List prezidentovi Obamovi

1,181
Kultúra života

Vážený pán prezident,

5. novembra 2014 ste na tlačovej konferencii hovorili o výsledkoch volieb uskutočnených v polovici volebného obdobia. Vyslovili ste tiež jedno zaujímavé tvrdenie: „Chcem, aby každý, kto bol voliť, vedel, že o tom viem. Počujem vás. A dvom tretinám voličov, ktorí sa rozhodli nezúčastniť sa včerajších volieb, odkazujem, že počujem aj ich.“

Naozaj počujete hlasy tých, ktorí včera nevolili? Ak to tak je, pán prezident, potom máte naozaj pozoruhodnú schopnosť.

Tí, ktorí hlasovali, zreteľne udali smer Vašim nasledujúcim dvom rokom v úrade. Pro-life postoje v Amerike narastajú a je čas, aby ste ochraňovali plod vnútri tela matky ako aj matky, ktoré budú podstúpením potratu zranené.

Teraz chcem však poukázať na tých, ktorí nevolili – na ľudí, o ktorých tvrdíte, že ich počujete.

Vo štvrtok 22. januára si pripomenieme 42. výročie národnej tragédie známej ako Roe vs. Wade. K tomuto hroznému medzníku dospievame s rastúcimi pro-life postojmi medzi obyvateľmi Ameriky. Do Kongresu i po celej krajine boli zvolení noví pro-life lídri s tým cieľom, aby boli zreteľným hlasom väčšiny Američanov. Nikto sa nemôže hádať so zmenou, ktorá nastala.

Pán prezident, budete počuť hlasy najviac marginalizovanej a neslobodnej skupiny obyvateľov krajiny?

Prezident Obama, vyzývam Vás k tomu, aby ste počúvali hlasy tých, ktorí nevolili. Tých, ktorí nemajú hlas, ktorým by sa mohli brániť. Nech Vás výsledky týchto volieb vedú k tomu, aby ste počuli hlasy detí v matkách.

My, americká pro-life väčšina, sme hlasom týchto nemých. My hlasujeme za tých, ktorí nemôžu voliť. Meniace sa vedenie v tejto krajine odráža prevládajúci názor rastúci v krajine – že je čas ochraňovať nenarodených a matky, ktoré budú v dôsledku potratu zranené.

V rámci temného výročia prípadu Roe vs. Wade bude Snemovňa reprezentantov hlasovať za H.R. 36: Zákon na ochranu nenarodených detí cítiacich bolesť.

Pre Vás a ostatných lídrov mi nenapadá žiadna lepšia príležitosť, ako by ste mohli hlas dieťaťa vo vnútri matky počuť. Budete počuť ich tiché výkriky bolesti, keď ich budú počas potratu trhať na kúsky? Ako súcitní Američania nedbajúc na stranícku príslušnosť môžeme určite súhlasiť s tým, že je barbarské vystaviť dieťa cítiace bolesť mučeniu. 

V roku 2015 sa pridávam k nespočetnému hlasu pro-life Američanov vyzývajúc Senát Spojených štátov, aby ochraňoval tých najbezmocnejších medzi nami.

Pán prezident, tvrdíte, že ste schopný počuť hlasy tých, ktorí neboli v posledných voľbách voliť. Apelujem na Vás, aby ste počuli hlas dieťaťa, ktoré je v matke. Väčšina Američanov dala jasne najavo, že sa neuspokojí s ničím menším.

Verím, že na Váš stôl bude čoskoro smerovať viac legislatív chrániacich život. Nabádam Vás k tomu, aby ste si vážili hlasy tých, ktorí neboli voliť a počuli hlasy ešte nenarodených Američanov.

 

S úctou

Matthew Lockett

Bound4LIFE International