Editorial-Thumb-810-x500-copy-3-2-810x500.jpg

Zoznámte sa s výnimočnými podporovateľmi budúcotýždňového fóra Rome Life

13
Kultúra života

Ako si iste viete predstaviť, sponzori Rímskeho fóra života v exile sa vymykajú bežným zvyklostiam.

Tento rok sa Rímske fórum života’uskutoční budúci týždeň 17. a 18. októbra v Kansas City v štáte Missouri. Na tomto obrovskom podujatí, ktoré prezentuje LifeSiteNews, sa zídu rečníci a ďalší účastníci z celých Spojených štátov i mimo nich. Nebolo by to možné bez pomoci štedrých podporovateľov: UbeCube; The Fatima Center; Koalícia za zrušených kňazov; John Gerard Lewis, autor knihy Catholic Voting and Mortal Sin; a Jason Jones’ The Vulnerable People Project.

UbeCube vyniká medzi sponzormi ako inovatívny, prečo mi to nenapadlo, výrobca “systému multi-crate,” teda plastových krabíc, ktoré si môžete zlepiť ako Lego a vytvoriť si tak úložné jednotky. Predstavte si staré prepravky na mlieko, len skladacie a s odklopnými vekami a odnímateľnými panelmi. Sú pevné a ľahké, dajú sa použiť ako prenosné kufre alebo poskladať do nábytku. Môžete si z nich postaviť knihovňu - alebo stojan na topánky - a pri získavaní ďalších kníh - alebo topánok - pripevňovať ďalšie UbeCubes. Zatiaľ ide o americkú výrobnú spoločnosť so sídlom v Grandview v štáte Missouri.

Fatimské centrum je katolícky apoštolát, ktorý sa venuje šíreniu úplného fatimského posolstva, t. j. ponaučenia, ktoré vyplynulo zo zjavení Anjela pokoja a potom Panny Márie mladým vidiečanom vo Fatime z roku 1917, a rozvíjaniu úcty k Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie’. Fatimské centrum, ktoré v roku 1978 založil zosnulý páter Nicholas Gruner, každoročne organizuje konferencie, píše a distribuuje literatúru o Panne Márii Fatimskej a tradičnej katolíckej viere tisícom ľudí.

Koalíciu zrušených kňazov čitateľom LifeSiteNews asi netreba predstavovať, ale pre istotu’vysvetľujem, že ide o neziskovú organizáciu, ktorá vznikla na podporu kňazov, ktorí boli svojimi biskupmi nespravodlivo odvolaní zo služby. Nejde o kňazov, ktorí sa previnili kňazským sexuálnym deliktom, spreneverou alebo čímkoľvek, čo by ospravedlňovalo ich suspendovanie z aktívnej služby. Nie, ide o dobrých kňazov, ktorí sa dostali do konfliktu so svojimi biskupmi, niekedy len preto, že zostali verní tradičnému katolicizmu alebo používali otvorené výrazy. Konečným poslaním organizácie, ktorá zároveň poskytuje zrušeným kňazom platformu a laikom možnosť duchovne a finančne im pomôcť, je vrátiť ich do verejnej služby.

John Gerard Lewis, autor knihy Katolícke hlasovanie a smrteľný hriech, je veľmi zaujímavá osobnosť. Je zakladateľom stránky VotingCatholic.org, ktorá pomáha katolíkom vyberať kandidátov na základe zdravého učenia, ako aj predsedom predstavenstva organizácie 1st Amendment Partnership, ktorá sa venuje ochrane slobody náboženstva pre Američanov všetkých vierovyznaní. Je prezidentom spoločnosti Lewis Legal News, Inc, ktorá vlastní niekoľko publikácií, ako aj stĺpčekárom na stránkach SeekingAlpha.com a “The Trading Deck” na MarketWatch.com. Okrem toho, že podporuje Rímske fórum o živote, pána Lewisa možno považovať za jedného z hostiteľov; žije v Kansas City.

Najnovšie do zoznamu našich podporovateľov pribudol The Vulnerable People Project (VPP), ďalší počin, ktorý bude čitateľom LifeSite známy. VPP, ktorý založil hollywoodsky producent Jason Jones, sa snaží pomáhať najchudobnejším a najzraniteľnejším ľuďom na svete. Jones spustil túto iniciatívu v roku 2021 po tom, ako stiahnutie americkej armády zanechalo Afganistan v chaose. Pôvodne mal v úmysle zachrániť matku priateľa’uviaznutú v krajine; teraz, podľa webovej stránky VPP, “evakuoval stovky náboženských menšín a bývalých afganských spojencov, poskytol bezpečné domy a pracoval na presídlení zraniteľných Afgancov na bezpečnejšie miesta.”Rozšíril sa ďalej, program pomohol aj ľuďom v Sudáne, Nigérii, Malawi, Zambii a na Havaji. Po ničivých požiaroch v meste Lahaina na Havaji bola VPP jednou z prvých skupín na mieste a umožnila žiakom zničenej katolíckej školy pokračovať v štúdiu. Medzitým na Rímskom fóre života vystúpi aj samotný Jones.

Dalšími rečníkmi na budúcotýždňovej konferencii’budú biskup Joseph Strickland; George Farmer, generálny riaditeľ podcastu svojej manželky Candace Owens’ “Candace”; šéfredaktor LifeSiteNews John-Henry Westen; teologička Dr. Janet Smith; autor a mariológ Xavier Reyes-Ayral; a David Rodriguez z The Fatima Center. Okrem toho sa zúčastnia aj naši zaujímaví sponzori.

Čítajte: Biskup Strickland prednesie hlavný prejav na tohtoročnom Rímskom fóre života’

Na podujatí bude aj množstvo podobne zmýšľajúcich ľudí. Od účastníkov sa očakáva, že sa naplno zapoja do diskusií, najmä do stretnutí s otázkami a odpoveďami. Rímske fórum života priťahuje katolíkov z celého sveta a každý má jedinečný pohľad, o ktorý sa môže podeliť. Urobiť to, čo je v ľudských silách, aby sme nasmerovali späť na správnu cestu, nie je úlohou len niekoľkých, ale toľkých veriacich, ktorí sú k tomu povolaní.

Fórum Rome Life v exile (teda mimo Večného mesta) sa bude konať v hoteli InterContinental Kansas City v hoteli Plaza. Ak si chcete kúpiť vstupenky a získať viac informácií o Rímskom fóre života, navštívte našu stránku Rímske fórum života zde.