Elon-on-Tucke-810x500.png

Elon Musk Tuckerovi Carlsonovi: "Nemali by sme ľudí nútiť, aby brali vakcíny

6
Kultúra života

Vakcíny si zaslúžia “opatrnosť” a “kontrolu, ” povedal Elon Musk Tuckerovi Carlsonovi počas nedávneho rozhovoru.

Majiteľ spoločnosti X (predtým Twitter) povedal, že hoci vakcíny možno pomohli zastaviť šírenie kiahní a detskej obrny, očkovania si nezaslúžia voľnú cestu. Povedal tiež, že je proti povinnému očkovaniu.

“Nie som proti očkovaniu vo všeobecnosti, myslím si, že pri používaní vakcín chceme byť opatrní,” povedal.

Musk sa vyjadril v súvislosti s možným zrušením článku 230 amerického zákona o slušnosti v komunikácii. Zrušenie tohto oddielu, ktorý stanovuje zodpovednosť technologických platforiem za zverejnený obsah, by podľa Muska znamenalo koniec X.

Predpovedal, že demokrati sa v prípade svojho víťazstva v novembri pokúsia oddiel 230 zrušiť. Niektorí republikáni vrátane prezidenta Donalda Trumpa tiež podporili odstránenie oddielu 230 ako spôsob, ako obmedziť aj moc veľkých technologických spoločností. Musk podporuje Trumpa v prezidentských voľbách a cez víkend sa s ním objavil na zhromaždení.

Carlson však zažartoval, že zodpovednosť výrobcov vakcín sa pravdepodobne nezruší.

Musk povedal, že bez vakcín by bolo viac úmrtí, hneď potom uviedol kiahne a detskú obrnu.

“To však neznamená, že by sa vakcíny nemali kontrolovať. Samozrejme, mali by sme sa uistiť, že kontrola kvality je neuveriteľne dobrá, najmä ak ich dávame deťom a podobne,” Musk povedal.

“A nemali by sme’nútiť ľudí, aby si brali vakcíny,” Musk povedal. Carlson toto vyhlásenie označil za “kontroverzné.”

“Verím v slobodu … Amerika’by mala byť krajinou slobody,” povedal Musk počas rozhovoru.

V minulosti povedal, že nie je proti vakcínam vo všeobecnosti, ale podporuje lekársku slobodu.

“Ak ľudí dostatočne vystrašíte, budú požadovať odstránenie slobody,” písal v decembri 2022. “Toto je cesta k tyranii.”

V minulosti zdieľal video, ktoré odhaľuje falošný naratív o účinnosti a bezpečnosti potratových očkovacích látok COVID-19, ktoré boli spojené so zápalom myokardu, mŕtvica, smrť a množstvo ďalších problémov, ako rozsiahle dokumentoval LifeSiteNews.

Musk, generálny riaditeľ spoločnosti Tesla, predtým povedal, že by ignoroval mandát Bidenovej administratívy’na džbán pre súkromné podniky, ak by ho Najvyšší súd potvrdil.

“Neurobili by sme to. Radšej by som išiel do väzenia, než by som prepustil dobrých ľudí, ktorí sa nechceli dať očkovať,”povedal v septembri 2023 na X.

Počas nedávneho rozhovoru Carlson a Musk tiež diskutovali o klesajúcej pôrodnosti a o tom, prečo majú ženy pocit, že by im deti zničili život.

Šéf spoločnosti Tesla si získal pozornosť kresťanov a ďalších konzervatívcov svojimi spoločenskými komentármi, vrátane podpory medicínskej slobody pokiaľ ide o vakcíny a jeho varuje pred potratmi a spoločnosťou.

Má tiež zastával sa potreby väčšieho počtu detí, hoci mnohé z vlastných detí mal mimo manželstva a nemorálnymi spôsobmi, ako napríklad surrogátne materstvo.

“Musíme prestať strašiť ženy, že mať dieťa vám zničí život,”povedal Musk počas rozhovoru, zverejneného v pondelok večer. “To je nepravdivé. Dievčatá strašíme tým, že ak otehotniete, váš život’sa skončil. Toto sa učí v školách.