Danielle-Smith-810x500.png

Danielle Smith potvrdila, že Alberta predloží návrh zákona, ktorý zakáže mužom súťažiť v ženských športoch

7
Kultúra života

Alberta čoskoro predloží zákon, ktorý zakáže mužom s pohlavnou chybou súťažiť v ženských športoch, oznámila premiérka Danielle Smithová.

“Pokiaľ ide o ženy a dievčatá v súťažných športoch, bude predložený návrh zákona, ktorý zakazuje osobám narodeným ako biologickí muži súťažiť so ženami a dievčatami v súťažných športových súťažiach,” uviedla Smithová začiatkom týždňa v oznámení na svojom konte X.

Nový zákon bude znamenať, že ženy a dievčatá v provincii budú chránené pred tým, aby museli súťažiť proti biologickým mužom, ktorí sa vydávajú za ženy, vo všetkých športových scenároch.

Smithová, ktorá vedie vládnucu Zjednotenú konzervatívnu stranu (UCP), uviedla, že nový zákon sa bude vzťahovať na “všetky súťažné ženské’a dievčenské’ športy a všetky provinčné športové organizácie, ako aj v našich školách a postsekundárnych súťažných športových oddieloch.”

Smithová poznamenala, že jej vláda bude “podporovať vznik ďalších” a prípadne aj len transrodových “koedukačných a rekreačných divízií, aby všetci športovci mali čo najviac príležitostí súťažiť v športe podľa vlastného výberu.”

Smithová uviedla, že pred predložením jej nového návrhu zákona v zákonodarnom zbore sa snaží “odpolitizovať diskusiu a zamerať sa na blaho detí a mládeže, ktorých sa tieto politiky najviac dotýkajú.”

Skôr v tomto roku, uviedla, že jej vláda chce predložiť legislatívu zakazujúcu mužom s pohlavným postihnutím súťažiť v ženských’športoch.

Nový zákon Alberty, ktorý zakazuje mužom súťažiť v ženských’športoch, prichádza po tom, čo štúdie opakovane odhalili že rodovo zmätení muži majú v atletike značnú výhodu oproti ženám.

Nedávna štúdia zverejnená v časopise Sports Medicine zistila, že rok užívania transgenderových hormonálnych liekov vedie k“veľmi miernym zmenám” v prirodzených silových výhodách mužov.

Smithovo’vyhlásenie o zákaze biologickým mužom súťažiť v ženských’športoch prichádza v rovnakom čase sľúbila, že v najbližších dňoch bude v zákonodarnom zbore predložený dlho očakávaný návrh zákona zakazujúci takzvané “operácie hornej a dolnej časti tela” pre neplnoleté osoby, ako aj iné extrémne formy transgender ideológie.

Zprávy o novom návrhu zákona prichádzajú aj v čase, keď UCP chce do novembra predložiť uznesenie, ktoré vyzýva vládu, aby zaviedla zákon na ochranu “ženských priestorov” pre biologické ženy a ich deti.

UCP pod vedením Smitha chce predložiť zákony zamerané na rodičovské práva, ako aj na ochranu všeobecných práv Alberťanov’

Ako informoval LifeSiteNews, časť Smithovho’nového návrhu zákona by umožnila rodičom, aby svoje deti na hodiny sexuálnej výchovy prihlásili, a nie odhlásili.

LifeSiteNews nedávno informoval o pripravovanom zákone, ktorý má predložiť UCP a ktorý obsahuje ustanovenie, ktoré by upevnilo rodičovské práva ako “Bohom dané právo,” s cieľom zabrániť nadmernému zasahovaniu vlády do výchovy detí rodičmi.

Očakáva sa, že vláda UCP predstaví svoj nový “zákon o právach” na jeseň tohto roku. Návrh zákona obsahuje množstvo pro-slobodomurárskych návrhov, vrátane zakotvenia “práva na život” do zákona od “počatia, tehotenstva v maternici.”

Návrh zákona tiež zahŕňa časť, ktorá zaručuje, že každý občan má “právo” na lekársky “informovaný súhlas”, ako aj “právo” na “odmietnutie očkovania.”