Untitled-8-810x500.png

Viaceré ženské univerzitné volejbalové tímy sa radšej vzdali zápasov, ako by mali čeliť mužskému súperovi

4
Kultúra smrti

Obe ženské volejbalové družstvá Southern Utah University (SUU) a Boise State University (BSU) sa rozhodli odmietnuť súperenie s družstvom, ktorého hráčom je muž.

San JoséState University (SJSU) Blaire Flemingová (rodená Brayden Flemingová) je 6 1 biologickým mužom súťažiacim v ženskom volejbalovom tíme SJSU - jednotlivec, ktorému rôzne médiá pripísali neporaziteľnú víťaznú sériu školy. Po prehodnotení svojho pôvodného rozhodnutia sa však Univerzita vo Wyomingu (UW) pridala na zoznam škôl požadujúcich spravodlivosť a bezpečnosť v ženskom’športe.

PREČÍTAJTE SI: Lekárka z Wyomingu, ktorú guvernér GOP vyhodil pre nesúhlas so zmenou ‘pohlavia’ detí, žiada o obnovenie pracovného pomeru

Keď sa UW prvýkrát dozvedela o súperovi s transrodovou identifikáciou, najprv sa rozhodla pokračovať v zápase 5. októbra. Ale krátko po tom, čo sa BSU rozhodla odstúpiť, “Zdá sa, že [UW] … zmenila názor,” napísal Dan Zaksheske z OutKick’v reakcii na oznámenie tímu, že v skutočnosti nebudú súťažiť.

SUU bola prvou školou, ktorá sa odhlásila z predsezónneho zápasu proti SJSU, a BSU bola prvou školou, ktorá zrušila účasť v konferencii. Oba tímy výslovne neuviedli dôvod svojho odstúpenia a UW tiež zachovala svoje verejné vyhlásenie nejasné. V vyhlásení z utorka zdieľali:

Po dlhej diskusii University of Wyoming nebude hrať svoj plánovaný konferenčný zápas proti San Jose State University. Podľa pravidiel konferencie Mountain West konferencia zaznamená zápas ako kontumáciu a prehru Wyomingu.

Ale ako Zaksheske dodal, “zatiaľ čo Wyoming je poslednou školou, ktorá zrušila zápas so San Jose State, nebuďte prekvapení, ak budú tento príklad nasledovať ďalšie školy.”

Ukázalo sa, že SJSU sa spočiatku rozhodla skryť skutočnosť, že Fleming je biologický muž – pred vlastnými spoluhráčmi aj ostatnými súpermi. Táto skutočnosť spolu s rastúcim počtom vysokých škôl, ktoré odmietajú súťažiť, vyvolala nielen polemiku, ale aj konanie.

Konzervatívna kresťanská nezisková organizácia Concerned Women for America (CWA) podala žalobu proti SJSU. “Chceme chrániť integritu ženského’športu, ale aj bezpečnosť týchto športovkýň,” povedala Macy Petty, legislatívna asistentka CWA a volejbalistka NCAA.

Podľa Pettyovej má problém korene v tom, že “mnohé z týchto škôl nevedeli, že v”ženskom tíme je športovec. “Chceme sa len uistiť, že tieto školy presne vedia, čo sa deje v tomto športovom programe, pretože NCAA a SJSU im predtým nedali ani len slušnosť, aby im dali vedieť, čo sa deje.”

Petty napokon zdôraznil, že “tu neexistuje žiadny informovaný súhlas pre školy alebo pre športovkyne. Sú úplne’zaslepené, keď prídu na ihrisko a vidia, že na druhej strane je’mužský športovec.” Ako uvádza Fox News reported, CWA’federálna sťažnosť na občianske práva [tvrdila] diskrimináciu žien a [argumentovala] tým, že kalifornská univerzita umožnila mužskému športovcovi držať miesto na ženskej súpiske, ako aj ženské športové štipendium.”

V komentári pre The Washington Stand Doreen Dennyová, hlavná poradkyňa CWA, uviedla: “To, čo sa deje v ženskom’volejbale NCAA, mení pravidlá hry.”Ako ďalej povedala, je to po prvýkrát, čo vidíme, “ako sa členské inštitúcie NCAA … postavili proti politike NCAA’transšportovcov, ktorá priamo diskriminuje športovkyne, a podporujú integritu ženského športu.”

Výkonná riaditeľka CWA Penny Nanceová tiež pochválila rozhodnutie UW’v vyhlásení, v ktorom zdôraznila svoju vďačnosť za to, že univerzita “vzala vážne otázky nespravodlivosti a diskriminácie športovkýň, keď muži súťažia v ženských’športoch.” Dodala: “Žiadna členská inštitúcia NCAA by nemala robiť toto rozhodnutie.”

Čítajte: Thajsko ako prvé v juhovýchodnej Ázii legalizovalo ‘manželstvá’ osôb rovnakého pohlavia

Ke sťažnosti CWA’sa vyjadrila aj bývalá plavkyňa University of Kentucky Riley Gainesová podala žalobu proti SJSU. V tejto žalobe je ako žalobkyňa zahrnutá Brooke Slusserová, hráčka volejbalového tímu SJSU. V dokumente sa píše: "V prípade, že by ste sa chceli zúčastniť na zápase, tak by ste sa mali zúčastniť na zápase:

Vzhľadom na pravidlá NCAA’Transgender Eligibility Policies, ktoré umožňujú Flemingovej hrať v ženskom volejbalovom tíme SJSU’a ktoré viedli k tomu, že SJSU naverbovala Flemingovú, poskytla jej štipendium a umožnila jej byť v pozíciách, ktoré porušujú právo Brooke’na telesné súkromie, Brooke utrpela fyzické a emocionálne zranenia, rozpaky, poníženie, emocionálnu úzkosť, duševné utrpenie a bolesť.

V komentároch zdieľaných s OutKickom Slusser povedal: “Je to’bláznivé povedať, ale bolo pre mňa ľahké rozhodnutie pridať sa, pretože je to’niečo, v čo naozaj verím.… Je to niečo, na čom záleží toľkým ľuďom. Len sa o tom toľko ľudí bojí hovoriť."

“Hoci tieto školy neposkytli úplné vysvetlenie svojich rozhodnutí zrušiť zápasy proti San Jose State University,”uzavrel Denny, “ich činy hovoria hlasnejšie ako slová.”

Tento článok je preložený so súhlasom Rady pre výskum rodiny, vydavateľa The Washington Stand na washingtonstand.com.