Francúzska polícia dokopala kňaza !!!

1,913
Kultúra smrti


Šokujúci zásah policajtov
 
Zdá sa, že francúzsky parlament urobil z homosexuálnych manželstiev a adopcií takýmito pármi otázku života a smrti. Na umiernené protesty stoviek tisíc mladých ako aj rodín s deťmi totiž vláda odpovedá zástupmi z radov polície a ťažkoodencov. Najprv Franck Talleu (ktorý sa prechádzal po parku v tričku so symbolom rodiny), potom 67 mladých, ktorí stáli v tichom proteste pred parlamentom a boli bez vysvetlenia spacifikovaní. No a zdesenie a šok vyvolala scéna, kedy policajti dokopali kňaza, ktorý vlastným telom bránil mladého protestujúceho (pravdepodobne zasiahnutého slzotvorným plynom) počas minulopiatkových protestov.
 
 
Novosť demokracie vs. praktiky komunizmu
 
Scény zásahu polície akoby boli vystrihnuté z čias novembrových protestov v Československu v roku 1989. A tí, ktorí s nadšením preliezali z Východného Nemecka Berlínsky múr s tým, že sa im otvára náruč slobodnej a demokratickej Európy, určite nečakali, čo ich raz v EÚ stretne. V šokujúcom zázname totiž jasne vidieť praktiky polície ako používanie plynu, obuškov, násilný štýl zatýkania, „kravata pod krkom“, nasadenie provokatérov (holohlavý muž v civile, a potom „demonštrant“ so šatkou a kapucňou, a pod.). Ostáva len dúfať, že sa podarí vyburcovať verejnú mienku, aby sa toto nestalo v „demokratickej Európe“ normou.
 
Napriek oficiálnej porážke revolučný duch Francúzov stále žije
 
„Toto je smutné víťazstvo ideológie. Utláčajúca moc polície zneužitá proti slobode vyjadrenia občanov pod rúškom falošného boja za slobodu a práva“. Takto sa vyjadrilo Fórum rodín k násilnému zásahu policajtov voči protestujúcim.  Napriek neústupčivosti prezidenta Hollanda sú na francúzskych námestiach čoraz väčšie zástupy ľudí. Voči tomuto faktu sa vláda zmohla len na urýchlenie procesu schvaľovania, a hlasovanie sa uskutočnilo v predstihu včera, 23. apríla, aby sa tak vyhli veľkej protivládnej manifestácii ohlásenej na máj.
Včerajším dňom sa Francúzsko zapísalo do histórie ako štrnásta z krajín, ktoré legalizovali manželstvá medzi osobami rovnakého pohlavia (po krajinách ako Uruguaj, Nový Zéland a Veľká Británia).