Euthanasia

Kanadu zmáha syfilis; dve zdravé sestry podstúpia asistovanú samovraždu (a iné príbehy)

421
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Zopár noviniek z internetových stránok.

***

Kanada (opäť) prežíva príliv pohlavne prenosných chorôb - tentoraz ide o neuveriteľne nebezpečný syfilis. National Post: "Syfilis najnovšie postihuje starších ľudí. Postihuje však všetky skupiny obyvateľstva. Podľa najnovších správ bolo v Kanade v roku 2020 potvrdených 9.382 prípadov, oproti roku 2011, kedy ich bolo potvrdených iba 1.749. Zatiaľ čo gayovia, bisexuáli a ostatní muži, čo majú sex s mužmi, ešte stále predstavujú prevažnú časť prípadov, syfilis sa postupne presúva na heterosexuálnu populáciu, obzvlášť ženy. Ukazovatele rastú v každej vekovej skupine, no najmä u žien medzi 15 až 39 rokov. Kanada informuje o 740% náraste v prípadoch infekčného syfilisu u žien v rozmedzí rokov 2016 až 2020, pričom najviac prípadov bolo u žien v plodnom veku. Paralelne k tomuto ukazovateľu rastie aj výskyt syfilisu u bábätiek.  

V tomto prípade existuje jednoduché riešenie, lenže o ňom nechce nikto ani počuť... Uzavrite manželstvo a zostaňte monogamní!

 

***

Tento prípad od Wesley J. Smitha z National Review ilustruje, prečo sme v súvislosti s prípadmi asistovanej samovraždy zamierili do Kanady:

"Sestry Lila Ammouriová a Susan Frazierová, ktoré vo Švajčiarsku podstúpili asistovanú samovraždu, boli pred svojou smrťou zdravé a šťastné", hovorí ich brat, Cal Ammouri (60). So sestrami údajne hovoril pár týždňov pred tým, ako sa 3. februára vybrali do Švajčiarska a nič nenaznačovalo tomu, že chcú ukončiť svoj život. Konzulárne úrady USA o príčine smrti mlčia, veci zahmlievajú a jeho udržiavajú v nevedomosti ...

Lila Ammouriová (54), lekárka paliatívnej starostlivosti, a Susan Frazierová (49), registrovaná zdravotná sestra, odleteli 3. februára z Arizony cez Chicago do Švajčiarska bez toho, aby rodine, či priateľom niečo povedali. Keď sa 15. februára neukázali v práci, kolegovia zalarmovali políciu v obave, že boli unesené alebo že ich držia ako rukojemníčky. Ich smrť potvrdil konzulát USA vo Švajčiarsku 18. februára. Hovorca úradu hlavného prokurátora Michael Lutz pre The Independent uviedol, že sestry zomreli za pomoci organizácie, ktorá poskytuje služby asistovanej samovraždy. 

Dve zdravé sestry spoločne zomreli formou ´samovraždy´ za asistencie ´lekárov´ a bez vedomia ich rodiny. Hrozné. Jednoducho príšerné.

 

***

Ďalšie údaje poukazujú na alarmujúci rast počtu Američanov, opúšťajúcich kresťanstvo. Veľmi znepokojujúce číslo: 40% tzv. "gen Z" (generácia, narod. koncom 90-tych rokov 20. storočia až po prvé roky po roku 2010) vníma výchovu detí bez náboženstva ako správnu vec.