Nebezpečenstvá starnúceho sveta

1,819
Kultúra smrti

Vlci číhajú v uliciach opustených miest. O starších sa starajú už len prostitútky. Na obzore je vojna. Toto je rok 2013 a celosvetové starnutie populácie.

To je len zopár alarmujúcich anekdot spomenutých na minulotýždňovej konferencii. Desaťročia politických smerov, ktoré sa snažili zredukovať počet ľudí na našej planéte, prinášajú svoje „ovocie“ a to rozhodne nie je dobré, hovorí autor troch súčasných kníh zaoberajúcich sa demografiou.

„Svet a budúcnosť bude chudobnejšia kvôli mýtu o preľudnení“.

Svet za posledných sto rokov poskytol viac zdrojov než ľudí. Aj tak, mýtus o tom, že svet je preľudnený, naďalej zotrváva. Zvyčajne ako pseudo-vedecký plášť pre rasizmus, hovorí doktor Robert Zubrin. Populačné politiky používajú na kontrolu menšín aj demokratické krajiny, často cez nátlak a lži, zvyčajne s finančnou podporou Spojených štátov.

Zubrin tvrdí, že táto falošná ideológia je namierená proti ľudom. Ľudia sú podľa tohto pohľadu parazity, ktoré ohrozujú planétu. Pravdou je, že „každý človek sa rodí s dvoma rukami a rozumom,“ hovorí Zubrin, autor knihy Obchodíci so zúfalstvom.

Podľa doktorky Susan Yoshiharaovej už po desaťročia vedci tvrdia, že nižšia pôrodnosť prinesie mier, opak je však pravdou. Odborník na medzinárodné vzťahy a autor knihy Pokles populácie a pretvorenie veľmocenskej politiky tvrdí, že demografický rozvoj v Európe a Ázii môže mať ničivý dopad na obchod a národnú ochranu.

Yoshiharaová spochybňuje tvrdenia, že technológia môže nahradiť pracovnú silu a dostatočne obsluhovať armádu. Národy už v účasnosti bojujú za udržanie svojich armád kvôli nízkej pôrodnosti a starnutiu obyvateľstva. Mohli by zaútočiť teraz, pokým má kto. Americkí spojenci v Európe sú zdržanliví k záujmom americkej ochrany z dôvodu nákladov a to sa prejaví vo zvýšenom americkom unilateralizme. 

Jonathan Last, autor knihy Čo očakávať, keď už nik neočakáva, rád prednáša „extrémnej ekonomike“ populačného poklesu.

Japonský premiér nedávno vyzval starších Japoncov, aby sa „poponáhľali a zomreli“. V Japonsku sa predáva omnoho viac plienok pre dospelých než pre bábätká, vlci boli spozorovaní vo vyľudnených oblastiach Nemecka po 800 ročnej absencii. V Nemecku je nadbytok prostitútok a nedostatok zdravotných sestier, preto vláda školí prostitútky, aby sa vedeli postarať o narastajúci počet seniorov. 

Ani imigrácia však nemôže vyriešiť americký demografický problém. Prisťahovalci napodobňujú reprodukčné zvyky svojej cieľovej krajiny. Dvojitý príjem bez detí sa stal najnovšou normou v priemyselných krajinách. 

Zoznam Susan B. Anthonyovej, pro-life organizácia, ktorá sleduje volebné záznamy politikov a pripravuje ich na prednesenie pro-life otázky, bola sponzorom minulotýždňovej konferencie vo Washington DC.