Utečenecká kríza - Európa mimo kontroly? | Richard Sulík v politickej talkshow

05.11.2015
664

Utečenecká kríza - Kolín | Richard Sulík dňa 3.11.2015 vystúpil v politickej talkshow na tému utečenecká kríza a utečeneci  pod názvom "Utečenecká dráma rozbíja veľkú koalíciu”. (Viac info nájdete na http://europskaunia.sulik.sk/utecenec...). Richard Sulík vystúpil ako hosť v diskusii na tému utečenecká kríza a utečeneci v politickej talkshow Menschen bei Maischberger, ktorú vysiela nemecká televízna stanica ARD/Das Erste. Ďalšími hosťami relácie boli:

- Ralf Stegner, spolkový podpredseda za SPD
- Stephan Mayer, poslanec nemeckého Bundestagu a predseda CSU frakcie v parlamente
- Norbert Blüm (CDU) bývalý minister práce za Helmuta Kohla, vehementne obhajuje Merkelovej politiku voči utečencom
- Bettina Gaus, novinárka - obhajuje ničivú utečenecku politiku Angely Merkelovej

Ničivá utečenecka politika Angely Merkelovej a utečenecká kríza
Richard Sulík v politickej talkshow kritizuje ničivú utečenecku politiku Angely Merkelovej vo vzťahu k riešeniu utečeneckej krízy. Tvrdí, že nemecká politika Angely Merkelovej je zodpovedná za smrť mnohých utečencov. Je logickým následkom, že na Merkelovej pozvanie prichádza viac utečencov cez Stredozemné more, a tým pádom sa ich oveľa viac utopí.

Počet prichádzajúcich utečenecov sa päťnásobne zvýšil

Za prvých osem mesiacov prišlo do Nemecka 413-tisíc utečenecov. Od 5. septembra do polovice októbra ich prišlo 409-tisíc. Počet prichádzajúcich sa päťnásobne zvýšil, a tým pádom stúpa aj počet utopených detí.

Konanie kancelárky Angely Merkelovej je protiústavné

Richard Sulík opakovane zdôrazňuje, že konanie kancelárky Angely Merkelovej je protiústavné a krajiny si musia strážiť svoje hranice. Taktiež, že je potrebné zriadiť tranzitné zóny na hraniciach schengenského priestoru.

Europoslanec zároveň trvá na tom, že je dôležitejšie zachraňovať svojich vlastných ľudí, ako sa snažiť zachraňovať celý svet.