shutterstock_2151149267-810x500.jpg

Ako Izrael využíva propagandu zverstiev, aby Američanom predal svoju vojnu v Gaze

13
Kultúra smrti

Pomôžte priviezť do Gazy nákladné autá s pomocou: LifeFunder

S výročím útokov zo 7. októbra sa nový dokumentárny film The Grayzone snaží opraviť verejný záznam o dni, keď Hamas spustil operáciu Aksa Flood.

Max Blumenthal’s filmom Atrocity, Inc. podáva presvedčivý dôkaz o ovládnutí americkej mysle inscenovaním a vysielaním “propagandy zverstiev,” ktorá začala zastierať skutočné zverstvá, ktoré sa v ten deň odohrali.

Lurid príbehy o “40 sťatých deťoch,” o deťoch “spálených v peci,” a o deťoch zavesené na šnúrach na pranie boli vysielané do celého sveta. Vedúci predstavitelia USA ich bez otázok opakovali. Prezident Joe Biden vyhlásil, že videl zábery, ktoré ukazovali tieto otrasné brutálne činy.

Problém bol v tom, že tieto zábery neexistovali, pretože – ako uviedla samotná izraelská televízia – tieto veci “sa jednoducho nestali.”

Dokumentárny film Blumenthal’s použitím záberov z izraelských spravodajských médií a správ z izraelských médií ukazuje, ako bol vytvorený falošný príbeh o neľudskom zverstve – s cieľom predať Američanom brutálnu vojnu Izraela v Gaze.

Komentátori, ako napríklad plukovník vo výslužbe Douglas Macgregor, ocenili Blumenthala za jeho “odvážnu” prácu, ktorou spochybnil mocné záujmy stojace za príbehom, ktorý má podľa Blumenthala ospravedlniť kampaň genocídy.

“Maxa si veľmi vážim a myslím si, že je to”veľmi odvážny človek,” povedal Macgregor sudcovi Andrewovi Napolitanovi v video zo 16. októbra.

Macgregor pochválil Blumenthalovu’Grayzone a jej novinárov a povedal “že’majú jednoducho záujem dopátrať sa pravdy. Pravda tu nie je veľmi obľúbená u amerických médií, a určite ani v Izraeli, alebo, keď na to príde, na Ukrajine.”

Macgregor súhlasí s bývalými diplomatmi Chasom Freemanom, Alastairom Crookom a Organizáciou Spojených národov ocenenie, že Izrael vedie “vyhladzovaciu vojnu” proti všetkým nežidom v navrhovanom regióne Veľký Izrael.

Po prijatí kontroverzného zákona z roku 2018 sa Izrael vyhlásil za národný štát výlučne Židov.

Netanjahu to v roku 2019 vysvetlil takto: “Izrael nie je štátom všetkých svojich občanov. Podľa základného zákona o národnom štáte, ktorý sme prijali, je Izrael národným štátom židovského národa – a iba jeho.”

Kritici Izraela tvrdia, že súčasná vláda uskutočňuje politiku eliminácie a vyháňania nežidovského obyvateľstva, aby zabezpečila túto víziu Izraela ako židovského etnostátu. Toto tvrdenie zaznieva aj v Blumenthalovom’dokumente a je široko podložené dôkazmi.

Bezalel Smotrich, izraelský minister zodpovedný za “osady”, nedávno zopakoval tento supremacistický názor. Smotrich, ktorý sám žije v nelegálnej “osade”, načrtol svoje presvedčenie o práve na “Veľký Izrael”, keď sa snažil nielen o zabratie pôdy Palestínčanom na jeho zabezpečenie, ale aj o absorbovať regióny susedných štátov, ako sú Libanon, Sýria a ďalšie.

Po Smotrichovom’výzva na “milión ďalších” sionistických “osadníkov”, jedna z posledných zostávajúcich kresťanských rodín v oblasti Betlehema videla, ako jej dom zničili a jej pozemok zhabali ozbrojení “osadníci” – podporovaní izraelskými vojakmi.

Čítajte: Izrael vyháňa jednu z posledných kresťanských rodín v blízkosti miesta narodenia nášho Pána Ježiša

Tento proces eliminácie a vyháňania, tvrdí Blumenthal, sa skrýva za hrôzami, ktoré sú vyrábané a predávané Američanom – aby odvrátili ich pozornosť od konania Izraela. Izraelské médiá teraz po vyšetrovaní New York Times uvádzajú, že izraelská vláda vopred vedela o plánoch útoku Hamasu’.

Keď sa zdiskreditovala “zverská propaganda” o “sťatých deťoch”, vznikol nový príbeh o masovom znásilňovaní. Aj ten, ukazuje Blumenthal, bol založený na diskreditovanýchsprávach.

V skutočnosti sa podobných zverstiev dopúšťal aj Izrael. Blumenthal’na videu izraelskej televízie zábery izraelských vojakov, ktorí análne znásilňujú zadržaných. Izraelskí pundisti diskutujú o sodomii väzňov kovovými tyčami, pričom jeden z nich hovorí, že je to nielen prijateľné – ale “zaslúžia si to.”

Jehuda Šlezinger, ktorý túto poznámku vyslovil, vydal “ ospravedlnenie”, v ktorom obete Izraela zarámoval ako “Amalek” – pripomínajúc Netanjahuovo’použitie tohto biblického termínu v oprávnenievyhladzovacej vojny.

Diskusia v izraelskom parlamente priniesla názor, že znásilňovanie zajatcov bolo legitímne a že vlastne “všetko”, čo chcel Izrael robiť svojim zajatcom, bolo legitímne. Izraelský novinár “tlačil na to, aby sa znásilňovanie stalo izraelskou štátnou politikou,” podľa správ.

Blumenthal sa v uplynulých dňoch vrátil vystúpením v relácii Sudca Napolitano’ “Súdna sloboda”, v ktorej dokumentuje izraelské “využívanie a zneužívanie” západných médií.

Počas svojho vystúpenia Blumenthal vysvetlil motív, ktorý ho viedol k natočeniu dokumentu.

“Myslel som si, že je potrebné natočiť tento film, aby som ukázal, ako sa médiá spolčili s apartheidným Izraelom v kampani, ktorej cieľom bolo šokovať západnú verejnosť, aby podporila genocídu,” povedal.

Blumenthal povedal, že táto “genocída” bola “deklarovaná od začiatku,” citujúc šéfa izraelskej obrany Yoava Gallanta, ktorý povedal, “Nariadil som úplné obliehanie … ľudských zvierat” v Gaze.

V posledných dňoch Bidenova-Harrisova administratíva odsúdilaodmietnutie Izraela’pustiť do Gazy potraviny, vodu a lieky, hrozí zastavením dodávok zbraní, ak sa toto “obliehanie” nezruší. Správy naznačujú, že Netanjahu má ďaleko od zrušenia blokády a plánuje ju rozšíriť.

Reuters 22. septembra informoval, že “Izrael skúma plán na použitie taktiky obliehania proti Hamasu v severnej časti Gazy,” pričom využije prítomnosť Hamasu na kolektívne hladovanie a potrestanie všeobecného obyvateľstva.

Nedávne údaje Brownovej univerzity uvádzajú, že počet obetí v Gaze za jeden rok presiahol 100 000, pričom k 40 000 obetiam zabitým priamo vo vojne pribudlo 67 000 obetí hladu a tých, ktorí zomreli na nedostatok lekárskej starostlivosti.

Je zrejmé, že “obliehanie” funguje – a dokonca aj vláda USA to berie na vedomie. Američania rozptýlení propagandou zverstiev si však tieto fakty naďalej neuvedomujú, hovorí Blumenthal, podľa ktorého “mainstreamové americké redakcie” prezentujú Palestínčanov ako “barbarských divochov”

Americkým novinárom, ktorí rozprávajú iný príbeh, však hrozí väzenie alebo smrť. Blumenthal vyzdvihuje prípad jedného z novinárov Grayzone, Američana Jeremyho Loffreda, ktorý bol zatknutý Izraelčanmi za to, že informoval o podrobnostiach z vojny, ktoré už uverejnil izraelský denník Haaretz.

Kým reportér PBS informoval aj o miestach iránskych raketových útokov na izraelské vojenské základne, bol to len Loffredo, kto bol zatknutý a “obvinený izraelskou políciou z podpory nepriateľa počas vojny” za to, že informoval o faktoch, ktoré už boli verejne známe.

Loffredo má židovskú matku, pričom jeho otec je taliansko-amerického pôvodu. Blumenthal tvrdí, že ministerstvo zahraničných vecí o jeho výnimočnom zadržaní “mlčí”.

S satelitnými snímkami poškodených miest, ktoré zverejnila Washington Post, jedinou motiváciou na vyčlenenie Loffreda je “útok na The Grayzone,” hovorí Blumenthal – pripomínajúc obvinenie plukovníka Macgregora’že ani Izraelčania, ani americká vláda nemajú záujem na tom, aby sa k Američanom dostalo nezávislé spravodajstvo. Americké spravodajské stanice, ako napríklad CNN, prevádzkujú svoje spravodajstvo o vojne v Izraeli’prostredníctvom svojich jeruzalemských pobočiek, ktoré sú pod v réžii izraelského cenzora.

Loffredo je na slobode, ale môže čeliť ďalším obvineniam a má zakázané opustiť Izrael až do ďalšieho vyšetrovania.

To, že americké ministerstvo zahraničných vecí opustí občana USA, by nemalo prekvapiť. V januári 2024 zomrel na Ukrajine americký občan a novinár Gonzalo Lira, pojeho uväznení a mučení ukrajinskými orgánmi. Jeho zločinom bola aj novinárska práca a napriek úprimnej výzve Lira’ovho otca adresovanej ministerstvu zahraničných vecí sa neurobilo nič, aby sa mu pomohlo.

Max Blumenthal podáva presvedčivý dôkaz pri odhaľovaní obrovského úsilia vynaloženého na to, aby Američania prišli o presné spravodajstvo a nahradili ho provojnovou propagandou. Jeho argumentom je, že bez spoľahlivých informácií americká verejnosť nemôže dať informovaný súhlas s konaním svojej vlády.

Najpozoruhodnejšie je asi zistenie, že keby bola americká verejnosť informovaná, súhlas by bol len veľmi malý.

Pomôžte priviezť do Gazy nákladné autá s pomocou: LifeFunder