Screen-Shot-2024-10-02-at-2.17.45-PM-810x500.png

Kňaz v Chicagu kardinála Cupicha dáva "požehnanie" homosexuálnym mužom

9
Kultúra smrti

Heterodoxný chicagský kňaz o. Michael Pfleger vykonal “požehnanie” dvoch homosexuálov, ktorí sú už sedem rokov civilne “zosobášení”.

Dňa 29. septembra o. Michael Pfleger z farnosti sv. Sabíny, ktorý je známy svojimi svätokrádežnými liturgiami, “požehnal” Michaela Thiryho a Nathaniala Washingtona pri príležitosti ich siedmeho “výročia svadby” na podujatí, ktoré sa veľmi podobalo svadbe.

“Chcel som, aby vedeli, že Boh ich miluje tak, ako miluje každého,” povedal Pfleger, ktorý zrejme radšej nechal mužov žiť v hriechu, ako by im mal prejaviť skutočnú lásku a napraviť ich životný štýl.

Čítajte: Chicagský kňaz ‘požehnal’ lesby ako ‘svätých manželov’ v rúhačskom obrade, cituje pápež František

Po “požehnaní,” ktoré denník Chicago Sun-Times označil za “intímny obrad,” obaja muži usporiadali vo svojom byte večierok, na ktorom čítali úryvky z Písma. Muži neprezradili, ktoré pasáže čítali, ale pravdepodobne nečítali 3. knihu Mojžišovu, 1. knihu Mojžišovu ani listy svätého Pavla a svätého Júdu, ktoré jasne odsudzujú homosexualitu a/alebo opisujú manželstvo ako zväzok muža a ženy.

Pfleger, ktorý vyjadril podporu “ženám kňazom,” poznamenal, že ďakuje “Bohu, že v mojom kňazstve sa veci zmenili, takže môžem” dávať “požehnanie” homosexuálnym “párom.”

Fiducia Supplicans, ktorú pápež František kontroverzne schválil vlani v decembri, je bežne používa na ospravedlnenie obradov, ktorých súčasťou je “požehnanie”homosexuálnych zväzkov. Ďalšia takáto udalosť sa odohrala začiatkom tohto roka v arcidiecéze Chicago kardinála Blase Cupicha”. 

Vo februári populárny časopis v Uruguaji informoval o civilnej “svadbe” dvoch homosexuálnych mužov a o “požehnaní”, ktoré dostali od katolíckeho kňaza dva dni po nej.

Ako povedal kardinál Gerhard Müller, bývalý prefekt Kongregácie pre náuku viery, poznamenal, “požehnanie” homosexuálneho “páru” nevyhnutne schvaľuje ich vzťah, čo je v rozpore s katolíckym učením. “V skutočnosti, ak niekto požehnáva pár qua pár, teda ako spojený iným sexuálnym vzťahom ako manželstvom, potom schvaľuje tento zväzok, pretože práve zväzok ich tvorí ako takýto pár,” napísal.

Katolícka cirkev považujehomosexuálne aktivity za “vnútorne neusporiadané,” smrteľne hriešne a za “hriech, ktorý volá do neba,” v súlade so Svätým písmom a stálou Tradíciou Cirkvi. Cirkev tiež učí, že homosexuálne sklony sú samy o sebe “objektívne neusporiadané.

Podľa toho Fiducia Supplicans vyvolala odpor ortodoxných katolíckych prelátov, kňazov a laikov na celom svete.