james-martin--e1706784710182-810x500.jpg

BREAKING: Kardináli sa zúčastnili na podujatí LGBT synody otca Jamesa Martina, ktorý propagoval vyjadrenie homosexuálnej "lásky

11
Kultúra smrti

Viacero kardinálov a ďalších členov synody sa dnes v Ríme zúčastnilo na pro-LGBT podujatí, ktoré organizoval páter James Martin SJ a jeho skupina Outreach, počas ktorého jeden z “manželov” rovnakého pohlavia vyzval na “vyjadrenie lásky.”

“Spoznajte skutočných ľudí za ‘maskou’, ktorí sa snažia žiť katolíckym životom,” povedal dnes Christopher Vella. “Dovoľme, aby sa prejavovala láska,”dodal.

Vella vedie LGBT katolícku skupinu Drachma so sídlom na Malte a dnes vystúpil v sále Domu generálnej kúrie jezuitov v Ríme na podujatí, ktoré sa konalo popri synode o synodalite. Žije ako “bisexuálny katolík, ktorý je ženatý s iným mužom.”

Na podujatí, ktoré zorganizovala pro-LGBT skupina Outreach pátra Jamesa Martina’a jezuitmi vydávaný časopis America Magazine, sa zišli kardináli a ďalší členovia synody, aby si vypočuli svedectvo “LGBTQ katolíkov.” Začalo sa privítaním pátra Antoina Kerhuela, SJ, ktorý pôsobí ako sekretár jezuitov.

Podujatie, na ktorom vystúpili viaceré osoby, ktoré sú “zosobášené” s príslušníkmi rovnakého pohlavia, malo názov “Aké sú skúsenosti LGBTQ katolíkov?"”

Kardinál Stephen Chow, SJ. – člen Synody a biskup Hongkongu – viedol počas podujatia modlitbu, zatiaľ čo druhá najmladšia členka Synody Julia Oseka viedla záverečnú modlitbu.

“Ježišu, náš Pane, nauč nás putovať spolu s ostatnými s úctou a vďačnosťou. Neberme ako samozrejmosť toto privilégium počúvať, učiť sa a kráčať spolu ako synodálni spoločníci,” modlil sa Chow a dodal:

Oh, Duchu Svätý, pošli nám svoje sprievodné svetlo pravdy, aby sa naša nevedomosť a predsudky prostredníctvom tohto synodálneho stretnutia rozplynuli a v našej cirkvi sa mohlo utvoriť nové ráno poznačené vzájomným rešpektom a empatickým porozumením pre naše LGBTQ+ sestry a bratov, ako aj pre nás samých a našu cirkev ako celok

K Martinovi a Vellovi sa v paneli pridal Juan Carlos Cruz, člen Pápežskej komisie na ochranu maloletých, o ktorom sa traduje, že pápež František mu povedal, že “Boh ťa stvoril ako homosexuála.”

Tento príbeh sa vyvíja…