Archbishop-Cordileone-810x500.png

Arcibiskup San Francisca vyzýva obyvateľov, aby sa postavili proti hlasovacím lístkom, ktoré sú zamerané na tehotenské centrá podporujúce život

9
Kultúra života

Arcibiskup San Francisca opäť využíva svoj hlas, aby vyzval katolíkov, ktorí sú pod jeho dohľadom, aby bránili nevinný život.

V videoposolstve, ktoré bolo zverejnené začiatkom mesiaca, Jeho Excelencia Salvatore Cordileone vyzval obyvateľov, aby hlasovali proti návrhu O.

“Prečo by niekto chcel stigmatizovať zariadenie primárnej zdravotnej starostlivosti a centrum pre tehotné ženy, ktoré poskytujú tehotným ženám podporu pri pôrode?” spýtal sa.


Návrh O, ktorý má zavádzajúci názov “Zákon o reprodukčnej slobode,” je návrh na hlasovanie, ktorý sa budúci mesiac objaví pred obyvateľmi San Francisca. Je významný v tom, že bude vyžadovať, aby tehotenské centrá podporujúce život umiestnili na vonkajšej strane svojich zariadení označenie, ktoré ženy nasmeruje na miesta, kde môžu dostať interrupciu a núdzovú antikoncepciu.

“Prečo návrh O nevyžaduje, aby mesto inštalovalo označenie pred zariadeniami, ktoré vykonávajú interrupcie, aby nasmerovalo ženy na miesta, kde im poskytnú podporu pri pôrode? Naozaj autori návrhu’veria v možnosť voľby?"”Valerie Schmalzová, riaditeľka arcidiecézy’Office of Human Life and Dignity, pýtala sa v článku, ktorý sa minulý týždeň objavil na webovej stránke arcidiecézy’.

68-ročný Cordileone tvrdí, že ak bude návrh O schválený, “vyčlení” centrá pre tehotné ženy a že by mohol viesť k “zneužívaniu zo strany odporcov.”

San Francisco, ktoré je všeobecne známe ako žumpa transrodových, pro-LGBT a pro-potratových zástancov, je už pol storočia jedným z najnemorálnejších, ľavicových miest v krajine. V 60. rokoch 20. storočia bolo slávnym domovom hnutia “hippie” a od roku 1988 každé dva roky pokračuje v znovuzvolení propotratovej demokratky Nancy Pelosiovej, ktorá sa označuje za katolíčku, do Kongresu.

V roku 2022 67 percent Kalifornčanov schválilo ústavný dodatok, ktorý kodifikuje potraty do narodenia. Štát je považovaný za “štát útočisko” pre interrupcie. Návrh O by slúžil len ako ďalší prostriedok na posilnenie potratových zdrojov na miestnej úrovni.

Cordileone, čo v taliančine znamená “srdce leva,” je neochvejným obhajcom katolíckeho morálneho učenia od svojho vymenovania za arcibiskupa San Francisca v roku 2012. Predtým pôsobil ako biskup Oaklandu a pomocný biskup v San Diegu. Za posledných 20 rokov sa opakovane vyjadroval proti homosexualite, LGBT ideológii a skupine ďalších zlozvykov v spoločnosti. Taktiež ponúka a obhajuje tradičnú latinskú omšu a v roku 2022 zakázal Pelosiho prijímanie svätého prijímania.

Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako môžete pomôcť poraziť návrh O, navštívte www.no-on-o.com alebo pošlite e-mail arcidiecéze San Francisco na adresu [email protected].