shutterstock_1155406366-810x500.jpg

Pierre Poilievre podporuje nedobrovoľnú liečbu detí a väzňov s ťažkou drogovou závislosťou

10
Kultúra života

Predseda kanadskej Konzervatívnej strany Pierre Poilievre teraz v súvislosti s rekordne vysokým počtom úmrtí na drogy tvrdí, že podporuje povinnú nedobrovoľnú liečbu neplnoletých a väzňov s ťažkou drogovou závislosťou.

Poilievre, ktorý sa predtým k tejto myšlienke staval chladne, minulý týždeň pre médiá potvrdil, že teraz plne súhlasí s tým, aby sa ťažko závislým osobám poskytla pomoc a aby sa závislosť liečila “rehabilitáciou a zotavením.”

“Myslím si, že pre deti a pre väzňov, ktorí sú za mrežami, by mala existovať povinná protidrogová liečba, keď sa zistí, že nie sú schopní rozhodovať sami o sebe,” povedal (24:33 min.).

Poilievre dodal, že pokiaľ ide o nútenie dospelých k liečbe, stále “robí veľa výskumov o tom, ako by to fungovalo, ale čo poviem, je, že musíme odfinancovať nebezpečné vládne dodávky drog, ktoré Trudeau a režim NDP tlačia na obyvateľstvo.”

Podľa Poilievreho sa rozhodol podporiť nedobrovoľnú liečbu neplnoletých po tom, ako si vypočul svedectvo rodičov 13-ročnej Brianny Macdonaldovej’počas nedávneho zasadnutia výboru na parlamentnom kopci. Macdonaldová po ročnom boji s drogami zomrela v tábore pre bezdomovcov v Abbotsforde v Britskej Kolumbii.

Rodičia Brianny’poznamenali, že ich dcéra bojovala s užívaním nelegálnych drog od svojich 12 rokov a napriek tomu, že prosili lekárov, aby ju “nechali v nemocniciach, ” zdravotnícky personál “prehliadal, čo sme povedali, a prepúšťal ju, posielajúc nás domov so súpravami Narcan.”

Poilievre okrem toho povedal, že Kanada musí “stíhať drogových zločincov” a “liečiť závislosť rehabilitáciou a zotavením, aby sme mohli priviesť našich blízkych domov bez drog.”

Jeho vyjadrenia prichádzajú po tom, ako niektoré provincie, napríklad Alberta a New Brunswick, uviedli, že sa chystá legislatíva, ktorá sa snaží nariadiť neplnoletým osobám, aby vyhľadali liečbu v prípade užívania závažných drog.

V Britskej Kolumbii a Ontáriu sa používa tzv. model “bezpečnejšej ponuky”, ktorý presadzujú súčasné aj bývalé vlády. Ontarijský premiér Doug Ford však, ako napríklad nedávno informovalLifeSiteNews, povedal, že chce ukončiť “bezpečnejšie zásobovanie” vo svojej provincii. Povedal, že premiér Justin Trudeau’neustálym presadzovaním uvoľnenej protidrogovej politiky fakticky zmenil federálnu vládu na “najväčšieho dílera drog v celej krajine.”

Niektoré provincie, ako napríklad Alberta, majú podľa všetkého úspech s prístupmi k závislým, ktoré sú založené na zotavovaní, namiesto toho, aby im dávali viac drog.

Ako minulý mesiac informoval portálLifeSiteNews, počet úmrtí súvisiacich s predávkovaním opiátmi a inými drogami v Alberte klesol na najnižšiu úroveň za posledné roky po tom, čo sa konzervatívna premiérka Danielle Smithová’začala zameriavať na pomoc závislým prostredníctvom prístupu založeného na zotavovaní namiesto liberálne orientovanej, tzv. metódy “bezpečných dodávok”.

Kým Trudeauova federálna vláda tvrdí, že jej “bezpečnejšie zásobovanie” program je dobrý, pretože “poskytuje predpísané lieky ako bezpečnejšiu alternatívu k toxickej ponuke nelegálnych drog,” štúdie ukázali, že tieto programy často vedú k nadmernému počtu úmrtí na predávkovanie v oblastiach, kde sú povolené.

Ako Poilievre povedal, že konzervatívna vláda by znížila financovanie takzvaných “bezpečných” injekčných miest.

Po tom, ako jeho federálna vláda povolila provincii Britská Kolumbia dekriminalizovať držbu tvrdých drog vrátane heroínu, kokaínu, fentanylu, pervitínu a MDMA od 1. januára 2023, začali prudko narastať správy o predávkovaní a chaose, čo viedlo provinciu k tomu, aby požiadala Trudeaua re-kriminalizovať drogy na verejných priestranstvách.

O týždeň neskôr Trudeauova vláda reagovala a žiadosť Britskej Kolumbie’prijala.