napriek tomu Bidenovo ministerstvo spravodlivosti “v roku 2022 obvinilo z porušenia zákona FACE len pro-life aktivistov a odvtedy obvinilo len päť osôb z porušenia zákona FACE tým, že sa zamerali na tehotenské centrá,” napriek tomu, že zákon údajne chráni obe strany. Zároveň agresívne stíha prípady, v ktorých figurujú pro-life aktivisti, ako napríklad filadelfský chodníkový poradca a katolícky otec siedmich Mark Houck.

ČÍTAJTE: Záchranári za život veľmi účinne zachraňujú životy napriek riziku väzenia: tu’je prečo