Šesťročná maratónska bežkyňa držiteľkou rekordu z amerického Pochodu za život

1,469
Kultúra života

WASHINGTON, D.C. - Šesťročná Keelan Glassová je najmladším človekom na svete, ktorý dokončil polmaratón. Keď sa jej pýtali, prečo sa rozhodla zúčastniť behu Nellie Graya 5K s Bežcami za život (Life Runners) na americkom Pochode za život, na slovo nebola skúpa. 

„Behám pre deti, aby sa mohli narodiť,“ povedala Keelan pre LifeSiteNews.com vo videorozhovore deň pred konaním akcie, ktorá bola bohužiaľ z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok zrušená.

A prečo Keelan chce, aby sa deti narodili? „Pretože mám rada ľudí,“ povedala a roztomilo sa na nás usmiala.

A prečo sa ľudia záujímajú o Keelanin beh? „Pretože vedia, že mám rada bábätká.“

V októbri sa táto prváčka z Abelinu v Texase stala najmladšou zaznamenanou osobou, ktorá dokončila polmaratón. Zabehla 13,1 míľ (cca. 21 km) Showdwonho polmaratónu za menej ako tri hodiny.

Ale cca. 104 cm vysoká a 17,5 kg ťažká Keelan nebežala, aby zlomila svetový rekord. Polmaratón bežala, aby získala peniaze pre miestne Mestské tehotenské krízové centrum. A vyzbierala skoro 3 000 dolárov.

Jej mama Tracy povedala pre LifeSiteNews.com, že Keelan inšpiroval k behu za detičky rozhovor, ktorý vyplynul z veršov Biblie, ktoré sa raz v nedeľu čítali v kostole. Boli o Božích daroch a o tom, ako môžu byť použité na pomoc ostatným ľuďom.

„Môžem behať, aby som pomohla deťom rovnako ako ty, mami,“ povedala Keelan mame, ktorá bola s Bežcami za život už viac než rok.

„To je začiatok toho, ako sa pridala k Bežcom za život,“ povedala Tracy.

Bežci za život (Life Runners) sú národnou pro-life službou zameranou na modlitbu, beh a získavanie peňazí pre Pomocné tehotenské centrá po celej krajine. Pro-life bežcov je možné zahliadnuť v celej krajine v modrom tričku s posolstvom „Remember Unborn“ („Pamätajte na nenarodených“).

Tracy hovorí, že nikto nie je príliš malý, aby slúžil veci nenarodených detí.

„Boh si môže na svoju prácu použiť hocikoho, dokonca aj malých ľudí. Len musíte nájsť takú službu, kde Boh môže použiť vás a dary, ktoré vám dal.“

I keď Keelan vie, že Boh jej dal dar behu, verí tiež, že nebeží sama zo svojich vlastných síl.

Kde dostáva silu ísť ďalej kilometer po kilometri, keď ide do tuhého? „Ježiš,“ povedala jednoducho.