GettyImages-2166231196-810x500.jpg

Nová webová stránka spúšťa predvolebný program, ktorý povzbudzuje katolíkov, aby hlasovali za život

0
Kultúra života

Nová webová stránka vyzýva katolíkov v celej krajine, aby pomohli vzdelávať svojich spolubratov a povzbudzovali ich, aby vo voľbách, ktoré sa uskutočnia budúci mesiac, volili kandidátov, ktorí sú najviac za život, aby “znížili zlo v našom národe” a obnovili Spojené štáty, aby “boli jedným národom pod Bohom.” 

HolyFamilyHelp.US, ktorú vytvorila skupina laických katolíkov v Pittsburskej diecéze a ktorú podporil emeritný biskup z Tyleru v Texase Joseph Strickland, spustila predvolebný vzdelávací program, ktorého súčasťou je výzva farárom a farnostiam, aby zdôrazňovali dôležitosť hlasovania za život. 

Stránka obsahuje list pre farárov a letáky pre farnosti, ktoré môžu zaradiť do bulletinov a na farské webové stránky, a pre farárov, aby ich vyzdvihli v homíliách, vrátane niekoľkých z Konferencie katolíckych biskupov Spojených štátov (USCCB). List a letáky nájdete tu. 

Prvý leták, vložka bulletinu USCCB’“Priority vo voľbách”, uvádza, že americkí biskupi naďalej vyhlasujú potraty za svoju “prvoradú prioritu, pretože priamo útočia na samotný život, pretože sa odohrávajú vo svätyni rodiny a kvôli počtu zničených životov.”

“Ľudia dobrej vôle sa musia odvážne postaviť proti tomuto vnútornému zlu, najmä keď sa vyskytuje v masovom meradle, je implementované do zákona a v niektorých prípadoch financované vládou,” uvádza sa v dokumente, ktorého autorom je arcibiskup Joseph Naumann z Kansas City v Kansase, emeritný predseda Výboru pre aktivity za život USCCB”. 

“Ako veriaci a občania inšpirovaní evanjeliom a vedení pastiermi našej Cirkvi musíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme ukončili násilie v maternici, zabezpečili, aby nenarodené deti boli plne uznané a chránené našimi zákonmi, a aby sme podporovali matky a otcov v prijatí života,” dodal arcibiskup. 

“Potrat je priame a úmyselné zabitie dieťaťa v maternici,” uvádza sa v ďalšom dokumente USCCB. 

HolyFamilyHelp.US odporúča distribuovať súbor ôsmich letákov, dva každý týždeň, počas nasledujúcich štyroch víkendov pred voľbami, počnúc nedeľou 13. októbra. 

HolyFamilyHelp.US

“Aký môže byť dôvod, aby katolícky farár nedal členom svojej farnosti do rúk publikácie U.S.C.C.B. zaoberajúce sa problematikou, ktorú biskupi označili za ‘našu prvoradú prioritu’?"” povedal Peter Elliott, hlavný autor stránky. “Iniciovaním tohto programu farár poslušne nasleduje pokyny U.S.C.C.B.”

Stránka tiež žiada katolíkov, aby list preposlali farárom a letáky spolubratom katolíkom, rodinným príslušníkom a priateľom v iných farnostiach a diecézach po celej krajine, a dokonca aj protestantom, aby tak podporili hlasovanie za život a povzbudili konverzie ku katolíckej viere.  

Predvolebný vzdelávací program stránky HolyFamilyHelp.US’je zameraný najmä na štáty, v ktorých dochádza k výkyvom, vrátane Arizony, Georgie, Michiganu, Nevady, Severnej Karolíny, Pensylvánie a Wisconsinu. 

Stránka, ktorá je nestranná, obsahuje informácie o záznamoch a platformách republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa a Kamaly Harrisovej, jeho krajne ľavicovej demokratickej súperky, ako aj jej protikandidátky Tim Walz.

Zdôrazňuje, že katolíci sú povolaní voliť vo voľbách menšie zlo, pričom cituje kňaza exorcistu pátra Chada Rippergera a katolíckeho profesora a autora Roberta de Matteiho.

Čítajte: Kamala Harrisová by ‘odstránila náboženskú slobodu,’ má ‘extrémny’ protikatolícky program: Harrisová, bývalá americká senátorka za Kaliforniu, ktorá bola označená za najliberálnejšiu členku Senátu a mala stopercentne pro-potratový hlasovací záznam, urobila z potratov ústredný bod svojej kampane a zaviazala sa podpísať federálny zákon, ktorý by legalizoval neobmedzené potraty vo všetkých 50 štátoch.

Harrisová podporila “Zákon o ochrane zdravia žien”,” demokratický návrh zákona, ktorý by vyhlásil potrat počas celého tehotenstva za národné “právo” a zrušil by platnosť stoviek štátnych a miestnych pro-life zákonov. Je tiež silnou podporovateľkou všetkých aspektov hnutia LGBT vrátane “rodových zmien” pre neplnoleté osoby a indoktrinácie LGBT detí v školách, ktorú Trump odmieta.

Walzová podobne radikálne pro-potratové a pro-LGBT postoje a ako guvernér Minnesoty podpísal zákon, ktorý legalizoval potraty až do narodenia dieťaťa a zrušil minnesotskú požiadavku oznamovania rodičom a zákaz nútených potratov. Walz tiež podpísal výkonný príkaz a zákon na ochranu neplnoletých “osôb pri zmene pohlavia.”

Čítajte: Trump sľubuje, že bude ‘šampiónom’ rodín, ktoré sa ‘odvážne rozhodnú’ pre domáce vzdelávanie

Trump, ktorý mal pro-life záznam ako prezident, povedal, že nepodporí federálny zákaz interrupcií a prijal oplodnenie in vitro (IVF) a zároveň podporil Dobbs v. Jackson, rozhodnutie Najvyššieho súdu, ktoré zrušilo rozsudok Roe v. Wade a umožnilo štátom prvýkrát po takmer 50 rokoch zakázať potraty. Vo februári bolo odhadom v dôsledku rozhodnutia vo veci Robbs  doteraz zachránených takmer 90 000 detí.

Harris aj Walz dôrazne podporujú IVF.