Hviezda Pána prsteňov: “V Hollywoode sa to hemží pedofilmi”

1,389
Kultúra smrti

Hollywoodu hrozí škandál sexuálneho zneužívania detí podobný tomu v Británii s Jimmym Savileom v hlavnej úlohe, tvrdí hviezda trilógie Pán prsteňov, Elijah Wood.

35-ročný bývalý detský herec hovorí, že pedofili sú chránení silnými postavami vo filmovom priemysle a že zneužívanie pravdepodobne stále prebieha. V rozhovore pre Sunday Times Wood povedal, že ako detský herec bol ochránený pred zneužitím svojou matkou, no iní detskí herci boli pravidelne “lovení” na večierkoch významných postáv filmového priemyslu.

“Je zrejmé, že niečo veľké sa deje v Hollywoode. Všetko to bolo organizované. Existuje mnoho ľudí v tomto odvetví, ktorí myslia len na svoje vlastné záujmy.” Wood povedal, že zneužívanie môže stále pokračovať, pretože obete “nemôžu hovoriť tak hlasno, ako ľudia pri moci.”

Tvrdenie, že vysokopostavení predstavitelia Hollywoodu ututlávajú zneužívanie detí v posledných rokoch, nabralo na popularite. Anne Henry, spoluzakladateľ Bizparents, skupiny zaoberajúcej sa pomocou detským hercom, povedal, že Hollywood je v súčasnej dobe útočiskom pre približne 100 aktívnych pedofilov.

Corey Feldman, ďalší bývalý detský herec, ktorý začal vo filmoch ako Gremlins, The Goonies a Pri mne stoj! v 80-tych rokoch, povedal, že ako mladý teenager bol “obklopený” násilníkmi.

V roku 2012 povedal pre britský bulvár, že keď mal 14 až 15 rokov, starší muži okolo neho “krúžili ako supy”. Herec kvôli týmto incidentom trpí duševnými problémami, alkoholizmom a drogovou závislosťou.

Wood povedal, že bol ušetrený podobnej skúsenosti, pretože jeho matka mu nedovolila navštevovať večierky. “Moja matka mala oveľa väčšie starosti s mojou výchovou a transformáciou na dobrého človeka než s vývojom mojej kariéry,” povedal. “Ako dieťa máte veľmi málo vedomostí o svete a chcete uspieť. Ľudia s parazitárnym záujmami vo vás uvidia svoju korisť.”

Podobný šokujúci prípad sa odohrával počas minulého storočia v Británii, kedy televízna hviezda Jimmy Savile v priebehu rokov 1959 až do roku 2006 (kedy sa odohralo posledné známe obťažovanie) sexuálne napadol stovky mladých dievčat a chlapcov. Jeho obete mali nezriedka menej ako 16 rokov, dokonca znásilnil aj 8-ročné dievča a 9-ročného chlapca.