shutterstock_1400290433-810x500.jpg

Biskup Strickland: Odmietnutie Božieho plánu pre manželstvo zanecháva jednotlivcov a komunity "zdevastované

17
Kultúra života

Poznámka redaktora: Nasledujúce tvrdenie je prevzaté z X príspevku biskupa Josepha Stricklanda, ktorý bol pôvodne uverejnený 6. októbra 2024.

V tento deň Pána’uvažujme nad týmito slovami z knihy Genezis:

“Hospodin, Boh, povedal: ‘Nie je dobré, aby bol človek sám. Urobím mu vhodného partnera.’ Hospodin Boh teda utvoril zo zeme rôzne divé zvieratá a rôzne nebeské vtáky a priviedol ich k človeku, aby videl, ako ich nazve; ako človek nazve každé z nich, také bude mať meno. Človek dal mená všetkému dobytku, všetkým nebeským vtákom a všetkým divým zvieratám, ale žiadne sa neukázalo byť vhodným partnerom pre človeka. Hospodin Boh teda uvrhol na človeka hlboký spánok, a kým spal, vyňal mu jedno z rebier a jeho miesto uzavrel mäsom. Hospodin Boh potom z rebra, ktoré vzal z muža, vytvoril ženu. Keď ju priviedol k mužovi, muž povedal: ‘Táto je konečne kosť z mojich kostí a mäso z môjho mäsa; táto sa bude volať ‘žena, ’ lebo z ‘jej muža’ bola vzatá.’ Preto muž opustí svojho otca i matku a priľne k svojej žene a obaja sa stanú jedným telom.”

“Vhodná partnerka” — žijeme v dobe, keď predstavitelia Cirkvi a štátu rozhodli, že Všemohúci Boh zlyhal vo svojom úsilí nájsť vhodnú partnerku pre človeka. Títo vodcovia tvrdia, že sme ponechaní sami na seba, aby sme si našli akéhokoľvek partnera, ktorého si vyberieme. Toto popieranie Božieho’plánu zanecháva jednotlivca a spoločnosť zničenú.

Musíme odmietnuť toto falošné posolstvo, ktoré presadzujú pomýlení vodcovia, a namiesto toho prijať krásu Božieho’plánu.

Boh skutočne našiel vhodného partnera a krása manželstva medzi mužom a ženou sa nestratila ani pri páde Adama a Evy.

Modlite sa za mužov a ženy, ktorí prijali Boží’plán manželstva. Nech spoznajú radosť a silu, ktorá pramení z hľadania Božej’vôle.