Danielle-Smith-Alberta-810x500.png

Premiér Alberty potvrdil pripravovaný zákon o zákaze operácií zmeny pohlavia u detí

10
Kultúra života

Premiérka Alberty Danielle Smithová splnila svoj sľub, že ochráni deti pred extrémnou transrodovou ideológiou, keď tento týždeň potvrdila, že v najbližších dňoch bude v zákonodarnom zbore predložený dlho očakávaný návrh zákona zakazujúci takzvané operácie "hore a dole" pre neplnoleté osoby, ako aj iné extrémne formy transrodovej ideológie.

Smithová vo videoposolstve, ktoré zverejnila v utorok na svojom účte X, uviedla, že vláda Zjednotenej konzervatívnej strany (UCP) pod jej vedením “prináša tieto nové pravidlá len s jediným cieľom.”

“Teraz sme pripravení predstaviť legislatívu, ktorou sa tieto nové pravidlá implementujú, a urobíme tak, keď sa zákonodarný zbor vráti na svoje zasadnutie,”povedala Smithová.

“Licencovaní lekári v Alberte budú mať zakázané vykonávať operácie na zmenu pohlavia u mladých ľudí mladších ako 18 rokov v Alberte.”

Ohľadne blokátorov puberty a hormonálnych terapií na “účel zmeny pohlavia u neplnoletých mladších ako 16 rokov,” Smith povedal, že tieto budú tiež “zakázané, pokiaľ neplnoletý už v tomto čase nezačal svoju liečbu.”

“V prípade 16- a 17-ročných, ktorí chcú pokračovať v liečbe blokátormi puberty alebo v iných hormonálnych terapiách za účelom zmeny pohlavia, tak môžu urobiť len vtedy, ak majú rodičovského psychológa a dr. súhlasu,”dodala.

Smithová tiež overila, že navrhovaná legislatíva bude vyžadovať oznámenie a súhlas rodičov, aby “učiteľ alebo zamestnanec zmenil dieťaťu”meno alebo zámeno a verejne používal toto nové meno alebo zámeno v prostredí triedy alebo na školskom aktíve.”

O navrhovanom zákone Smithová povedala, že jej vláda je presvedčená, že je “životne dôležité zachovať čas”, ktorý majú deti ako “mladí.”Dodala, že je presvedčená, že je to preto, aby deti mohli “získať dostatočné množstvo vedomostí, skúseností a perspektív, aby ste mohli plne pochopiť, kto ste, kým chcete byť a aké možnosti môžete chcieť mať ako dospelí, predtým, než urobíte trvalé rozhodnutia, ktoré zmenia váš život v súvislosti s vaším telom.”

Aj, ako predtým informoval LifeSiteNews, časť Smithovho nového návrhu zákona by spôsobila, že rodičia budú musieť svoje deti výslovne prihlásiť na hodiny sexuálnej výchovy, a nie ich z nich odhlásiť.

Začiatkom tohto roka, Smithová oznámila že predstaví silnú prorodinnú legislatívu, ktorá posilňuje rodičovské práva a chráni deti pred život meniacimi, takzvanými “operáciami zhora a zdola”, ako aj inými extrémnymi formami transgender ideológie.

UCP pod vedením Smithovej sa chce na jeseň zamerať na predkladanie zákonov zameraných na rodičovské práva, ako aj na ochranu všeobecných práv Alberťanov&nbsp.

LifeSiteNews nedávno informoval že pripravovaný zákon, ktorý plánuje UCP predstaviť, obsahuje ustanovenie, ktoré by upevnilo rodičovské práva ako “Bohom dané právo s cieľom zabrániť prílišnému zasahovaniu vlády do toho, ako rodičia vychovávajú svoje deti.

Očakáva sa, že vláda UCP v Alberte predstaví svoj nový “zákon o právach na jeseň tohto roku. Návrh zákona obsahuje množstvo pro-slobodomurárskych návrhov, vrátane, ako informoval LifeSiteNews, zakotvenia “práva na život” do zákona od “počatia, tehotenstva v maternici.”

Návrh zákona tiež zahŕňa časť, ktorá zaručuje, že každý občan má “právo” na lekársky “informovaný súhlas”, ako aj “právo” na “odmietnutie očkovania.”