Nicholsonová neskrývala sklamanie a zaútočila slovne na kolegov

2,490
Kultúra smrti

Nicholsonová neskrývala sklamanie a zaútočila slovne na kolegov

Až 95 percent slovenského parlamentu tvoria spiatočníci. Vyhlásila to dnes poslankyňa za SaS Lucia Nicholsonová po tom, ako za zákon zavádzajúci registrované partnerstvá osôb rovnakého pohlavia z dielne SaS zahlasovalo len 14 členov snemovne.

“Neverím, že takéto spiatočnícke názory sú väčšinové aj vo verejnosti. Verím, že príde čas, kedy o takejto supernormálnej téme začneme diskutovať aj u nás,” povedala Nicholsonová. Napriek dnešnému neúspechu sa SaS témy nevzdáva a po uplynutí zákonnej polročnej lehoty sú liberáli pripravení návrh predložiť opäť. Nálady v spoločnosti sú však pravdepodobne ešte konzervatívnejšie, ako v parlamente.

Skritizovala poslancov Smeru

Nicholsonovú zároveň prekvapilo, že návrh nepodporil žiaden z poslancov vládneho Smeru-SD. “Som prekvapená, že nedokázali prekročiť svoj tieň, a to aj tí, o ktorých viem, že s tým súhlasia. Dostali nadiktované, ako majú hlasovať, a tak aj hlasovali,” myslí si.

Za zákon dnes v pléne zahlasovalo len 14 poslancov zo 129 prítomných. Kladne hlasovali len prítomní poslanci SaS, štyria z klubu OĽaNO, traja z SDKÚ-DS a jeden poslanec za Most-Híd.

Registrované partnerstvo sa podľa neschváleného zákona malo uvádzať ako rodinný stav do úradných dokumentov. Liberáli sa snažia presadiť stav, keď spoločnosť uzná, že aj iný zväzok ako zväzok muža a ženy sa rovná manželstvu. Snaha zboriť ďalšiu spoločenskú normu, pravdepodobne vychádza z podstaty liberalizmu. Ľudia, ktorí tieto nové “hodnoty” a “ľudské práva” presadzujú do života, si pravdepodobne vôbec neuvedomujú, že spolu s nimi presadzujú aj rozklad spoločnosti ako takej a poťažmo anarchiu.