Gordon-Hayward-810x500.png

Veterán NBA Gordon Hayward krátko po ukončení 14-ročnej kariéry konvertoval na katolícku vieru

7
Kultúra života

Bývalý hráč NBA Gordon Hayward vstúpil do Katolíckej cirkvi ako konvertita a minulý týždeň prijal v Ríme prvé sviatosti.

Arcibiskup Timothy Broglio prijal bývalého hráča NBA do Katolíckej cirkvi 1. októbra v Bazilike svätého Sebastiána za hradbami v Ríme, uvádza sa v tlačovej správe arcidiecézy pre vojenské služby.

“Nunc Coepi,” Hayward zverejnil na Instagrame, čo v preklade znamená “Teraz sa to začína.”

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Post zdieľaný Gordon Hayward (@gordonhayward)

Tridsaťštyriročný Hayward v auguste ukončil profesionálnu basketbalovú kariéru po 14 rokoch pôsobenia v kluboch Utah Jazz, Boston Celtics, Charlotte Hornets a Oklahoma City Thunder.

Nynie začína novú životnú cestu ako katolík.

Počas svätej omše Hayward, otec štyroch detí, zložil vyznanie viery a prijal sviatosť birmovania a prvé sväté prijímanie. Haywarda do Ríma sprevádzala manželka Robyn a jeho dve najstaršie dcéry.

Hayward vstúpil do Katolíckej cirkvi po príprave prostredníctvom Rádu kresťanskej iniciácie dospelých (OCIA) pod vedením otca Marcela Taillona, ktorý slúži arcibiskupovi Brogliovi ako riaditeľ pre povolania v arcidiecéze pre vojenské služby v USA.

Miesto jeho vstupu do Katolíckej cirkvi malo osobitný význam, pretože Hayward sa rozhodol dať sa pod patronát svätého Sebastiána a za svojho konfirmačného svätca si zvolil dôstojníka rímskej armády umučeného za čias Rímskej ríše. Táto voľba bola vhodná, najmä vzhľadom na to, že svätý Sebastián je patrónom športovcov a vojakov.

Prijatie do Katolíckej cirkvi v Bazilike svätého Sebastiána znamenalo, že Hayward mohol navštíviť pozostatky svätca v sarkofágu v bočnej kaplnke baziliky.

Haywardovu konverziu na katolicizmus oslávila jeho manželka, praktizujúca katolíčka, ktorá vo viere vychováva ich deti.

“Gordon tento týždeň vstúpil do Katolíckej cirkvi a prečo nekonvertoval v Ríme?"” na Instagrame zverejnila. “Bolo to také neuveriteľné, že ho arcibiskup americkej armády potvrdil v Cirkvi. Aké skutočné požehnanie! Toľko skvelých seminaristov a kňazov pomáhalo pri bohoslužbe a umožnilo to!”

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Post zdieľaný Robyn Hayward (@robynmhayward)